Pročítal jsem fórum, ale vysloveně takovéto téma jsem nenašel. Pokud někomu připadá stupidní, nechť promine a věnuje se něčemu jinému.
Je mi jasné, že se nedá paušálně říct, jaká je životnost určitého modelu auta. Ale každý může podle svých zkušeností říct, jak staré auto s jakým počtem najetých kilometrů ještě provozuje, nebo kdy už ho přestal používat... a třeba taky co s ním předtím dělal, v jakých podmínkách ho provozoval atd.
Možná bych se měl spíš přiznat, o co mi jde.

Mám vyhlédnutou Multiplu z roku 2001, CNG (to je jedna z věcí, kvůli které bych ji chtěl) naježděno má 178000, což je za těch osm let docela hodně. Pochopitelně nevím, kudy a jak s ní kdo jezdil. V autobazaru jsem zatím předběžně domluvený na zkušební jízdě, ale nevím, kolik toho při ní poznám. Nemám známého auto-znalce, který by mi na to koukl a nezávisle poradil. Je jasné, že po těch kilometrech a navíc s tím, že CNG verze je o kus těžší, se dají třeba očekávat všechny ty oblíbené legrácky kolem přední nápravy atd. Ale třeba už to předchozí majitel řešil a zas chvíli to vydrží.

No, je mi jasné, že tady nemůže nikdo radit, jestli do toho jít nebo ne...

Nevím. Doufám, že nebudu ukamenován za příliš hloupý dotaz, možná takový je... ale jak jsem řekl, nemám se moc s kým poradit, tak zkouším všechno možné...