Mark L. píše:Marne hledam tema kam napsat svuj dotaz, nechci zakladat zbytecne nove, tak tedy sem.
Rozhoduju se o koupi MP a prohledavam inzerci. Mam vsak velkou nejasnost v rocnicich vyroby a vybavach. Najde se nejaky odbornik, ktery to uvede na pravou miru?
1] jednickova MP se delala do pulky roku 2004. Jak to vypada s interierem. Ten se (myslim tim napr. volant) zmenil v roce 2002. Je to tak?
2] u nektere MP je napsano manualni klima, u nektere automaticka, nekdo pise dokonce digitalni. Nekde je kolecko ovladace teploty s cislama, nekde klasicky modro cerveny. Predpokladam, ze s cislama je povazovano za autom. klimu. a barevny manualni. Je tak?
3] Nektere kusy (myslim ze bez ohledu na r.v.) maji manualni zapinani vnitrniho obehu a klimatizace tlacitky a nektere maji posuvne "tahlo" pro vnitrni obeh. Jak se v tom vyznat?
4] Bez otackomeru byly roky 1999-2000. Ovsem videl jsem i tyto rocniky s otackomerem. Ze by priplatkova vybava, nebo sfalsovany r.v.?
1) MP 1 se opravdu delala do r. 2004, volant a napr zadní náprava s kotoucema je taky v 2002. Pozor, lze najit auta, ktera maji datum uvedeni do provozu treba 2003, ale uvedene zmeny jeste nemají, neb datum vyroby je jeste v zacatku 2002
2)klima manualni je s koleckem modrocervenym. Pak je jen rekl bych manualni klima s automatickym topenim. Na kolecku jsou cisla (stupne) a na ovladaci ventilatoru je navic poloha auto. Klima se zapina maualne, pokud je potreba, nevypne kompresor, ale pritopi.... Navic ma tato verze venkovni teplomer.
3) To souvisi s klimatizaci. Vozy bez klimy maji urcite tahlo. Ja mam tu automatickou klimu, r.v. 2001. Tam je mezi tlacitkem na vnitrni okruh a spinacem klimy jeste takova mrizka, rekl bych, ze je tam snimac vnitrni teploty.
4) Od modelu 2001, coz bych rekl bude nekde od podzimu roku 2000 je tachometr s otackomerem a vetsim 2radkovym displejem.Dalsi poznavaci znameni, podle ktereho je to mozne poznat je znak fiatu pod prednim oknem. Starsi ma ty sikme cary, novejsi kulaty modry znak FIAT
Jinak moje multi ma podle diagnostiky najeto 245000, ale mam ji teprv od dubna 2008. Spokojenost naprosta. Nerikam, ze je uplne bez problemu, ale rekl bych, pokud to srovnam s napr vw sharan, co ma bracha (stejny rok i priblizne km) tak z toho multa vychazi velice dobre. Co me nejvíce rozciluje je, ze viko kufru lze otevrit zvenku jen klicem, nebo zevnitr tahlem... Jinak super, spotreba ted v zime na cesty do 30km 6,3 (JTD 110PS). Vysoce ucinne je predni osvetleni...