elektrika - nevim si rady

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
eddie81
Začátečník

elektrika - nevim si rady

Příspěvek od eddie81 »

ahoj,

poslední dobou ráno při startu se mi stává, že otočím klíček a na display mi naběhne:

lost connection, oil sensor failure,car security,...(a zhasne mi display od klimi a rádia a nenaběhne topení)

startování v pohodě, baterku jsem koupil novou před měsícem 72Ah. nastartuji a po ujetí zhruba 1km (až se motor prohřeje), tak nastaruji znova, check ok, absulutně bez hlášek a topení se taky rozjede.

opravdu nevím co s tím, a rady v servisu typu: "jo, to stila dělají" ale zároveň s tím nic neudělají a inkasují love, mě neba. nevím, kdo a jak mi může pomoci, ale tohle není normální.

mám 2004 1.9JTD 115kw, dynamic.
Reklama

Geeker_cz
Fiaťák

Re: elektrika - nevim si rady

Příspěvek od Geeker_cz »

Mas sice novou baterku, ale funguje ti dobre alternator? Pokud malo dobiji a baterie se hodne vybiji (caste starty apod) muze to byt tim. Oxidace kontaktu, spatne vedeni muzou byt take pricina.
eddie81
Začátečník

Příspěvek od eddie81 »

hmm,.. to se pokusím zjistit. ale dávalo by to smysl, že když jedu cca km, tak se baterie dobije a pak to valí,..možný to je,.tak to proveřím

ED81
eddie81
Začátečník

Příspěvek od eddie81 »

eddie81 píše:ahoj,

poslední dobou ráno při startu se mi stává, že otočím klíček a na display mi naběhne:

lost connection, oil sensor failure,car security,...(a zhasne mi display od klimi a rádia a nenaběhne topení)

startování v pohodě, baterku jsem koupil novou před měsícem 72Ah. nastartuji a po ujetí zhruba 1km (až se motor prohřeje), tak nastaruji znova, check ok, absulutně bez hlášek a topení se taky rozjede.

opravdu nevím co s tím, a rady v servisu typu: "jo, to stila dělají" ale zároveň s tím nic neudělají a inkasují love, mě neba. nevím, kdo a jak mi může pomoci, ale tohle není normální.

mám 2004 1.9JTD 115kw, dynamic.
edit:

tak dnes mi volsl mechanik, že to prý vypadá na spínací skřínku, tsk uvidíme zítra, mění ji.
eddie81
Začátečník

Příspěvek od eddie81 »

tak kolegové. mám novou spínačku, a nechci to zakřiknout, ale vše funguje,..žádné failury!!!!!!!!!!!!!!!! topení funguje sqělě, klima funguje sqěle. seridil mi jesště vstřiky a auto šlape jedna báseň,..doufám že mi to moje nadšení vydrží!!!

heslo dne: no more failures :)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Stilo“