ponechat ci predat?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
ponechat ci predat?
Ahojte,
riesim mensiu dilemu. Moje Punto 75, r.v 97 bolo dovezene so 125tis km, mechanik mi hned povedal, ze bolo stocene aspon o 100tis, najazdil som na tom aute 20tis km od jula 2008 a zatial ma nikde nenechalo, hoci par krat nechcelo natocit, chytilo az ked som mu pridal plyn...
Chcem sa spytat aku zivotnost maju tieto motory, neviem ci si ho mam nechat a dat do poriadku podvozok a tak, alebo mam kupit nejaku Hondu, najskor rok 1999.
Co vy na to?
Diky
riesim mensiu dilemu. Moje Punto 75, r.v 97 bolo dovezene so 125tis km, mechanik mi hned povedal, ze bolo stocene aspon o 100tis, najazdil som na tom aute 20tis km od jula 2008 a zatial ma nikde nenechalo, hoci par krat nechcelo natocit, chytilo az ked som mu pridal plyn...
Chcem sa spytat aku zivotnost maju tieto motory, neviem ci si ho mam nechat a dat do poriadku podvozok a tak, alebo mam kupit nejaku Hondu, najskor rok 1999.
Co vy na to?
Diky
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW 
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz

- Reklama
Re: ponechat ci predat?
Motory FIRE 1. generace mají při základní údržbě životnost prakticky neomezenou, na nějakém jiném fóru kdosi uváděl 650 t. km u staré Pandy.
U motorů FIRE 2. generace (1242 ccm) bych to viděl podobně.
U motorů FIRE 2. generace (1242 ccm) bych to viděl podobně.
Punto 55S Mk I
to je sprostost,nikto nevie urcit kolko to malo najazdene ak bolo stocene,pokym ti ide auto bez problemov tak si ho nechaj a ked klakne motor tak daj ho zosrotovat
mozna este bude aj vtedy srotovne
(2000eur)...a ked sa budes o auto starat tak sa ti dlho vydrzi,zere ti olej?ak nie tak fakt neries predaj,moj ma nalietane cca 170tis(nemam nikde zaruku,ze nebolo stocene) a nezere ni kvapku oleja.klop klop klop 

FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Noo zatial ide v pohode, akurat mi sem tam nechce chytit ked chcem natocit, vtedy musim pridat plyn aby mi chytilo.jani píše:to je sprostost,nikto nevie urcit kolko to malo najazdene ak bolo stocene,pokym ti ide auto bez problemov tak si ho nechaj a ked klakne motor tak daj ho zosrotovatmozna este bude aj vtedy srotovne
(2000eur)...a ked sa budes o auto starat tak sa ti dlho vydrzi,zere ti olej?ak nie tak fakt neries predaj,moj ma nalietane cca 170tis(nemam nikde zaruku,ze nebolo stocene) a nezere ni kvapku oleja.klop klop klop
No olej mi zerie, pred 3 tyzdnami som dolial po hornu rysku a uz mam nieco nad spodnou, ale priznam sa, sem tam to auto prevetravam, ale nie stale... dalsia vec co ma znepokojuje, je to ze sa prehrieva, minule mi vyvrela voda a to som mal auto asi po hodinovej jazde nastartovane 15 minut na mieste a uz bol parostroj... tak neviem ci to mam predat kym to ako tak ide..
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW 

Jestli máš ve vodě v chladiči mastné fleky, mohlo by to být těsnění pod hlavou.
Punto 55S Mk I
Nepredavaj, oprav! Jednoducha zalezitost, vymena tesnenia pod hlavou
Nove tesnenie, zrovnat hlavu a mas pokoj. Choroba 1.1 MkI a 1.2 MkII

Punto 1.8 16V HGT
Dnes som priniesol auto z opravy ... vymena hlavy, kruzkov, sviecok, svieckovych kablov, tesnenia ... a teraz riesim problem, dost sa to prehrieva... snazim sa tu dopatrat k postupu na odvzdusnenie chladeniamimiHGT píše:Nepredavaj, oprav! Jednoducha zalezitost, vymena tesnenia pod hlavouNove tesnenie, zrovnat hlavu a mas pokoj. Choroba 1.1 MkI a 1.2 MkII
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW 

Mělo by stačit najet předkem na rampu nebo nájezd do garáže aby to bylo výš. Při odvzdužňování různě otvírat a zavírat topení, občas to protúrovat a hlavně počkat až se to zahřeje aby se otevřel termostat a voda všude proudila. Může to být i zanesené bordelem, jsou na to čistící přípravky ale to pak často začne někde pouštět vodu. Víš určitě že je pumpa v pořádku? Někdy je vrtulka pěkně sežraná korozí že už skoro nemá lopatky.
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
Problem vyrieseny.. Pri vymene hlavy motora sa nevymenilo teplotne cidlo. Nahodil som tam stare a uz je to ok:)
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW