Nenastartuje, když dojde benzín..Imobilizér??

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Špunta75
Začátečník

Nenastartuje, když dojde benzín..Imobilizér??

Příspěvek od Špunta75 »

Zdravím Fiaťáci, jsem rád že můžu opět řešit další problém, udělat z toho seznam, tak kam se hrabou Zlaté stránky :?: No jde o to, co jsem teď vypozoroval, když mi totál dojde benzín že mi motor kiksne, já tam natankuju třeba na dojezd 6 litrů benzínu (2 kila z peneženky v nádrži by s tou mrchou mohli pohnout) a ehjhle..Pavouci v nádrži zatopený 6 litrama benzínu, čerpadlo bzučí, kontrolka vstřiku zhasne (mám 1,2 8V 75 MPi), otočim klíček, startér točí, ale motor běží stále naprázdno (nejde tam šťáva). Zkoušel jsem 5 krát otočit klíček a zase vypnout zapalování hned za sebou a nic. Startér točí jak pitomej a nic. Zkouším odpojit i na půl hodiny baterku a taky nic. jo jednou se to podařilo asi na 3 vteřiny..nějakým nepochopitelným omylem se motor roztočil..bežel chvíli a pak to zase zdechlo a od tý doby nic. Takhle jsem to zkoušel asi hodinu a půl a nic. Příjdu druhý den k autu, brnknu do klíčku a ten běží jak při startu před 14 lety v Torinu. A druhý den je zase vše OK, dělá to vždycky když dojde benzín do mrtě. Moje podezření je na imobilizér, kterej asi vyhodnotí nějak chybu nebo nevim a nepustí tam prostě benzín, zase mi nejde do hlavy odpojená baterka takovou dobu a mrcha se nerozjede (jo ještě jsem zapomněl že tam nesvítí žádná chybná kontrolka a oranžový klíček s nápisem CODE vždy taky zhasíná..teda i při tom problému). Napadlo mě i čepradlo, ale to pořád bzučí a zhasíná kontrolka vstřiku pravidelně. Napadl mě i snímač otáček, ale to by nedělalo když dojde benzín. V nejhorším případě by byl asi počítač v háji a to pude už do šrotu. A hlvaně jsem dneska 10 zapínal a hned vypínal motor a bez problému naskočil. Tak prosím raďtě..já jsem z toho auta už bezradný, uvažuju že ho i prodám jeslti to bude pořád dělat co chce.. :cry:
Reklama

Špunta75
Začátečník

Re: Nenastartuje, když dojde benzín..Imobilizér??

Příspěvek od Špunta75 »

Jasně, jednoduchá odpoveď na tohle může bejt tak si nenechávej nádrž vyjet do mrtě..ale hold někdy to nevyjde no. Příčina bude někde jinde..spíš nějaká elektronika v tom bude.. :?: a zajímá mě proč, když to rozhodně není normální chování auta..
intel_sk
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od intel_sk »

ahoj..a co keby si zrusil immobilizer aby ti to tam nedavalo spatne info...
Fiat Punto 1.7 TD SX60 46KW/4500min rv.96/MK1 silver flash
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

imho pokud kontrolka "code" zhasíná, tak to imobilizerem nebude. Spíš si myslím, že těch 6 litrů bylo málo, aby si to zavzdušněný čerpadlo natáhlo. Když není zavzdušněný tak vytáhne nadrž klidně domrtě.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Tiez si myslim, ze problem bude iba v tom, ze dojdes nadrz do sucha. S immo to nema nic. Tiez ma napada ako mas rieseny palivovy filter? Je sucastou cerpadlo alebo je niekde v "motore"? Menil si ho uz niekedy?
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Špunta75
Začátečník

Příspěvek od Špunta75 »

podlě mě je normálně součástí i s tím hrubým filtrem..protože se bzučení ozývá pod sedačkama. Ale je to asi opravdu tak jak to možná říkáte, ale potom mi nedává smysl to proč nejde ještě hodinu a půl, ale až druhý den. Ale minule se to rozjelo asi za necelou hodinu. Ale zkusím jednou natankovat více a uvidím. díky za rady. Kdyžtak kdybyste ještě věděli co by to mohlo způsobovat, tak jen piště, Díky :wink:
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

zkus vyměnit palivový filtr pokud je ještě neměněný,když lehneš pod auto tak je na pravé straně zespod za podběhem u zadního kola
Přílohy
filtr.jpg
filtr.jpg (104.86 KiB) Zobrazeno 4921 x
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
bobas
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bobas »

Neni lepsi nevyjizdet nadrz,kdyz to pak normalne funguje? :-D
Špunta75
Začátečník

Příspěvek od Špunta75 »

Liborko..Já mám právě vše měněné..Vzduchový a palivový filtr. Bošáckejma svíčkama sem toho moc nevylepšil, ale budiš..jsou nový a kebely to samé. Podle mě je technicky vše Ok, ale elektronika bude někde zlobit. Ale abych dával litra za napíchnutí na počítač a on mi to projel, to je docela síla. Zatim shánim alternativní zdroje. Pomalu se psychicky na to budu muset připravit. :evil: Vsadim na to, že to bude porucha, kterou nikdy nikdo neodhalí. Ale jak říká Bobas, koupim si rezervu jako nádrž z V3S a možná už to nebude zlobit. :mrgreen: Ale stejně mi to vrtá hlavou :roll: :roll:
Tony56
Fiaťák

Příspěvek od Tony56 »

zdravím dneska se mi objevil problém, s autem jsem normálně jel přibližně 30 kiláků z toho že jsem normálně vypl motor pak zase nastartoval v pohodě a když jsem dojížděl na poslední křižovatku kousek od domu tak auto chcíplo, startér normálně točí motor jakoby naskočí ale do vteřiny chcípne, asi týden mám dělané nové rozvody jestli to nemá náhodou souvislost ale fakt týden v pohodě jezdím bez nějakých problémů, ale při padá mi jako by to nedostávalo palivo, kontrolky i budíky předtím ukazovaly vše v poho i teď normálně imobilizér zhasne i kontrolka vstřiku po natlakování zhasne, otočím klíček motor jakoby naskočí ale okamžitě zhasne, paliva je asi čtvrtka nádrže to si myslím je ok, tak mě napadlo možná čerpadlo a nebo filtr ten už má tak 60 tisíc najeto díky za vaše rady a postřehy....mám punto mk1 75 MPi
Tony56
Fiaťák

Příspěvek od Tony56 »

poradí někdo?
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Mohly přeskočit ty nově dělané rozvody... čerpadlo benzínu se dá vyzkoušet orientačně tak, že se odpojí přívod benzínu ke vstřikům a zapne čerpadlo a benzín musí téct nějakým rozumným proudem (ne že to bude jen kapat...)
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Kdybys měl špatně rozvody tak bys to poznal od počátku,že motor je "nesvůj" nebo je bez výkonu,rozvody sis dělal sám? Pokud ti to dělá jen občas tak bych viděl problem jinde. Otáčky na volnoběhu jsou OK? nemá to tendenci zdechat, nebo nejsou vysoké a nebo kolísají? pokud ti zhasíná kontrolka vstřiku po nastartováni tak nejspíš budou všechny čidla OK. Vyměň ten palivový filtr pokud je starý,zkus se i kouknout na čidlo otáček na klikovce jestli není zaprasené bordelem,zkus proměřit indučky jestli jsou v pořádku,zkontroluj kable od svíček a odtrh svíček
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

liborko: rozvody mu mohly skočit až ted po týdnu... třeba špatně utažený napínák apod. A ptát se ho, jak mu jde volnoběh, když to nejde ani nastartovat mi nedává smysl...
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Tony56
Fiaťák

Příspěvek od Tony56 »

hanzs píše:liborko: rozvody mu mohly skočit až ted po týdnu... třeba špatně utažený napínák apod. A ptát se ho, jak mu jde volnoběh, když to nejde ani nastartovat mi nedává smysl...
jo no motor fakt jen blafne takže otáčky nic, rozvody mi dělal známý normálně v servisu, zkusím je omrknout jestli to náhodou neskočilo ale věřím mu tak myslím že to udělal dobře, zkusím i očistit to čidlo otáček asi tam je trochu sajrajt a pro jistotu i ten filtr vyměním zatím díky kluci za rady pak se ozvu jak to vypadá
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“