TYP - Centrální zamykání, Alarm, Dálkové ovlád. .....

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass81 »

ahojte fsetci :)
znova sa po dlhsej dobe vraciam k problemu zapojenia dvernych snimacov na alarm CS584 na Punto Mk2a 1,2l 8V ELX. Doteraz som to neporiesil a uz ma to prestava bavit :) Skratka, v manuali co som dostal mam napisane taketo zapojenie:
DVERNI SPINACE
1.) Zakladni verze: Pripojit k hnede/bilemu vodici ve 40ti pinovem cernem konektoru na predni casti pojistkove skrine.
2.) Verze s kontrolnim panelem: Pripojit k zelene/hnedemeu vodici (pin c.8), sede/hnedemu vodici (pin c.25), bilo/fialovemu vodici (pin c.16) a svetle modro/fialovemu vodici (pin c.26) ve 40ti pinovem cernem konektoru na predni casti pojistkove skrine. Jednotlive zapojeni oddelte pomoci 4 diod.

No a v com je vlastne problem. Ked som to zapojil podla prveho sposobu len na ten jeden kablik, tak mi reagovali iba prave predne dvere. Tak som to skusal zapojit druhym sposobom cez diody. Na zaciatok som len na ten hnedobiely drotik z prveho sposobu pripojil diodu, ze co to spravi. Spravilo to to, ze ked som na dialkovom stlacil spinac tak mi kdesi tak stiahlo napatie v aute, ze mi zhasli aj hodiny na pristrojovke :) Pri zapojeni diody v opacnom smere (reku vyskusam ze ci nahodou :) to samozrejme neslo vobec, co je logicke. Myslel som ze je nejaka zla dioda, dal som inu, robilo to presne to iste. Akonahle tam dam diodu tak mi to stiahne prud. Okrem toho tak sa mi mari, ze tam ani nemam vsetky drotiky, ktore su v tom druhom postupe napisane :(

Tak som sa na to vykaslal a teraz nemam dverny snimac zapojeny vobec. Takze ked odomknem dialkovym tak musim do urciteho casu skrutit klucikom v spinacke inac sa mi to znova zamkne, kedze na dverach nie su zapojene snimace, tak nevie ze som ich otvoril.

Kto mi poradi? Kupim mu cokoladu :)
Punto II. ELX, 1,2l 8V, 12/99
Reklama

Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

pošli mě schéma zapojení od toho alarmu. Mrknu na to :wink: . nvk.1 na seznamu.cz
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

schema zapojenia CS584

Příspěvek od lucass81 »

Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Chalani ma niekto METU? Mam problem s tym, ze pokial mam zapojeny kablik na signalizaciu otvorenych dveri na 5. dverach, tak mi alarm nehuka. Akonahle ten kablik odpojim od zamku, tak alarm huka ako ma, ale zas pri otvorenom kufri mi nesvieti ledka :(
Punto MK2 1.2 8V ELX
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Konečně sem se k tomu dostal.
Nemám schéma od MK2 ale asi to bude stejný.
U Fiata hnědá barva znamená + proto ti to zkratuje!
Musíš najít kablíky od vypínačů osvětlení co jsou ve sloupkách. Měl by to bejt Bílo-červenej a na ten se napojíš.
Ke kufru a k přední kapotě musíš natáhnout nový dráty a umístit spínače. Ty nový dráty taky připojíš přes diody (jinak by ti při otevření kapoty nebo kufru svítilo světlo v kabině.
Tady to máš nakreslený:
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Tak snad teď Obrázek
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass81 »

no hej, ale preco ked to zapojim na priamo na ten jeden drotik tak prave predne dvere reaguju, a ked spravim to iste zapojenie akurat s diodou tak to skratuje?

Toz teda skusim pohladat ten drotik co spominas a poskusam. Zatial dik.
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass81 »

a niekto s Mk2 to ma zapojene? Tiez takto ako na Mk1? Ci nejako inac? Bude stacit pripojit to len na ten jeden drotik a bude signalizovat vsetky 4 dvere?
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

mam znameho, co robil kedysi autorizovaneho servisaka pre METU, tak sa opytam, ked s nim budem. v MK1 som metu mal a vsetko fungovalo, len nemam :lol: ponatia, ako to bolo zapojene, pripadne mozeme ist pozret k tete co som jej puntiho predal, ze ako to je zapojene.
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

lucass81 píše:a niekto s Mk2 to ma zapojene? Tiez takto ako na Mk1? Ci nejako inac? Bude stacit pripojit to len na ten jeden drotik a bude signalizovat vsetky 4 dvere?
Ne bude ti to fungovat jen na přední dveře. Na zadních nejsou namontovaný spínače.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
opino
Začátečník

Příspěvek od opino »

caute, potrebujem upravit central a vobec neviem kde mam hladat (nad priehradkou je airbag, za nim klima, v poistkovej skrini to tiez nieje). Preverovat kam vedu kable od zamku v dverach sa mi zatial nechce. Punto 5dv, rv 2002. Vsetkym dopredu dakujem.
lucass81
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass81 »

Pun-to píše:Ne bude ti to fungovat jen na přední dveře. Na zadních nejsou namontovaný spínače.
Ako je potom mozne, ze ked otvorim zadne dvere tak sa mi rozsvieti svetlo? ;)
filippek
Začátečník

Příspěvek od filippek »

Koupil jsem pritelkyni na aukru nakej levnej dalkac k centralu. Central jinak v aute ma. A jelikoz jsem laik, poradi nekdo co kam jak zapojit? Polopate :oops: Rad bych to udelal sam doma, nevim kde koho hledat jinak kdo by mi to udelal. Diky. Obrázek Obrázek
filippek
Začátečník

Příspěvek od filippek »

Tohle bylo u toho k montazi, ale me to moc nerika :oops: Obrázek
filippek
Začátečník

Příspěvek od filippek »

Punto I
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“