HELP - Topení

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
JardaK69
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Topí a netopí

Příspěvek od JardaK69 »

No tak mi dnes umrelo auto :cry: ....uz drive se me zdalo ze nejak vice kuri z vyfuku a dnes to zaclo byt extremne...voda se mi ztratila z nadrzky...praskle tesneni pod hlavou, ze? :cry: ..kolik si muze vzit za kompletni opravu? Kdyz si necham rovnou vymenit i rozvody??..kolik co stojí?? Ja vubec nemam predstavu co vsechno se tam musi vymenit...Dekuju :?
Fiat Punto 55s, 98 rok...bez plné palby :)..

http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?t=12690" onclick="window.open(this.href);return false;
Reklama

Thor
Fiaťák

Re: Topí a netopí

Příspěvek od Thor »

Buď tesnenie pod hlavou alebo v horšom prípade prasknutá hlava... a čo to môže stáť netuším..
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
JardaK69
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP - Topení

Příspěvek od JardaK69 »

Když budu měnit rozvody, musím nechat vyměnit i vodní punpu na mém Punťovi?????....

http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?t=12690" onclick="window.open(this.href);return false;
Thor
Fiaťák

Příspěvek od Thor »

Môžeš vymeniť a nemusíš. Niekto to dáva robiť, niekto nie. Niekto preventívne mení pumpu pri každých rozvodoch, niekto to robí tak že mení pumpu pri každých druhých rozvodoch. Ide o to, že ak odíde pumpa tak musia ísť dolu rozvody a musia sa znovu nastavovať, čo pri niektorých motoroch si bez prípravkov trúfne málokto a napríklad na moju 1.8 zohnať prípravky je problém, takže si ľudia dávajú preventívne meniť aj pumpu. Ja som ale nedal, bavil som sa s chlapíkom čo robí hlavne talianske autá a ten ma presvedčil, že pumpu nemusím, že s pumpou mávajú problémy VW a nie Fiaty... 8) Takže si vyber :wink:
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
JardaK69
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaK69 »

Takze vodni pumpa je zavysla na rozvodech?? jakoze rozvody pohaneji vodni pumpu?? To znamena ze kdybych ju nevymenil a za pul roku by se me vysrala, tak musim nove rozvody vyhodit a delat cele znovu ze???...tudiz je lepsi to asi vymenit najednou... :?

Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Doporucuje se menit i pumpu. Neni zas tak draha. Jeji pripadna vymena mimo rozvody by urcite byla drazsi :)
Jinak je to jak pises, pumpa je na rozvodech.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
JardaK69
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaK69 »

No drahá, je to cena kolem 1000kč kdyz jsem se koukal na netu... :?

maximen
Začátečník

Auto netopí

Příspěvek od maximen »

Zdravím všechny přítomné, prosím o pomoc, mám Punto s litrovým motorem. Už ze začátku chvilku topilo docela dobře a po pár kilometrech přestalo zničehonic topit úplně, po chvilce opět začlo topit a pak zase přestalo a to se v nepravidelných intervalech opakovalo, až do vřerejška, kdy přestalo topit úplně, málem jsem tam zamrzl po 300 Km :D . Mám to jen půjčené na delší dobu, ale nenapadá mě nic jiného, než špatný termostat. Teplota po celou dobu jízdy byla těsně pod hranici červené. (ještě, že je zima). Děkuju za rady. Jo a ještě, jak se vůbec ten termostat mění, pokud to bude tím.
Buchtič
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto netopí

Příspěvek od Buchtič »

Nedostatek chladící kapaliny (proto teplota až na max) a vadné těsnění pod hlavou.
Fiat Punto 60 SX Cult, r.v. 1998, 5dv black -> Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 2008 5DV black
Obrázek
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
maximen
Začátečník

Příspěvek od maximen »

Kapalina je v nádrží na maximum :( . A to těsnění pod hlavou, že by mělo vliv na topení, to se mi nějak nezdá, ale nevím...
maximen
Začátečník

Příspěvek od maximen »

A kdyby bylo vadné těsnění pod hlavou, tak by se strácela voda, nebo se pletu? A ta se nestrácí
Buchtič
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Buchtič »

No to, že máš vodu v nádobce ještě neznamená, že je taky v okruhu (holt geniálně vymyšlený umístění nádobky). A nebo to máš zavzdušněný. Zkus otevřít ovzdušňovací šrouby (na chladiči a na hadici co vede k topení - za airboxem) a dolévej.
Fiat Punto 60 SX Cult, r.v. 1998, 5dv black -> Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 2008 5DV black
Obrázek
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
maximen
Začátečník

Příspěvek od maximen »

Tak to jdu zkusit, pak se ozvu, díky
albert23
Začátečník

Příspěvek od albert23 »

Zkus nastartovat s otevřeným víčkem a počkej až sepne ventilátor. Pokud začne valit voda ven, je to na 99 těsnění pod hlavou.
maximen
Začátečník

Příspěvek od maximen »

Tak jsem to odvzdušnil, dolil trochu vody a je vše OK. Zase topí, huráááá. Díky
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“