HELP-nefungují blinkry
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP-nefungují blinkry
když chci spustit blinkry tak na přístrojovce mi bliká kontrolka ale ve světlech nic nebliká!!!kontroloval jsem všechny žárovky jsou OK,v pojistkové skřínce mi přerušovač cvaká ale velmi rychle.to stejné se děje když zapnu výstražné.prosím o radu kde se stala chyba.dík
Fiat Punto MK II 1.2 16V Sporting
- Reklama
Re: HELP-nefungují blinkry
Muzou to byt spatny packy. Podobnej problem sem resil, ale na Bravu. Tam byl v packach mikrospinac, kterej se vysipal.
ked cvaka velmi rychlo tak to by malo znamenat ze mas niekde vypalenu ziarovku. skusal si aj premeriavat napatie?pacina píše:když chci spustit blinkry tak na přístrojovce mi bliká kontrolka ale ve světlech nic nebliká!!!kontroloval jsem všechny žárovky jsou OK,v pojistkové skřínce mi přerušovač cvaká ale velmi rychle.to stejné se děje když zapnu výstražné.prosím o radu kde se stala chyba.dík
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
2pacina: nahodou nemas tam udelany tuning ala vymena zarovek za LEDky?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Přestaly mi fungovat blinkry. Trojuhelník funguje, blikaj, cvaká. Nefungují směrovky, ani necvaká cyklovač. Prostě hodím pákou pod volantem směrovku a mrtvo, ani cvak, natož blik Za radu díky.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Z toho logicky vyplývá,že problém musí být v přepínači.Odkrytovat sloupek řízení a na ověření funkce spínače stačí diodová zkoušečka.LED dioda s předřadným odporem.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Tak mě to taky potkalo dneska rano .. nefungují blinkry, nefunguje ani trojúhelník. Nikde nic necvaká .. hádám správně že je to relé? Kde je umístěný?
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
relé je pod volantem, když odkrytuješ plasty kolem volantu, tak je to taková modrá kostička nad spínačkou. Vytahuje se to blbě. Je tam ještě taková páčka co to drží. Mám jeden přerušovač navíc, tak kdyby jsi chtěl, tak ti ho můžu prodat.radekrat píše:Tak mě to taky potkalo dneska rano .. nefungují blinkry, nefunguje ani trojúhelník. Nikde nic necvaká .. hádám správně že je to relé? Kde je umístěný?
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Jinak já mám taky poslední dobou problém s blinkrama. Pokud je auto na slunci a pořádně se vyhřeje, tak blbne jen pravý blinkr. Levý OK, výstražný OK, ale pravý začne bzučet, jako když nesepne relé. To jsem koupil nový, ale problém je pořád. Tak to asi vidím na něco v páčkách
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
Asi bych zajem mel, prosel sem pojistky .. a blinkry jsou i na svetlech zpatecky a to funguje dobre. Takze podle me na 100% rele. Posli mi SZ kolik za to relatko chces.abusacek píše:relé je pod volantem, když odkrytuješ plasty kolem volantu, tak je to taková modrá kostička nad spínačkou. Vytahuje se to blbě. Je tam ještě taková páčka co to drží. Mám jeden přerušovač navíc, tak kdyby jsi chtěl, tak ti ho můžu prodat.radekrat píše:Tak mě to taky potkalo dneska rano .. nefungují blinkry, nefunguje ani trojúhelník. Nikde nic necvaká .. hádám správně že je to relé? Kde je umístěný?
Tak sem rozebral tunel volantu, nasel sem to rele .. rikam si super, tak ted to zkusim .. a blinkry fungovali! Takze sem zkontroloval jestli je dobre pripojeny, zadekloval sem a zase jedou .. ale podezrely to je
Mam fiat brava a môj problem so smerovkami je že keď vyhodím smerovku do prava tak relatko rýchlo cvaká ale cela práva strana mi nebliká.Ak prudko trhnem s pačkov do predu -bliknem z dialkovymi tak smerovka ide ale nie dlho.Dnes som sa nato pozrel odmontoval som erbeg a volant erbeg som nemusel odpajat lebo tam nemám tie káble tak že mi to ani netrúbi ale to mi nevadí a odmontoval som tie pačky. Doma som sa na to pozrel otvoril som to myslel som že sa mi z tých pačiek po otvorení všetko vysype ale nestalo sa tak.Vyčistil som medene časti na ktorých sa tie smerovky prepinaju jemne prešmirgloval so šmirgľom 2000 a poskladal som to išlo to veľmi ľahko.Namontoval som ich do auta a smerovka ide všetko funguje.
- Přílohy
-
- pliešok-000.jpg (50.86 KiB) Zobrazeno 9911 x
-
- kontakty-000.jpg (49.2 KiB) Zobrazeno 9911 x
-
- cele-----00000.jpg (70.83 KiB) Zobrazeno 9911 x
Po vyčistení je to potreté vazelínov aby to nezoxidovalo.
- Přílohy
-
- po vyčisteni.jpg (58.6 KiB) Zobrazeno 9909 x
-
- Začátečník
Ahoj,
taky jsem měl tento problem na mém 188mk2 jen před tím už začal špatně ukazovat plivoměr. Nakonec přestala chodit celá pravá strana na palubce se vše tvařilo vpořádku a byl slyšet i přerušovač. Nakonec byla špatná řídící jednotka ... oprava cca 12 000kč (tím nechci nikoho strašit).
taky jsem měl tento problem na mém 188mk2 jen před tím už začal špatně ukazovat plivoměr. Nakonec přestala chodit celá pravá strana na palubce se vše tvařilo vpořádku a byl slyšet i přerušovač. Nakonec byla špatná řídící jednotka ... oprava cca 12 000kč (tím nechci nikoho strašit).