HELP - Privarena sviecka

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

square
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HELP - Privarena sviecka

Příspěvek od square »

Caute, dneska som sa rozhodol vyment sviecky na punte 60, niesom prvy majitel tak som nevedel kedy boli menene... Na moj udiv mi hned prva sviecka nesla odkrutit, teda ani chytit klucom na sviecky.. nemal som dobre svetlo len s mobilom som si tam zasvietil zdalo sa mi ako keby bola privarena. Co sa stym da robit? preco to tam niekto privaroval? Oplati sa vymenit ostatne 3 sviecky ak budu asi pravdepodobne ineho druhu? Dik za pomoc.
Reklama

Oli
Fiaťák

Příspěvek od Oli »

takovou prasarnu by snad nikdo neudelal pokud ano tak jediny reseni je vymena hlavy za novou nebo nejakou jetou s tim ze bych byl pro zrovna na ni udelat castecnej repas co se tyce prebrouseni sedel ventilu , vymeny gufirek ventilu atd .
zkus to poradne prohlidnout ono to muze byt hodne zapraseny od oleje a takovyho podobynho humusu , pote pokapat nejakym dobre vzlinavym olejem nechat pusobit nejmene hodinku a pak zkusit povolit (pocitam ze na to budes potrebovat klic na svicky (jsou dva druhy klicu velkej a malej- neodborne receno :D ))
ja osobne sem se jeste z privarenou svickou nesetkal a to sem videl uz hodne motoru . zkus to vyfotit hodne by me to zajimalo
hanys
Fiaťák

Příspěvek od hanys »

s tím přivařením si děláš srandu,že?ještě jsem neviděl elektrodu,co svaří dokupy hliník a ocel :lol: jestli někdo před tebou zku...l závit,tak to nejspíš přilepil tmelem.stačí rozrýpat šroubovákem a jedem
Palio weekend 1,6 16v 100 po smrti
square
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od square »

Tiez ma prve napadlo ze ci to neni bordel a tak.. potom som do toho zacal rypat so srobovakom (nic, ale skusim znova lebo som len tak jemne) ... povodne som mal nachystany len 16mm kluc ale skusil som pre istotu aj ten vadsi ;) nic.. Nemal som dobre svetlo... som si s displeyom mobilu trosku posvietil a zbadal som na tom material kovovej farby... Zajtra to pozrem zas.. zozenem si nejake lepsie svetlo aj odfotim ak to bude stale podozrive...

Oli: Co by stala asi taka vymena hlavy ?
zokot
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zokot »

Přinejhorším sundáš hlavu a svíčku vytočíš jedna dvě to se klidně vsaď. Svařená 100% nebude jen fest dotažená.
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Jak už tu někdo psal tak byl možná ztrženej závit tak to někdo vyplnil tmělem a našrouboval svíčku.Zabrat a musí jít ven
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

U hliníkovejch hlav to jde všeobecně blbě.Hlavní je dělat to po dojetí -mít TEPLOU HLAVU-jinak něco zkur.iš(třeba zalomíš svíčku).A je potřeba kvalitní nářadí-nejlépe klíč na golu a ráčnu a nástavec a jemně dlaní pobouchat.
Oli
Fiaťák

Příspěvek od Oli »

nechci te ztrasit cenama ale levny to neni. Taky si myslim ze ta svicka bude kousla a to podezreli okolo je jen zapacenej bordel. jak nekdo psal ze vyplneni strzeneho zavitu tmelem je docela zajimavy :D by me zajimalo jak to mohlo nebo muze udrzet tu kompresi :D a na druhou stranu bych za to nakopal dotycnemu do prdel.e to neni oprava ale fuserina
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Dělá se to a drží to,ale že je to poctivá oprava o tom řeč nebyla :D
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
hanys
Fiaťák

Příspěvek od hanys »

osobně jsem viděl opravu(prasárnu) tohodle typu na audi a4 2,5 tdi v6.tam jsou tlaky řádné :lol: a při demontáži jsem dost klel(chtěl jsem použít jiné slovo,ale nebudu porušovat pravidla :lol: )dopadlo to tak,že jsem ji ven vůbec nedostal a těším se,až odejde a bude MUSET jít ven :twisted:
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Na TDI zapalovací svíčky??? No nevím!

A jestli nejde povolit svíčka tak ohřát motor a pak ji vždycky povolíš.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
hanys
Fiaťák

Příspěvek od hanys »

pro ty,co neví jaké svíčky jsou v tdi-žhavící :roll: ale jinak v poho.je to to samé v bledě modrém :lol:
ps:nepíše že nejde povolit,ale že na ni nedostane klíč
square
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od square »

No po dlhom case som s k tomu dostal.. aj ked foto nic moc.. xcem sa spytat ci by sa mi oplatilo aspon docasne vymenit ostatne 3 sviecky za ine.. ci sa tam nieco nemoze pokazit.. pozeral som ze su tam sviecky lancia, mam kupene ngk 130sk/1ks ;) lebo mi zacal nejak za studena pri volnobehu klepat motor :-/

Obrázek
Naposledy upravil(a) square dne 06 kvě 2008, 16:53, celkem upraveno 1 x.
square
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od square »

Lub!k píše:Když měnit svíčky, tak všechny, zas taková finanční rána to nejni ... :wink:

Já teď měnil, dával jsem NGK V power ... :wink:
mam kupene 4 sviecky... ale jedna nejde z motoru von... je tam nejaky material a nejde chytit klucom
hanys
Fiaťák

Příspěvek od hanys »

vypadá spíš jak ohnutá :?: nebo našroubovaná přes závit.škoda že ta fotka není ostřejší
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“