HELP - benzínové výpary
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
aktivní uhlí
Já na Bravě 1.2 měl v pravém podběhu nádobku s aktivním uhlím. No po těch 7 letech už moc aktivní to uhlí nebylo. Naopak, ta krabička má přetlakový ventil, kterým letí ven smrad z benzínu, pokud ho zrovan neodsává sání přes elektromagnetický ventil. Ten se ale zavírá pokud jede auto na volnoběh. Takže v létě (teplo dělá přetlak v nádrži), při zastavení na semaforech, se smrad dostával z krabičky do podběhu a dál do sání klimatizace.
Náprava jednoduchá - krabičku jsem vyhodil a hadičky propojil. Teď to jde z nádrže přímo k ventilu a dál do sání.
Jezdím tak už cca 40kkm a smrad žádný. Ale nebráním vám koupit novou krabičku
Náprava jednoduchá - krabičku jsem vyhodil a hadičky propojil. Teď to jde z nádrže přímo k ventilu a dál do sání.
Jezdím tak už cca 40kkm a smrad žádný. Ale nebráním vám koupit novou krabičku
- Reklama
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Dneska jsem jel a myslim si, že to smrdí čím dál víc. Dřív to smrdělo jen občas, ale teď jakmile stahnu okýnko tak pořát... Z ventilace nic, ale když ztáhnu okýnko tak je to síla... Tak nějak jsem narychlo prohlídnul ty hadičky a tak a nikde jsem nic neviděl ani nevyčuchal. Jen když je nastartováno, tak to docela dost smrdí u hrdla nádrže, ale tam odtud to dovnitř určitě cítit neni, když jedu, musí to unikat ještě někde jinde...
-
- Znalec
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
-
- Znalec
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Myslim že je to jen jako kanálek z tý dírky pod víčkem, ale ještě se na to podívám, naleju na to vodu a uvidim Ty výpary by asi neměli jít ven nikde, podle toho, co píšou tady : http://punto.mysteria.cz/odvzdus.htmArrow79 píše:Ci to je na odtok vody? Ja som si praveze myslel, ze je to odvetravanie z nadrze, neviem teraz presne sakra...
-
- Začátečník
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Příspěvek jsem četl, ale píšeš, že to jde do sání klimatizace. Jednek klimatizaci nemam ale z ventilace to cítit neni, jak jsem tu psal. Dneska jsem měl hodinu puštenej motor a celý jsem to pořát očmuchával a nic. Jel sem to projet a když to bylo cejtit, tak jsem zastavil, očmuchával nahozenej motor a taky nic...U tý nádobky neni cítit ani špetka benzínu...Pavel_Brava_1.2 píše:Tony, tys nečetl můj příspěvek? A nebo budeš dál chodit jen kolem horké kaše?
I na tom schémátku je vidět nádržka s aktivním uhlím a TA má otvor, kama to může fičet ven. A to že je to filtrované přes aktivní uhlí, je jen "prášek na šakaly".