klaknute Turbo IHI vl7
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
klaknute Turbo IHI vl7
Nazdarek, kupil som si weekendovu hracku Fiat Punto 1,4 GT Turbo. Pustil som sa do rozoberacky a zistil som ze vela veci je na vymenu popripade na repas. jednou z veci je aj turbo. Po vymontovani a rozobrati som zistil ze ma standardnu vadu a to prasknute telo. Samozrejme okrem inych vád ako su zbrusene lopatky a vakel otakza je ci ma niekto skusenosti s nahradenim originalneho japonskeho IHI VL7 za nieco ine napriklad garret ktory sa da aspon repasovat
pre ozrejmenie neidem z toho trieskat ziadnych 300 koni, nechce sa mi srat s vymenou veci za kovane, so vstrekmi a podobnymi hovadinami, to by som do toho rovno natlacil 2 liter z coupecka. na take male lahke auticko na provokaciu po meste popripade soft sprintik na zraze musi stacit +-180ps co by sa malo dosiahnut len chipom a zopar drobnostami ako vecsie ICcko, otvorit sanie a vyfuk a mozno o trosku vacssie turbenko. Teda aspon taka je moja predstava Ak sa mylim privitam rady a nazory )
zatial som zacal tym ze som vymenil zopar hadic, rozvody, remene, filtre, naplne, olej 10/60, pretesnil vanu, ventilveko, zmeral kompresiu (+-12), vramci vane vymenil ojnicne loziska a rozobral a vycistil olejove cerpadlo, vymenil sviecky a svieckove kable, oholil vyfuk odpredu az dozadu a na hulvata vyhadzal komplet auto az na palubovku a stropnicu.
ostal som visiet uz len na tom turbe. neviem sa rozhodnut. ako som sa docital repas takeho turba je skor nerealny takze sa zmierujem s tym ze kupim nove (jednu jednu jazdenku som si uz kupil ale bola v este horsom stave ako to moje takze mam dve tazitka na pracovny stôl), ale v tych cenovych relaciach je uz sirsi vyber tak by som privital neaku radu
pre ozrejmenie neidem z toho trieskat ziadnych 300 koni, nechce sa mi srat s vymenou veci za kovane, so vstrekmi a podobnymi hovadinami, to by som do toho rovno natlacil 2 liter z coupecka. na take male lahke auticko na provokaciu po meste popripade soft sprintik na zraze musi stacit +-180ps co by sa malo dosiahnut len chipom a zopar drobnostami ako vecsie ICcko, otvorit sanie a vyfuk a mozno o trosku vacssie turbenko. Teda aspon taka je moja predstava Ak sa mylim privitam rady a nazory )
zatial som zacal tym ze som vymenil zopar hadic, rozvody, remene, filtre, naplne, olej 10/60, pretesnil vanu, ventilveko, zmeral kompresiu (+-12), vramci vane vymenil ojnicne loziska a rozobral a vycistil olejove cerpadlo, vymenil sviecky a svieckove kable, oholil vyfuk odpredu az dozadu a na hulvata vyhadzal komplet auto az na palubovku a stropnicu.
ostal som visiet uz len na tom turbe. neviem sa rozhodnut. ako som sa docital repas takeho turba je skor nerealny takze sa zmierujem s tym ze kupim nove (jednu jednu jazdenku som si uz kupil ale bola v este horsom stave ako to moje takze mam dve tazitka na pracovny stôl), ale v tych cenovych relaciach je uz sirsi vyber tak by som privital neaku radu
Fiat 1,4 GT Turbo rv.99 96kw / UNDER CONSTRUCTION
KW, OZ, Garrett GT2560R, FMIC, EBC, HKS bow,...
- Reklama
Re: klaknute Turbo IHI vl7
jestli nechces zadnej hard core tak doporucuji Tb2209 Garrett z Nissanu ma nejmensi housing a tim paem bude i mensi lag. (samosrejme vetsi nez je na IHI). jinak dalsi schopna nahrada je kalsicka Garrett T2525 treba nejvic pouzivany v Nissanu 200sx.
s timhle turbem udelas cca 180-190koni. podle dalsiho naladeni a uprav....
nejlepsi volba je koupit Nove a to Garrett GT2554 velikostne to je T25.
s timhle turbem udelas cca 180-190koni. podle dalsiho naladeni a uprav....
nejlepsi volba je koupit Nove a to Garrett GT2554 velikostne to je T25.
/F/I/A/T/ Punto GT run on MegaSquirt 2 Extra, Innovate LC-1 wideband, Garrett TB2810, vstřiky Delphi 440ccm, sani Simota, spojka HDS 57, vyfuk 60mm, HKS blow off valve, Walbro 255l/h, EBC, FMIC, 2XXHP
1/4 mile= 14.1s @ 160km/h
A ako su na tom priruby, a miesto? Ziada to velke upravy alebo to sadne?
priruba na svody stejna jako IHI=T25.
je jinej sroub na privod oleje tam je M11x1.25 pokud se nepletu
je potreba prevrtat downpipe
mista vsude dost ja mel v aute T28
je jinej sroub na privod oleje tam je M11x1.25 pokud se nepletu
je potreba prevrtat downpipe
mista vsude dost ja mel v aute T28
/F/I/A/T/ Punto GT run on MegaSquirt 2 Extra, Innovate LC-1 wideband, Garrett TB2810, vstřiky Delphi 440ccm, sani Simota, spojka HDS 57, vyfuk 60mm, HKS blow off valve, Walbro 255l/h, EBC, FMIC, 2XXHP
super. to sa bavime o tom Garrett GT2554 hej? ako to je s regulaciou, bude treba asi externu, nie? Vies odporucit aj neakeho predajcu?
mam problem aj so svodami. tie moje pôvodne som zistil ze uz boli zvarane a prasknute vo zvare. tak som si zohnal druhe jazdene ale tiez nevyzeraju zrovna najlepsie tak rozmyslam ci kupit na ebay neake nerezaky.
Najhorsie na tom je ze punto GT v mojom okoli nikto ani len nevidel takze nie je sa koho pytat na rady
mam problem aj so svodami. tie moje pôvodne som zistil ze uz boli zvarane a prasknute vo zvare. tak som si zohnal druhe jazdene ale tiez nevyzeraju zrovna najlepsie tak rozmyslam ci kupit na ebay neake nerezaky.
Najhorsie na tom je ze punto GT v mojom okoli nikto ani len nevidel takze nie je sa koho pytat na rady
svody stoji cca 10000kc + turbo bude stat kolem 20000kc takye to neni z nejlevnejsiho. jinak ja neznam moc lidi co pouzivaji 2554 vsichni davaji spis 2560R to je velikostne T28 vic vykonu
Aha no tak ja si necham poradit. Radsej pojdem do niecoho co uz je odskusane a overene. T28 si ziada viac uprav? Je nutne menit napr aj vstreky a cerpadlo alebo to roztoci aj seriovy motor?
myslel si toto turbino? http://www.race-shop.sk/shop/6-motor/49 ... r-466541-1
jo gt2560r je ono. ale k tomu musis udelat poradnej FMIC,vyfuk aspon 60mm,sani,vstriky aspon 284ccm,pumpu walbro to je jen pro jistotu,namapovat to SEB 4, a udelat poradnou regulaci turba to je alfa&omega v ladeni takze bych doporucil EBC.
fuha fuha, moc informacii pre v podstate laika ak by ta to moc neotravovalo, vies mi napisat linky na konkretne veci, popripade cisla dielov pre objednanie?
bol by som ti velmi zaviazany. Dakujem
bol by som ti velmi zaviazany. Dakujem
tie vstreky popripade z akeho modelu by mi zapasovali nech viem co objednat. Vzhladom na to co mas v aute ty, predpokladam ze si si tymto vsetkym presiel a mas to v malicku
tohle drobne ladeni uz mam za sebou.
intercooler: fmic.sk objednat aspon 750x230x65
EBC: electronic boost controller nevim jak na SR ale u nas v CR moc nedostupna vec takze hledej na ebay napr, KHS
vyfuk: kup trubky a svaruj dozadu staci nejakej uni ladenej koncovej dil
sani: hlinikove trubky+spojky silikonove ja mel prumer 75mm+filt(Simota,Green,HKS,K&N....) vyber si
chip: mam doma nejake napis co mas za rok vyroby a pocet kw
Vstriky: tobe budou stacit z fiatu coupe 2.0 16v jsou to 284ccm
pumpa: walbro 255l/h to je jen pro jistotu neni podmninkou
bow: ja sem mel HKS a byl jsem spokojen. nebo muzes mit bailey,Bidrin to je na tobe
no potom musis predelat cele sani pomoci tech trubek aby filtr byl co v nejmensi moznem chladnem miste s pristupem cerstveho vzduchu.)
samosrejme kvuli velkemu ic se musi predelat i jeho trubky.
hledej na foru italiancars.org je tam toho dost vcetne meho projektu
intercooler: fmic.sk objednat aspon 750x230x65
EBC: electronic boost controller nevim jak na SR ale u nas v CR moc nedostupna vec takze hledej na ebay napr, KHS
vyfuk: kup trubky a svaruj dozadu staci nejakej uni ladenej koncovej dil
sani: hlinikove trubky+spojky silikonove ja mel prumer 75mm+filt(Simota,Green,HKS,K&N....) vyber si
chip: mam doma nejake napis co mas za rok vyroby a pocet kw
Vstriky: tobe budou stacit z fiatu coupe 2.0 16v jsou to 284ccm
pumpa: walbro 255l/h to je jen pro jistotu neni podmninkou
bow: ja sem mel HKS a byl jsem spokojen. nebo muzes mit bailey,Bidrin to je na tobe
no potom musis predelat cele sani pomoci tech trubek aby filtr byl co v nejmensi moznem chladnem miste s pristupem cerstveho vzduchu.)
samosrejme kvuli velkemu ic se musi predelat i jeho trubky.
hledej na foru italiancars.org je tam toho dost vcetne meho projektu
super perfektne, presne toto som dufal ked som sa regol na toto forum ze tu najdem niekoho kto uz ma nieco taketo za sebou a bude vediet poradit.
mam rv 1999, 96kw.
Ak mas neake veci na predaj co ti ostali z predoslich stages uprav a hodili by sa mi kludne mi pisni a urcite spravime deal.
mam rv 1999, 96kw.
Ak mas neake veci na predaj co ti ostali z predoslich stages uprav a hodili by sa mi kludne mi pisni a urcite spravime deal.
popripade co si myslis o swape na 2.0t 16v z coupecka?
swap na 2.0 16VT je z hlediska zavodu k nicemu protoze pojedes kategorii special. motor sam o sobe upravit stoji dost penez a je to hodne narocne.
nemluve o tom ze jsi asi zacatecnik takze realizaci swapu radsi nezkousej neni to jen tak tam polozit motor. upravuj puvodni az nebude stacit 300koni ktere to hrave zvladne tak premyslej dal.
nemluve o tom ze jsi asi zacatecnik takze realizaci swapu radsi nezkousej neni to jen tak tam polozit motor. upravuj puvodni az nebude stacit 300koni ktere to hrave zvladne tak premyslej dal.