MOJE PUNTO 1 - Ukažte ta svoje ;-) - Ondraus
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
- pink-jackass
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: MOJE PUNTO 1 - Ukažte ta svoje ;-) - Ondraus
Ahoj všem. Stala se mi taková nepříjemnost a rád bych vás poprosil o radu. Před týdnem mi kykslo auto a po hlášení od automechanika se jedná o přidřený motor díky úniku oleje. Čekala by mě tedy jeho výměna za jiný. Nicméně podobný případ už mě jednou potkal před dvěmi lety, kdy prasklo těsnění pod hlavou, odešlo čidlo a motor se uvařil. Výměna za jiný starý z vrakáče mě tehdy přišla na 10.000 Kč.
No o co mi ale jde. Původně jsem měl v plánu, že punto vydrží bez investic a na podzim, nebo nanejvýš příští rok, koupím jiné mírně ojeté auto a punto se prodá. No ale chyba lávky. Proto se chci zeptat jak byste to řešili vy?
Nějaký detaily: karoserie bez koroze, najeto 120 000 km, měněný motor který teď odešel měl mít asi 70 000 km, ale kdo ví, rok výroby červenec 1997, obsah 1.1., punto 55s, interiér zachovalej, technická do konce července tohoto roku. Stav jako na posledních fotkách.
Tak co vy na to? Řešim tyto varianty. Hodit ze stráně a nebrat peníze, který šetřím na nový. Dát opravit a prodat (těžko říct za kolik by se to dalo střelit - teď se v těch převodech a eko. daních nevyznám). Prodat na ND. Rozprodat auto po částech - ALU kola, čirá, budíky s otáčkoměrem a podobný serepetičky...
Tak co? Jak byste poradili?
No o co mi ale jde. Původně jsem měl v plánu, že punto vydrží bez investic a na podzim, nebo nanejvýš příští rok, koupím jiné mírně ojeté auto a punto se prodá. No ale chyba lávky. Proto se chci zeptat jak byste to řešili vy?
Nějaký detaily: karoserie bez koroze, najeto 120 000 km, měněný motor který teď odešel měl mít asi 70 000 km, ale kdo ví, rok výroby červenec 1997, obsah 1.1., punto 55s, interiér zachovalej, technická do konce července tohoto roku. Stav jako na posledních fotkách.
Tak co vy na to? Řešim tyto varianty. Hodit ze stráně a nebrat peníze, který šetřím na nový. Dát opravit a prodat (těžko říct za kolik by se to dalo střelit - teď se v těch převodech a eko. daních nevyznám). Prodat na ND. Rozprodat auto po částech - ALU kola, čirá, budíky s otáčkoměrem a podobný serepetičky...
Tak co? Jak byste poradili?
co ma byt to nove auto a jak moc ho chces ?
jinak pokud jsi fanda Punta tak bych tam dala 1,2 16V a nechala si ho, v jinem pripade hodit tu nejlevnejsi litrovku motor (opravit) a prodat rychle.z toho rozprodeje totiz asi moc neziskas, ale zase by ses usetril problemu od noveho kupce treba.
anebo holt do bazaru za vykup. ceny tech punt dnes jsou fakt smesne.
jinak pokud jsi fanda Punta tak bych tam dala 1,2 16V a nechala si ho, v jinem pripade hodit tu nejlevnejsi litrovku motor (opravit) a prodat rychle.z toho rozprodeje totiz asi moc neziskas, ale zase by ses usetril problemu od noveho kupce treba.
anebo holt do bazaru za vykup. ceny tech punt dnes jsou fakt smesne.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
No fanda punta... Na puntu jsem začínal, moje první poděděné auto. K auto samo vztah je, ale člověk musí myslet taky trochu co se vyplatí a co ne. Jinak jsem uvažoval o mondeu rok výroby tak 2005 a výš s nějakýma rozumnýma kilometrama. Nebo fabia taky pokuď možno zachovalá, abych nespadl do stejných problémů, jaký si starý auta prostě nesou sebou. Prostě šlo o tu podmínku, že auto vydrží tak alespoň do podzimu nebo do jara příštího roku a příjde nový. Takže bylo punto stejně záměr prodat. Jen mam strach, že do toho teď dám peníze, vysype se zase něco jinýho a já budu nas..., že jsem to mohl už přidat k novýmu vozu. Holt dilema.
Osobne bych si koupil to nove (ford), pokud by ti teda nekdo neda novy motor za smesnou cenu. Podle me se nevyplati vrazet tisice do auta, ktere ma minimalni hodnotu - zvlaste kdyz pises, ze zas az takovy fanda nejsi..
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
Nerád to hovorím ale rozpredať čo sa dá a dať do šrotu teda pokial nezoženieš druhý motor aj ked 10 000 je fak dosť a v podstate ti stačí len polomotor blok a kluka + piesty a to počítam investícia tak okolo 6000 ak Je to na tebe ! skús pozrieť za čo by si realne predal auto keby bolo v dobrom stave a odrátaj si investíciu do motora a matematika nepustí. Druhá možnosť ak máš na nové tak to nerieš kúp nové a uvidíš čo bude dalej s Puntom.Ondraus píše:No fanda punta... Na puntu jsem začínal, moje první poděděné auto. K auto samo vztah je, ale člověk musí myslet taky trochu co se vyplatí a co ne. Jinak jsem uvažoval o mondeu rok výroby tak 2005 a výš s nějakýma rozumnýma kilometrama. Nebo fabia taky pokuď možno zachovalá, abych nespadl do stejných problémů, jaký si starý auta prostě nesou sebou. Prostě šlo o tu podmínku, že auto vydrží tak alespoň do podzimu nebo do jara příštího roku a příjde nový. Takže bylo punto stejně záměr prodat. Jen mam strach, že do toho teď dám peníze, vysype se zase něco jinýho a já budu nas..., že jsem to mohl už přidat k novýmu vozu. Holt dilema.
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996