Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Trošku som nepochopil o akú vôlu sa jedná radialnu či axialnu ale najčastejšie čo bol problém na punte z vybráciou bolo--volná guma na poloosi na pravej v strede! alebo opotrebovaný triangel/tripoid/ na vnutornej časti poloosi čo sa vkladá do toho zvonu čo trčí z prevodovky von.garp píše:Ahoj lidi,jsem tady novej,taky jsem si právě pořídil Fiata a bylo to rychle a levně.Čekal jsem nutný opravy,s těma jsem i počítal.V sekci PODVOZEK jsem psal dotaz,jak na zadní rameno,takže to je za mnou-uložení je zrepasovaný a rameno zpátky.No a teď proč jsem tady.Jde mi o diferenciál,jeho možnou opravu.Má se to tak,že auto má silný vibrace na předku a po všech kontrolách je jasný,že na tak silný vibrace nemájí vliv ani ložiska kol,ani čepy a anisamotný homoklouby-to vše se zkontrolovalo.A zjištění je takový,že poloosy mají v diferenciálu normálně pohyb-vůli.Takže to je sto ta příčina,protože ty vibrace jdou i na celej agragát,až se klepe řadička v autě.No a já to tak okoukl a snad bych ani nemusel vyndat převodovku a demontovat diferenciál na autě.Snad by to mohlo klapnout,ale přesto píšu sem,abych se třeba dozvěděl něčí zkušenost a hlavně jak demontovat ten diferák.Ani jsem nekoukal,jestli je olej v převodovce,ale že diferák je vadnej je jistý.Takže doufám,že to bude otázka repase(ložiska,simerinky) a hotovo.Pěknej román,co?
Díky za všechny rady
Obnáša to rozobratie prevodovky výmenu ložísk a nakolko sú satelity čap a planetové kola uložené klzne možno bude potrebná výmena komlet diferákového súkolia ! ak nie tak už len vymedzovacie podložky - dajú sa objednať v oe fiate .garp píše:Kdo tady prosím Vás rozebíral diferák???Díky za každou radu,co to obnáší.
Tak jsme ho taky s mojim mechanikem rozlouply.kromě ložisek se musí vyměnit všechny satelity,jsou ožvejkaný jak od krávy.Muj mechoš chce měnit převodovku/z vraku/ ale na1.6 se nedá sehnat a jiná by tam neseděla. Tak se budou měnit jen satelity/až přijdou z ITALIE a POLSKA/.Sehnat je byla dost fuška.ja už sem ho louskl na puňtaku 2x a jednou tam dal špatnej .. nesedělo ozubení věnce na převodovku a dopadlo to tak že staly převod i věnec difu měl zuby pryč vždycky to mělo příznaky že v tom občas v zatačce luplo a auto se i hodně přibrzdilo dokud se to nestřihlo
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |