Údržba Punta
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Údržba Punta
Zdravim. Nedavno jsem se stal vlastníkem Punta II 1.2 8V 44kW.
A měl bych pár dotazů, coR všechno je třeba vyměnit:
1) Rozvodový řemen - ten nechám vyměnit i s vodní pumpou (ale prý některá Punta to vodní čerpadlo hnané rozvoďákem a některá ne, jak to bude u toho mého Punta)?
2) Svíčky - jaké doporučujete (ve vedlejším vlákně píšete, že jsou dobré Brisk)?
3) Klimatizace - nevím jestli je funkční, doplňuje se tam něco?
4) Najeto má cca 70 000 km, je vhodné preventivně vyměnit těsnění pod hlavou?
5) Co je vhodné ještě vyměnit?
Díly bych koupil v Autokelly.
1) Rozvodový řemen - ten nechám vyměnit i s vodní pumpou (ale prý některá Punta to vodní čerpadlo hnané rozvoďákem a některá ne, jak to bude u toho mého Punta)?
2) Svíčky - jaké doporučujete (ve vedlejším vlákně píšete, že jsou dobré Brisk)?
Fiat Punto II, 1.2 8V, 44kW, r.v. 11/2001
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Údržba Punta
1) Rozvodový řemen + kladku! vodní pumpa je na tobě ale možná i tuferokulda píše:Zdravim. Nedavno jsem se stal vlastníkem Punta II 1.2 8V 44kW.
2) Brisk Extra - Super
3) Nech si ji zkontrolovat
4) když budeš dělat rozvody tak to těsnění můžeš taky vyměnit
5) olej pokud nebyl právě měněn, náplň chladiče, brzdovou kapalinu, filtry palivový, vzduchový
6) V Auto Kely jak co
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
V tom Autokelly bych chtěl koupit všechno.
Ještě k tomu těsnění pod hlavou
- je to u Punt pravidlem še kolem 100 000 km foukne?
- když ho vyměním teď, je třeba srovnávat hlavu (nějakým frézováním)?
Ještě k tomu těsnění pod hlavou
- je to u Punt pravidlem še kolem 100 000 km foukne?
- když ho vyměním teď, je třeba srovnávat hlavu (nějakým frézováním)?
já třeba díly objednávám raději z internetu ( pop-art.cz,e-cat.cz,autodilykrc.cz,apm.cz) v autokelly tady u nás je za prvé dost draho a za druhé jejich vědomosti,znalosti a ochota o ničem,ale třeba tam u vás je to jiné jinak jezdím přímo do speciálky na Fiaty
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše Liborko... V Auto Kely neprofesionální přístup, neznalost atd. ale třeba brzdy a aku mám od nich ale jinak http://www.adh.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.autodilykrc.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, a místní prověření prodejci
Nesmysl. A měnit těsnění preventivně taky nemá nejmenší význam. Motor 1242 ccm jsem ještě neměl, ale pochybuju, že by to u něj bylo jinak než u FIRE 1. generace. Ty jsem zažil už čtyři (999 a 1108 ccm, 3 na Unu a 1 na Puntu), všechny měly přes 200 t. km a na všech bylo původní těsnění z výroby. Při koupi ojetiny se v první řadě zaměřuju na brzdy a zavěšení přední nápravy. S Auto Kelly mám velice špatné zkušenosti, jak s přístupem personálu, tak s kvalitou dílů.ferokulda píše:- je to u Punt pravidlem še kolem 100 000 km foukne?
Neopravuj, co funguje. Tolik k "preventivním" výměnám těsnění pod hlavou atd.
Podívej se na předepsané servisní úkony v 70tis a po 10 letech. Ti chlapíci, kteří to psali, nejsou úplně blbí i přesto, že si to většina diskutujících myslí.
Podívej se na předepsané servisní úkony v 70tis a po 10 letech. Ti chlapíci, kteří to psali, nejsou úplně blbí i přesto, že si to většina diskutujících myslí.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Já mu to radil to co sem napsal právě proto že si myslím že údaj najeté km je čistě imaginární a ve skutečnosti je vše jinak a když už bude měnit rozvody a svíčky a olej a pumpu? tak to už to těsnění je na snadě vyměnit taky páč je to možná o 10 minut víc práce
Ok tak na to tesnění se vyprdnu. V Autokelly bych to koupil hlavne proto, že bratr tam má cca 30 procent slevu.
Re: Nákup Punta (Sporting) r.v. 2000 +/-, na co se zaměřit
ja ten motor mam, a tesneni mi fouklo v 90.000km. Kamos ma to same, jen z vetsi vybavou a fouklo mu jeste o neco driv. Takze ja byt tebou, tak kdyz uz budes delat tolik veci, tak ho vymenim, zas tak drahe neni a casu na tom taky moc nestratis a mas aspon na nejaky cas pokojcinzano píše:Nesmysl. A měnit těsnění preventivně taky nemá nejmenší význam. Motor 1242 ccm jsem ještě neměl, ale pochybuju, že by to u něj bylo jinak než u FIRE 1. generace. Ty jsem zažil už čtyři (999 a 1108 ccm, 3 na Unu a 1 na Puntu), všechny měly přes 200 t. km a na všech bylo původní těsnění z výroby. Při koupi ojetiny se v první řadě zaměřuju na brzdy a zavěšení přední nápravy. S Auto Kelly mám velice špatné zkušenosti, jak s přístupem personálu, tak s kvalitou dílů.ferokulda píše:- je to u Punt pravidlem še kolem 100 000 km foukne?
Fiat Punto 1,2 8v Lpg mk2
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
Vono vobčas nezaškodí podívat se na stav chladicí kapaliny
Re: Nákup Punta (Sporting) r.v. 2000 +/-, na co se zaměřit
jestli to byla narážka na mně, tak tě můžu ujistit, že já údržbu nezanedbávám. Auto používám denně, ale mám ho i jako koníček, čistě pro zábavu mám motorku gsxr 750 rv. 98 což už je vlastně babička (mám ji už 5 let, takže žádné pojezdit rok a prodat abych se nemusel starat, což dělá bohužel dost lidí)a na stav svých strojů jsem pedant a snažím se je udržovat ve 100% stavu. Skorotchýně si ze mě kvůli tomu dělá srandu, že jsem na to úchyl (na 12let určitě nevypadá). Těsnění jsem chtěl preventivně vyměnit v 90.000km zároveň s rozvody, ale prdlo v 87.000km, tak nebylo co řešit. Mám ho 2 a půl roku a od 61.000km, teď má 104.000km, jestli nebyli stočené jsem nekontroloval, kupoval jsem podle stavu a ten byl perfektní. Už si myslím, že to auto znám a vím, že jsem koupil dobře a myslím, že v podobnem stavu jako ho mám já moc není. Nic mi v autě neuniká, kontrouluju olej i chl. kapalinu pravidelně, a že mi prdlo těsnění jsem zjistil právě tím, že se kapalina začala ztracet, do té doby nic neunikalocinzano píše:Vono vobčas nezaškodí podívat se na stav chladicí kapaliny
Jinak na svoje auto jsem napsal menší recenzi: http://moje.auto.cz/hery22/punta.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Super recenze, ta má by byla podobná akorát při 140tis.km sem do Punta nalil 30tis. ale to bylo až v deseti letech věku a od tý doby jen drobnosti a před tím vůbec nic ale mám ho od nova. Stav udržuju 100% po technické stránce ale barva nejezdí takže žádná pasta a meje ho jen déšť
díkypeta.smolik píše:Super recenze, ta má by byla podobná akorát při 140tis.km sem do Punta nalil 30tis. ale to bylo až v deseti letech věku a od tý doby jen drobnosti a před tím vůbec nic ale mám ho od nova. Stav udržuju 100% po technické stránce ale barva nejezdí takže žádná pasta a meje ho jen déšť
30tisíc najednou? co jsi tam všechno dělal? ale zase ho máš od nova a 140tisíc je slušná porce km
Na barvu to nejezdí, to je fakt ale jak říkám, já ho mám i jako koníček a vzhledem k tomu, že se mi punto líbí, tak ho chci mít i hezké
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Přední tlumiče, ložiska, vrchní uložení tlumičů, čepy řízení, kotouče+desky, spojka, zadní silentbloky ramen, zadní pakny, alternátor, olejová vana, komplet brzdové trubky, těsnění hlavy, rozvody, vodní pumpa, svíčky, kabely, olej všechny filtry ložiska zadních ramen + práce, pak byl asi dva roky klid a pak z prevence sem dal nový bubny, zadní péra a zadní tlumiče ale ani jedna věc nebyla vyloženě nutná a ještě ložisko náboje zadní pravé a to bylo dva roky zpět, vloni na jaře sem dal nový prahy a letos jen těsnění vačky, filtry, olej, svíčky a teď sem během asi 8 odpolední natřel nově spodek ale Punťovi bude za 4 měsíce 15 let a má nejeto 207tis.km podlaha je zdravá, prahy prolitý olejem a zatím dobrý, do zadních blatníků sem dal před dvouma rokama plasty a ty DOPORUČUJU všem Jinak sem ale spokojenej, teď dolaďuju spodek pak uklidím, vysaju a možná i umeju a vyleštím
Naposledy upravil(a) peta.smolik dne 13 říj 2012, 12:56, celkem upraveno 1 x.