náhlé zvýšení spotřeby
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
náhlé zvýšení spotřeby
pánové a dámy,u mého multˇáka se náhle zvýšila spotřeba.A to dost výrazně:z 8,3-8,5 l/100km na 9,5-10 l/km.Spotřeba se zvýšila zcela skokově a to bez dalších průvodních jevů.Stalo se tak krátce po výměně pneumatik na zimní dezén.U žádného z bývalých aut jsem tento efekt nezaznamenal a spotřeba zůstala téměř stejná.Zlatá Mazda Xedos 6,ta papala taky 10 L,ale ta jela...tady šlápnu a nic se neděje,ale žere jak prokopnutá.Jaké máte zkušenosti vy ostatní ,tedˇ v zimě?A to jak benzínˇáci,diezeláci i plynaři.
- Reklama
-
- Fiaťák
mensi problemy sice jsou, ale nic to nestoji, auto jezdi a za naklady o kterych se ani naftakum nezdadarko píše:nechod na mě z životním prostředím.Přečti si na foru problémy s CNG.Se sporákem raději ne e.Roman G píše:No jo, to jsou ty věčné problémy s motory na benzín.
To já jezdím stále do 6 kg CNG/100Km a nemám co řešit.
A ještě šetřím životní prostředí.

ovsem CNG neni vude dostupne

ale k Tvemu problemu
na spotrebu ma vliv mnoho veci, vzduchovy filtr, svicky, mozna i lambda sonda a urcite toho bude i vice
projdi si to a mozna bych vyzkousel i odpojeni baterie, resetuje se tim ridici jednotka a mela by se vratit do nejakeho tovarniho nastaveni
pak uz me napada jen nejaky "noname" benzin nekde z JZD

-
- Začátečník
..po výměně na zimní...
Asi to bude znít jako ptákovina, ale zkus změřit obvod kola letního a zimního.Možná se budeš divit.Pak už je jen krůček ke "zvýšené "spotřebě na kole obvodově větším.Jinak to, že je Mulina v benzínu celkem shnilá a nenažraná není nic nového pod sluncem
vivat MULINA !!
-
- Znalec

Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
chápu že tvůj sporák bere méně,ale neřeší to můj problém.Z přechodem letních pneu na zimní,bych moc nevěřil,u minulých aut se to na spotřebě projevilo minimálně.Navíc v létě jsem měl v podstatě stále zaplou klimu,což by mělo mít vliv.Nemělo.Restart řídicí jednotky odpojením baterky taky nic.Lambda v pořádku,proměřená.Zkusím upravit sání vzduchu.Nevím který Italský "umělec" vymyslel ústí sání vzduchu do motorového prostoru.Ostatní motory co jsem viděl,mají sání v podběhu anebo ve štěrbině pod kapotou.Motor musí mít přísun studeného vzduchu.
Re: náhlé zvýšení spotřeby
Caute. Uz jsem to tady psal jinde. U me pri nahlem zvyseni spotreby diagnostika jasne ukazala na Lambda sondu. Dlouhodobe jsem mel spotrebu 10 litru. Zapomnel jsem v tom prispevku napsat ze posledni dva mesice jsem jezdil za 14 litru na 100. Byl jsem z toho v haji a 1.6ku jsem proklinal, kudy jsem chodil. Po diagnostice a vymene sondy spotreba +- 7.5
Před lety se mi taky na podzim skokově zvýšila spotřeba. Taky bez jiných průvodních jevů. Bylo to špatným termostatem.
mel jsem taktez velkou spotrebu - lambda sondu jsem vymenil a mimo mesto v zimnim obdobi 7 az 7.6 l/100km ale po meste kolem 9 l - no nic moc ...