náhlé zvýšení spotřeby
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
náhlé zvýšení spotřeby
pánové a dámy,u mého multˇáka se náhle zvýšila spotřeba.A to dost výrazně:z 8,3-8,5 l/100km na 9,5-10 l/km.Spotřeba se zvýšila zcela skokově a to bez dalších průvodních jevů.Stalo se tak krátce po výměně pneumatik na zimní dezén.U žádného z bývalých aut jsem tento efekt nezaznamenal a spotřeba zůstala téměř stejná.Zlatá Mazda Xedos 6,ta papala taky 10 L,ale ta jela...tady šlápnu a nic se neděje,ale žere jak prokopnutá.Jaké máte zkušenosti vy ostatní ,tedˇ v zimě?A to jak benzínˇáci,diezeláci i plynaři.
- Reklama
-
- Fiaťák
mensi problemy sice jsou, ale nic to nestoji, auto jezdi a za naklady o kterych se ani naftakum nezdadarko píše:nechod na mě z životním prostředím.Přečti si na foru problémy s CNG.Se sporákem raději ne e.Roman G píše:No jo, to jsou ty věčné problémy s motory na benzín.
To já jezdím stále do 6 kg CNG/100Km a nemám co řešit.
A ještě šetřím životní prostředí.
ovsem CNG neni vude dostupne
ale k Tvemu problemu
na spotrebu ma vliv mnoho veci, vzduchovy filtr, svicky, mozna i lambda sonda a urcite toho bude i vice
projdi si to a mozna bych vyzkousel i odpojeni baterie, resetuje se tim ridici jednotka a mela by se vratit do nejakeho tovarniho nastaveni
pak uz me napada jen nejaky "noname" benzin nekde z JZD
-
- Začátečník
..po výměně na zimní...
Asi to bude znít jako ptákovina, ale zkus změřit obvod kola letního a zimního.Možná se budeš divit.Pak už je jen krůček ke "zvýšené "spotřebě na kole obvodově větším.Jinak to, že je Mulina v benzínu celkem shnilá a nenažraná není nic nového pod sluncem
vivat MULINA !!
-
- Znalec
zimni pneu maji mekkou smes tudiz vetsi valivy odpor....a vzdycky mas v zime vetsi spotrebu....nestale je pustene topeni...a kdyz jedes po snehu nebo brecce mas zase zvyseny jizdni odpory....kdyz auto nastartujes dele trva nez se ohreje proto dostava dele bohatsi sme....sto vsechno ti dela vetsi spotrebu....
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
chápu že tvůj sporák bere méně,ale neřeší to můj problém.Z přechodem letních pneu na zimní,bych moc nevěřil,u minulých aut se to na spotřebě projevilo minimálně.Navíc v létě jsem měl v podstatě stále zaplou klimu,což by mělo mít vliv.Nemělo.Restart řídicí jednotky odpojením baterky taky nic.Lambda v pořádku,proměřená.Zkusím upravit sání vzduchu.Nevím který Italský "umělec" vymyslel ústí sání vzduchu do motorového prostoru.Ostatní motory co jsem viděl,mají sání v podběhu anebo ve štěrbině pod kapotou.Motor musí mít přísun studeného vzduchu.
Re: náhlé zvýšení spotřeby
Caute. Uz jsem to tady psal jinde. U me pri nahlem zvyseni spotreby diagnostika jasne ukazala na Lambda sondu. Dlouhodobe jsem mel spotrebu 10 litru. Zapomnel jsem v tom prispevku napsat ze posledni dva mesice jsem jezdil za 14 litru na 100. Byl jsem z toho v haji a 1.6ku jsem proklinal, kudy jsem chodil. Po diagnostice a vymene sondy spotreba +- 7.5
Před lety se mi taky na podzim skokově zvýšila spotřeba. Taky bez jiných průvodních jevů. Bylo to špatným termostatem.
mel jsem taktez velkou spotrebu - lambda sondu jsem vymenil a mimo mesto v zimnim obdobi 7 az 7.6 l/100km ale po meste kolem 9 l - no nic moc ...