Blinkry

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
AdaVlada
Začátečník

Blinkry

Příspěvek od AdaVlada »

Tak byl to studený spoj na přerušovači.

Zdravím,
můžete mi někdo prosím poradit, mám problém s blinkry u své multinky. Chvíli blikají pak zpomalí a nakonec nefungují vůbec. :-( Po vypnutí a zapnutí stejný proces.
Díky
Naposledy upravil(a) AdaVlada dne 15 dub 2008, 09:40, celkem upraveno 1 x.
Reklama

Mišan
Fiaťák

Příspěvek od Mišan »

Pokud má Mulťa bimetalový přerušovač jako většina aut, je to typická známka únavy materiálu. Pokud je elektronický, může to být i přechodový odpor v konektoru, což ale v tom prvním případě klidně taky...
Multipla Bipower 1,6 /2000
andreapipo
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Blinkry

Příspěvek od andreapipo »

Zdravím, mám také problém s blinkry. Při zapnutí normálně fungují, ale občas při zapnutí nedělají nic, tedy nefungují. Dokonce ani varovné blikače. Po několikerém zapnutí a vypnutí začnou zase normálně fungovat. Takovéhle závady nemám rád. Pojistky v pořádku, žárovky v pořádku, při dálkovém zamknutí či odemknutí blinkry blikají, ale při použití páčky pod volantem někdy prostě nefungují. :( Jenže když přijedu k opraváři, tak prostě fungují. :) Na Tipu jsem měl podobnou závadu, tam jsem musel vyměnit spínač varovných blikačů, který byl nějak podivně spojen s tou páčkou pod volantem, která blinkry ovládá a bylo po závadě, ale u Multi :?: Jak takovou závadu odhalit, řešil už někdo :?: Děkuji.
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!
kubiii
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubiii »

andreapipo: Přišel jsi na něco?

Já se taky trápím s blinkry. Dříve jsem ten problém měl jen tak dvakrát za půl roku, teď skoro pravidelně:

Ráno nastartuju a blinkry nefungují. Celej nervózní někam dojedu, zastavím, a když pak po nějaké době přijdu opět k autu, tak je vše ok.

Nebo jsem jednou někde stál, měl puštěný warningy a najednou přestaly blikat. Myslím si, že problém není ani v páčce ani v relé, kde jinde hledat závadu, evidentně nejsem sám, koho to trápí a je to nebezpečné...
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
andreapipo
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andreapipo »

...nepřišel, tak dlouho to blblo, až to přestalo fungovat úplně a pak tu závadu našli, něco vyměnili a od té doby mám pokoj, ale spínač varovných blikačů to nebyl. Tak nevím.
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Elektrika“