TYP - Zapalovací svíčky a kabely

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Petr UL
Fiaťák

Příspěvek od Petr UL »

Dneska dostal Punťa nové svíčky NGK BKR5EZ.
Ty staré stejná značka a typ tam byly originál z výroby - najeto 60 000 Km a po vyndání jsou pořád super. Krásně světlý - žádná černota. Tak snad ty nové budou stejně kvalitní.
Punto II. 1,2 8 V r.v.2000
P.UL@seznam.cz
Reklama

Davids
Začátečník

Příspěvek od Davids »

corteco1 píše:Ja tam davam NGK V-LINE 12, mam 55S a som velmi spokojny.
a jake svicky do punta 1,2 54kw nekdo mi radil NGK BCP6ES, ale nejsem si jisty, jestli tam ten typ pasuje, jo a jake pouzivas V-LINE rad bych presny typ, ze bych koupis stejne :)
mirek.happy
Začátečník

Příspěvek od mirek.happy »

stonepet píše:Měl bych dotaz ohledně typu svíček, mám punto 1.8 hgt r.v.2002.
V servisním manuále jsem se dočetl, že tam patří dva typy NGK BKR6EZ a NGK BKR6EKC. A teď nevím, které koupit. Může mi někdo poradit? Díky.

Tam je to rozdeleno podle typu motoru pro 183A by mely byt NGK BKR6EZ a pro typ 188A je NGK BKR6EKC
FIAT Punto EVO 1.2 Dynamic 65k 5D

Punto MK2 1.8 HGT a je pryč
Petr UL
Fiaťák

Příspěvek od Petr UL »

No já bych zkusil tyhle stránky. Tam si zjistíš podle auta a typu motoru co tam správně patří a pak si to kup kde to bude pro tebe nejlepší.

http://obchod.autobenex.cz

Zadej výběr dílu dle typu auta a co potřebuješ zjistíš během chviličky.
Jen pro informaci -svíčky mají originál NGK co ti prodají ve Fiatu o 40 kč / 1 kus levnější.
Punto II. 1,2 8 V r.v.2000
P.UL@seznam.cz
Semo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semo »

Dnes sadnem do auta naštartujem, idem sa pohnúť a auto neide. Vyberem rýchlosť či nemám trojku, dám jedna a auto neide. Trochu vytočím na spojke a zisťujem že auto ide na 3 valce. A sviečky čo tam sú majú najazdených asi 4000 km... Nejaké 4kontaktné BOSCH, ktoré mi v obchode doporučili pre ten motor. Buď sa splietli v obchode alebo aj bosch robí sviečky, čo odchádzajú. Musím pozrieť na označenie sviečok :roll:
Obrázek
likom
Začátečník

svicky -NGK osazeni dle typu

Příspěvek od likom »

Obrázek Obrázek
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

Semo píše:Dnes sadnem do auta naštartujem, idem sa pohnúť a auto neide. Vyberem rýchlosť či nemám trojku, dám jedna a auto neide. Trochu vytočím na spojke a zisťujem že auto ide na 3 valce. A sviečky čo tam sú majú najazdených asi 4000 km... Nejaké 4kontaktné BOSCH, ktoré mi v obchode doporučili pre ten motor. Buď sa splietli v obchode alebo aj bosch robí sviečky, čo odchádzajú. Musím pozrieť na označenie sviečok :roll:
A co civky? Pali vsechny valce? Kably sou ok?
Hustokrutost
Semo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semo »

lacin píše:
Semo píše:Dnes sadnem do auta naštartujem, idem sa pohnúť a auto neide. Vyberem rýchlosť či nemám trojku, dám jedna a auto neide. Trochu vytočím na spojke a zisťujem že auto ide na 3 valce. A sviečky čo tam sú majú najazdených asi 4000 km... Nejaké 4kontaktné BOSCH, ktoré mi v obchode doporučili pre ten motor. Buď sa splietli v obchode alebo aj bosch robí sviečky, čo odchádzajú. Musím pozrieť na označenie sviečok :roll:
A co civky? Pali vsechny valce? Kably sou ok?
Kable sú OK, sviečky sú OK... Mám podozrenie, že to bude rozdelovač. Len nemám skúšačku, aby som to premeral :roll:
Obrázek
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

No, menil som sviecky, povodne boli este original Fiat/Lancia :shock: Neviem ako tam boli dlho, ale vypalene boli pekne, auto slo aj s nimi stale super. Ale.. dam som teda nove, NGK BRK5EZ ako je pisane a auto malo brutalnu spotrebu (cca 11l/100km). Uz na volnobehu to podla PC zralo cca 10l. Kable OK, sviecky nove, nechapal som. Po rade od Joa, som vyresetoval RJ (odpojenim baterky na cca 10min) a po cca 7km sa hodnoty uz ustalili na normale.

Btw, aky ma byt odraz na svieckach pri 8V? Povodne mali 0,8 resp. 0,85. Nove rovnako tak som odraz neprestavoval.
Punto MK2 1.2 8V ELX
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Já sklepával na 0,6,pří asi 0,8 dělaly bordel.Měsíc šly normálně a pak začly problémy skoro se všim
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

A aky to ma vyznam?

edit: a aka ma byt predpisana hodnota odrazu?
Punto MK2 1.2 8V ELX
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Myslíš to sklepání?No po 14 dnech kdy byl odtrh 0,8 tak mi začal vynechávat motor a celkově byl špatnej chod.Zřejmě jak se trochu opálily tak začly vynechávat.Sklepnul sem je na 0,6 a je po problému.Předepsanej je myslim 0,6-0,8mm
Very Weird
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Ano, presne to sklepnutie som myslel, ze aky to ma konecny efekt. Cize, ak mi motor pojde dobre, tak nemam nutnost sklepavat.
Punto MK2 1.2 8V ELX
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Ne neni to nutný,taky bych to nechal,kdyby to bylo v pohodě :wink:
Very Weird
majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

Arrow, to si ma moc nepotesil s tymi NGKckami. Ja s nimi mam tie najlepsie skusenosti, pravda, na Mazde. A teraz som chcel na Puntasa tiez kupit, no, postrasil si ma :shock:
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“