Já na Bravě 1.2 měl v pravém podběhu nádobku s aktivním uhlím. No po těch 7 letech už moc aktivní to uhlí nebylo. Naopak, ta krabička má přetlakový ventil, kterým letí ven smrad z benzínu, pokud ho zrovan neodsává sání přes elektromagnetický ventil. Ten se ale zavírá pokud jede auto na volnoběh. Takže v létě (teplo dělá přetlak v nádrži), při zastavení na semaforech, se smrad dostával z krabičky do podběhu a dál do sání klimatizace.
Náprava jednoduchá - krabičku jsem vyhodil a hadičky propojil. Teď to jde z nádrže přímo k ventilu a dál do sání.
Jezdím tak už cca 40kkm a smrad žádný. Ale nebráním vám koupit novou krabičku
Dneska jsem jel a myslim si, že to smrdí čím dál víc. Dřív to smrdělo jen občas, ale teď jakmile stahnu okýnko tak pořát... Z ventilace nic, ale když ztáhnu okýnko tak je to síla... Tak nějak jsem narychlo prohlídnul ty hadičky a tak a nikde jsem nic neviděl ani nevyčuchal. Jen když je nastartováno, tak to docela dost smrdí u hrdla nádrže, ale tam odtud to dovnitř určitě cítit neni, když jedu, musí to unikat ještě někde jinde...
stifmajstrABARTH píše:Mam naprosto elegantni reseni ....staci nosit tohle:
Ale k teme: pozri ci nemas upchaty vyparnik z nadrze, pri Punte je pred pravym zadnym kolesom taka hadicka.
Myslíš tu hadičku, jak vede k hrdlu podél tý tlustý hadice do nádrže a je na ní nějakej ten ventil či co? A jak poznam, že je ucpaná, jde tam nějak odpojit?
No, ako su tie hadice (vacsie) pred kolesom, tak je pri nich este jedna tensia hadicka, ziadny ventil na nej nieje je len otvorena. Zajtra odfotim a dam sem.
Fotit nemusíš, už vím jaká. Vede dolů a tam končí. Myslel jsem, že je to hadička od tý dírky v tom plechu na odtok vody a né že jde z tý trubky na odvětrávání...
Arrow79 píše:Ci to je na odtok vody? Ja som si praveze myslel, ze je to odvetravanie z nadrze, neviem teraz presne sakra...
Myslim že je to jen jako kanálek z tý dírky pod víčkem, ale ještě se na to podívám, naleju na to vodu a uvidim Ty výpary by asi neměli jít ven nikde, podle toho, co píšou tady : http://punto.mysteria.cz/odvzdus.htm
Tony, tys nečetl můj příspěvek? A nebo budeš dál chodit jen kolem horké kaše?
I na tom schémátku je vidět nádržka s aktivním uhlím a TA má otvor, kama to může fičet ven. A to že je to filtrované přes aktivní uhlí, je jen "prášek na šakaly".
Pavel_Brava_1.2 píše:Tony, tys nečetl můj příspěvek? A nebo budeš dál chodit jen kolem horké kaše?
I na tom schémátku je vidět nádržka s aktivním uhlím a TA má otvor, kama to může fičet ven. A to že je to filtrované přes aktivní uhlí, je jen "prášek na šakaly".
Příspěvek jsem četl, ale píšeš, že to jde do sání klimatizace. Jednek klimatizaci nemam ale z ventilace to cítit neni, jak jsem tu psal. Dneska jsem měl hodinu puštenej motor a celý jsem to pořát očmuchával a nic. Jel sem to projet a když to bylo cejtit, tak jsem zastavil, očmuchával nahozenej motor a taky nic...U tý nádobky neni cítit ani špetka benzínu...