Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Ono právě to ET udává šířku límce... S šířkou kola to nemá nic společného, ta se nemění, mění se akorát poloha středu disku... Zkusím to napsat tak nějak pro lepší pochopení, snad to půjdekovvalsky píše:mne ide ale o ten limec ci ked je ten velky ci ma to vpliv niako na to koleso nieze si kupim et38 z limcom a ani to tam nenarvem![]()
![]()
ale prd šířku límce,je to vzdálenost osy kola od dosedací plochy kola na kotouč(buben).čim menší ET tim je kolo víc vylezlý ven a naopakJohnyKlax píše:Ono právě to ET udává šířku límce... S šířkou kola to nemá nic společného, ta se nemění, mění se akorát poloha středu disku... Zkusím to napsat tak nějak pro lepší pochopení, snad to půjdekovvalsky píše:mne ide ale o ten limec ci ked je ten velky ci ma to vpliv niako na to koleso nieze si kupim et38 z limcom a ani to tam nenarvem![]()
![]()
Čím větší ET, tím větší je límec zezadu kola tj. to co není vidět... čím menší, tím víc jde střed kola dozadu a a límec se zvětšuje z vnější strany kola, takže tam, kde ho můžeme vidět. Takže kolo bude mít neustále, dejme tomu, 7" na šířku a to se měnit nebude... Snad je to tak správně, kdyby ne, tak mě prosím opravte..
To jo, ale zase ti dovnitř nepoleze jenom střed a paprsky nezůstanou venku, takže se zároveň s tím i zvětšuje límec ne? Kolo leze ven a střed dovnitř... Kdyžtak sorry za špatný informaceVencapunto píše:ale prd šířku límce,je to vzdálenost osy kola od dosedací plochy kola na kotouč(buben).čim menší ET tim je kolo víc vylezlý ven a naopakJohnyKlax píše:Ono právě to ET udává šířku límce... S šířkou kola to nemá nic společného, ta se nemění, mění se akorát poloha středu disku... Zkusím to napsat tak nějak pro lepší pochopení, snad to půjdekovvalsky píše:mne ide ale o ten limec ci ked je ten velky ci ma to vpliv niako na to koleso nieze si kupim et38 z limcom a ani to tam nenarvem![]()
![]()
Čím větší ET, tím větší je límec zezadu kola tj. to co není vidět... čím menší, tím víc jde střed kola dozadu a a límec se zvětšuje z vnější strany kola, takže tam, kde ho můžeme vidět. Takže kolo bude mít neustále, dejme tomu, 7" na šířku a to se měnit nebude... Snad je to tak správně, kdyby ne, tak mě prosím opravte..
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |