ahojte .. tak.. sviecky som vymenil za NGK.. podla katalogu tam maju ist tie s "S" na konci..
prvy pocit bol super.. az po prvy semafor.. tam som zistil ze auto trasie este mozno viac.. az rinci pristrojovka..
Klepanie v motore je zriedkavejsie, ale vyskytuje sa..
Klepot ide zozpodu, niekde od olejovej vane.. podla zvuku ...
Auto ma divny volnobeh.. nepravidelny..s periodickym jemnym klesanim otacok.. a prave pri tom znizeni otacok to zaklepe..
Vsimol som si tiez, ze sa mi meni rychlost tukania smeroviek .. sem tam to zrychli a spomali... moze to mat cele nejaky suvis s elektrikou? Ak, tak aky?
Mam tam 6rocnu baterku a zospodu pri skrutke prasknuty alternator..
Som uz z toho na prasky..
HELP - Klepnání motoru po výměně svíček
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vymena svicek
mufin, tak ako pokracuje tvoja story? ja som dnes zastal na cervenu a opat to mlatilo ..mufik.martin píše:Tak sjem vymenil svicky, zasel jsem primo do fiata, a ptal se co to muze byt, vyjmenoval : svicky, vycistit skrtici klapku, nebo ze odchazi ridici jednotka, nebo ze palivova soustava prisav vzduch. Poprosil jsem ho o nejake stae svocky z fiata, delat to to same co s tema briskama, takze svicky to asi nebudou. Ty brisky vydrzeli tak 3 tis km, ted maji najeto skoro 8 tis a problem zustava stejny, ani horsi, ani lepsi. Motor pri zastaveni na cervenou netrese s volantem, ale po stani na cervenou tak 10 vterin zacne trast s volantem a rucicka otackomeru se hbe v rozemzi 1mm je to normalni nebo by se rucicka nemal ani hnout. kdyz je mtoor studeny a toci vic cca 900 otacek, tak to lehonce poskubava taky. Je to takovy pocit, jako dkyz mate u stare skodovky nize otacky a tk se motor lehce trese a vribruje s volantem. A chvilema na stani na cervenou vetsinou tak 1x max 2krat motor skubne, udela vam to podobny pcoit, jako kdyz do vas nekdo zezadu lehce tukne autem. Vzdyck jsem se oticil jestli me nekdo netuknul nevite cim to mzue byt? vypalti se koupit uplne nove scivky Fiat vtecne zapalovacich kabelu, kdyz to delaji nove svicky Brisk platinum a i potom pouzite svicky primo fiat?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001