HELP-nefungují blinkry

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
pacina
Začátečník

HELP-nefungují blinkry

Příspěvek od pacina »

když chci spustit blinkry tak na přístrojovce mi bliká kontrolka ale ve světlech nic nebliká!!!kontroloval jsem všechny žárovky jsou OK,v pojistkové skřínce mi přerušovač cvaká ale velmi rychle.to stejné se děje když zapnu výstražné.prosím o radu kde se stala chyba.dík
Fiat Punto MK II 1.2 16V Sporting
Reklama

radekrat
Znalec

Re: HELP-nefungují blinkry

Příspěvek od radekrat »

Muzou to byt spatny packy. Podobnej problem sem resil, ale na Bravu. Tam byl v packach mikrospinac, kterej se vysipal.
keomatepo
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keomatepo »

pacina píše:když chci spustit blinkry tak na přístrojovce mi bliká kontrolka ale ve světlech nic nebliká!!!kontroloval jsem všechny žárovky jsou OK,v pojistkové skřínce mi přerušovač cvaká ale velmi rychle.to stejné se děje když zapnu výstražné.prosím o radu kde se stala chyba.dík
ked cvaka velmi rychlo tak to by malo znamenat ze mas niekde vypalenu ziarovku. skusal si aj premeriavat napatie?
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW :)
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

2pacina: nahodou nemas tam udelany tuning ala vymena zarovek za LEDky?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
filippek
Začátečník

Příspěvek od filippek »

Přestaly mi fungovat blinkry. Trojuhelník funguje, blikaj, cvaká. Nefungují směrovky, ani necvaká cyklovač. Prostě hodím pákou pod volantem směrovku a mrtvo, ani cvak, natož blik :mrgreen: Za radu díky.
Pepik
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Z toho logicky vyplývá,že problém musí být v přepínači.Odkrytovat sloupek řízení a na ověření funkce spínače stačí diodová zkoušečka.LED dioda s předřadným odporem.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

Tak mě to taky potkalo dneska rano :evil: .. nefungují blinkry, nefunguje ani trojúhelník. Nikde nic necvaká .. hádám správně že je to relé? Kde je umístěný?
abusacek
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od abusacek »

radekrat píše:Tak mě to taky potkalo dneska rano :evil: .. nefungují blinkry, nefunguje ani trojúhelník. Nikde nic necvaká .. hádám správně že je to relé? Kde je umístěný?
relé je pod volantem, když odkrytuješ plasty kolem volantu, tak je to taková modrá kostička nad spínačkou. Vytahuje se to blbě. Je tam ještě taková páčka co to drží. Mám jeden přerušovač navíc, tak kdyby jsi chtěl, tak ti ho můžu prodat.
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
abusacek
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od abusacek »

Jinak já mám taky poslední dobou problém s blinkrama. Pokud je auto na slunci a pořádně se vyhřeje, tak blbne jen pravý blinkr. Levý OK, výstražný OK, ale pravý začne bzučet, jako když nesepne relé. To jsem koupil nový, ale problém je pořád. Tak to asi vidím na něco v páčkách :-(
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

abusacek píše:
radekrat píše:Tak mě to taky potkalo dneska rano :evil: .. nefungují blinkry, nefunguje ani trojúhelník. Nikde nic necvaká .. hádám správně že je to relé? Kde je umístěný?
relé je pod volantem, když odkrytuješ plasty kolem volantu, tak je to taková modrá kostička nad spínačkou. Vytahuje se to blbě. Je tam ještě taková páčka co to drží. Mám jeden přerušovač navíc, tak kdyby jsi chtěl, tak ti ho můžu prodat.
Asi bych zajem mel, prosel sem pojistky .. a blinkry jsou i na svetlech zpatecky a to funguje dobre. Takze podle me na 100% rele. Posli mi SZ kolik za to relatko chces.
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

Tak sem rozebral tunel volantu, nasel sem to rele .. rikam si super, tak ted to zkusim .. a blinkry fungovali! Takze sem zkontroloval jestli je dobre pripojeny, zadekloval sem a zase jedou .. ale podezrely to je :-)
TOMY199
Začátečník

Příspěvek od TOMY199 »

Mam fiat brava a môj problem so smerovkami je že keď vyhodím smerovku do prava tak relatko rýchlo cvaká ale cela práva strana mi nebliká.Ak prudko trhnem s pačkov do predu -bliknem z dialkovymi tak smerovka ide ale nie dlho.Dnes som sa nato pozrel odmontoval som erbeg a volant erbeg som nemusel odpajat lebo tam nemám tie káble tak že mi to ani netrúbi ale to mi nevadí a odmontoval som tie pačky. Doma som sa na to pozrel otvoril som to myslel som že sa mi z tých pačiek po otvorení všetko vysype ale nestalo sa tak.Vyčistil som medene časti na ktorých sa tie smerovky prepinaju jemne prešmirgloval so šmirgľom 2000 a poskladal som to išlo to veľmi ľahko.Namontoval som ich do auta a smerovka ide všetko funguje. :D
Přílohy
pliešok-000.jpg
pliešok-000.jpg (50.86 KiB) Zobrazeno 9907 x
kontakty-000.jpg
kontakty-000.jpg (49.2 KiB) Zobrazeno 9907 x
cele-----00000.jpg
cele-----00000.jpg (70.83 KiB) Zobrazeno 9907 x
TOMY199
Začátečník

Příspěvek od TOMY199 »

Po vyčistení je to potreté vazelínov aby to nezoxidovalo.
Přílohy
po vyčisteni.jpg
po vyčisteni.jpg (58.6 KiB) Zobrazeno 9905 x
zdenek_doli
Začátečník

Příspěvek od zdenek_doli »

Ahoj,
taky jsem měl tento problem na mém 188mk2 jen před tím už začal špatně ukazovat plivoměr. Nakonec přestala chodit celá pravá strana na palubce se vše tvařilo vpořádku a byl slyšet i přerušovač. Nakonec byla špatná řídící jednotka ... oprava cca 12 000kč :( (tím nechci nikoho strašit).
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“