HELP - výměna převodového oleje

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Daniel Remeň
Začátečník

HELP - výměna převodového oleje

Příspěvek od Daniel Remeň »

Zdravím Punťáci, prosím vás o radu: Mám Punto rv96, počul som, že v pevodovke je doživotný olej a že tam nie je ani vypúšťací otvor. Ako je to v skutočnosti, je olej potrebné meniť, alebo nie? A aký máte názor na rôzne prípravky do oleja znižujúce opotrebenie?
Reklama

poitromasoni
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poitromasoni »

je potreba ho menit a kontrolovat stav obcas mas rok 96 tak to uz bych ho vymenil ty pripravky jsou z vetsi casti busines ...
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

No najit imbusovej sroub zespoda na prevodovce, myslim je to na osmicku imbus. Je to sroub bez hlavy, podobnej, jako je na olejove vane. Vypustit a je to. A napousteci je zepredu asi v pulce. A je uplne stejnej, jako ten vypousteci. Olej se tam dostava pumpou, nebo tak nejak. Plnit, dokud to nebude po spunt...
Hustokrutost
Vasek
Začátečník

Olej

Příspěvek od Vasek »

Dobre si ale zvol prevodovy olej, protoze dle me ma jeho spravna volba vliv na razeni nizkych prev. stupnu hlavne pri studenem aute - alespon Punto I. je na to dle me dost citlive. :evil:
Vasek
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... chcu tam nalit origos Tutela ZC 75 Synth ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
danco
Začátečník

Příspěvek od danco »

Tiež chcem meniť olej, vo Fiate som kúpil TUTELA ZC 75 Synth, čo je API GL-5. Ale pre Mk1 je doporučený ZC 80 (API GL-4). Tak teraz neviem, môžem ho tam naliať? Alebo ho pojdem vyliať predavačovi na hlavu, lebo mi ho doporučil? :evil: Aký je medzi nimi vlastne rozdiel? Poraďte, pls...
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

No 75tka je ridsi, ma nizsi bod tuhnuti a nizsi viskozitu. Teoreticky by to mohlo lip radit, ale prevodovka mozna bude trosku hlucnejsi. Ale klidne to tam nalij, nic tim nepokazis. Treba tento olej je lepsi na zimu.
Hustokrutost
danco
Začátečník

Příspěvek od danco »

No, ak by mala byť prevodovka so ZC 75 o niečo hlučnejšia, to by ma štvalo. Aj tak už je Punto pri vyšších otáčkach dosť hlučné... Tak teraz váham, naliať, či nenaliať :?:
Vasek
Začátečník

Prevodovka

Příspěvek od Vasek »

Ja bych se drzel presne oleje doporuceneho vyrobcem. A radsi bych volil trochu hluku navic, nez problemy s razenim nizzsich prev. stupnu pri studen. aute.
:wink:
Vasek
Sob
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sob »

nikdy nevypustis vsechno,jestli to vyteka tak to je dobry
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Taky sem dával 2 litry
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Milsn
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milsn »

Kaufik píše:kolik je převodového oleje? Nalil jsem necelé 2 litry a začal vytékat ale na punto.mysteria píšou že by náplň měla být 2,4 litry
Je to přesně jak říkáš. Taky jsem se tam chystal nalít 2,4 litru a druhou litrovou flašku už jsem tam nedotlačil. Kontroloval jsem to pohledem a hladina byla vidět, takže 2l jsou správně.
Sob
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sob »

jen to nech chvili stat a pak to jeste jednou zkontroluj,muze si ten olej nekam zatect a pak ho tam bude o trosku min
Apem1
Začátečník

Příspěvek od Apem1 »

Vleze se tam 1,7L jas¨sem tam lil 1l klasika a 0,7l do automatické převodovky je to jen když ma nekdo problémy z řazením,dost to pomohlo ale uvidim v zimě
Sob
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sob »

Tak to slysim poprve
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“