Katalyzátor

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
dudley
Začátečník

Katalyzátor

Příspěvek od dudley »

Tak ako som nedavno pisal, zacala mi svietit kontrolka riadenia motora na mojom Palio Weekend 1,2 16V rv.2003. Bol som v autorizovanom servise a zistili, ze mi odchadza katalyzator. Novy podla nich stoji 29 tisic Kc. To je akosi sakra moc. Tak sa chcem spytat, menili ste uz niekto katalyzator, kolko to stalo, pripadne kde sa da kupit a kto mi ho za rozumnu cenu namontuje. Ked som hladal na inete, nasiel som katalyzatory i za 3000 Kc, len neviem ci by presne sadol do mojho auta. Mate nejake skusenosti?
Dik.
Reklama

stifmajstrABARTH
Znalec

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

ser na katiik normalne ho vyrizni a neser se s tim :P ..jinak jsou takhle drahy.... :?
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
alain1
Začátečník

Příspěvek od alain1 »

Myslím si že katík to nemůže ukazovat jedině lambda je vadná a hlási to chybu a nebo před lambdou je dírka ve výfuku.Normálně se dá jezdit z vykuchaným katem.
dudley
Začátečník

Příspěvek od dudley »

nooo, jazdit bez katalyzatora ide, to neni problem, ale na palubovke mi stale svieti kontrolka riadenia motoru. A to mi ide na nervy. Da sa to teda nejako vypnut? V servise mi to vynulovali, ale uz mi to svieti zasa. A katalyzator je spatny podla nich preto, lebo lambda sondy davaju rovnake hodnoty splodin pred i za katalyzatorom.
alain1
Začátečník

Příspěvek od alain1 »

Jedině použít emulátor lambdy co se používá na lpg aby to oblblo ecu.Nechej si změřit ty lambdy u někoho.
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

Nejsem si zcela jistý, ale lambda při bohaté směsi má sigál pod 0,5V a při normální kolem 1V-to by šikovný elektrotechnik mohl lehce ošulit(po vašem ojebat).Akorát bys musel pši studeným motoru přepínat aby to signalizovalo bohatou směs.
dudley
Začátečník

Příspěvek od dudley »

Dakujem vsetkym za radu. Auto mam len 3 mesiace, tak som este novacik :-)
Len sa chcem este spytat, ked ten katalyzator vytlciem, spravim emulaciu lambda sondy atd, co to spravi s emisiami? Teda nie ze by ma to nejak moc bralo, ale obcas treba zajist na kontrolu STK+emisie, tak aby som vedel, ci prejdem alebo nie. (teda oficialne)
lolo26
Fiaťák

Příspěvek od lolo26 »

oficiálne bez katalyzátora ti emisku auto neprejde určite.
stifmajstrABARTH
Znalec

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

no ocifialne ne ale vite jak to chodi ....nejak se to udela....a jestli ti vadi ta kontolka tak si tam dej nejakou peknou samolepku :lol: :lol: ..... :wink:
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
assik
Začátečník

Re: Katalyzátor

Příspěvek od assik »

dudley píše:Tak ako som nedavno pisal, zacala mi svietit kontrolka riadenia motora na mojom Palio Weekend 1,2 16V rv.2003. Bol som v autorizovanom servise a zistili, ze mi odchadza katalyzator. Novy podla nich stoji 29 tisic Kc. To je akosi sakra moc. Tak sa chcem spytat, menili ste uz niekto katalyzator, kolko to stalo, pripadne kde sa da kupit a kto mi ho za rozumnu cenu namontuje. Ked som hladal na inete, nasiel som katalyzatory i za 3000 Kc, len neviem ci by presne sadol do mojho auta. Mate nejake skusenosti?
Dik.
Nedávno jsem se ptal v mototechně na cenu - 7500 Kč.
ASSIK
dudley
Začátečník

Příspěvek od dudley »

a to sa jednalo o presne aky typ katalyzatoru? Lebo kupovat nejaky univerzalny a nechat si ho natvrdo navarit sa mi este nechce. Radsej by som original (teda nemusi byt fakt original, len aby tam v pohode sadol). Pripadne mi daj kontakt na tu mototechnu, ak mozem poprosit.
Odpovědět

Zpět na „Palio“