Ahoj, mam par otazek na GP T-jet.
1 . Vejde se do GP horske kolo? (Me se do Punto MK2a vejde s obtizemi, ale vejde. ) GP je o fous delsi, ale ma mensi kufr, tak by mne zajimalo, jak to je se skladnosti kola.
2. Je v GP T-jet misto pro toroidni nadrz, kdyz v nem neni rezerva? Dnes mi jeden majitel GP tvrdil, ze tam misto pro rezervu neni
3. Na kolik vyjdou rozvody?
4. Kolik stoji predni kotouce , resp. vubec jak drahe jsou ND pro T-jeta- ve srovnani s PUntem MK2a ?
5. Jake jsou povolene rozmery pneu pro 17 kola?
Diky
Dotazy ohledne Grande Punto T-jet
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Dotazy ohledne Grande Punto T-jet
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
- Reklama
-
- Začátečník
Re: Dotazy ohledne Grande Punto T-jet
1. Bicykel? Ja mám strešný nosič. Aj tak v prípade nehody je posádka menej vystavovaná stretu s nákladom. Nech práci 6-tich aerbagov nič nebráni.
2. Rezerva v GP a je jedno či T-JET má karoseriu prispôsobenú na uskladnenie jedného plnohodnotného kolesa. Len niektoré verzie ho mali za príplatok, preto sa dodávali už len s dojazdovou sadou (kompresor, emulzia) bez kľúča na kolesá a zdviháku. V priestore pre rez. koleso bol len kus polystyrénu s držiakom na dojazdovú sadu.
Disková nádrž LPG do tohoto priestoru v pohode vojde s objemom 30L.
3. Rozvody pre T-JET bez práce na cca 70-100€. Stačí len remeň s nap. kladkou. Vodnú pumpu som nemenil a ešte sa mi to ani raz nevypomstilo.
V prípade zanedbania rozvod. remeňa a kladky na MULTYPLE 1,6 16V som si ešte prirátal: odťah, 16 ks ventilov cca 300€ + práca repasu hlavy. Hotovú hlavu som si na nové tesnenie už založil sám.
4. Na mojom T-JET mám 70 000km a zadné brzdy sú bez zásahu, predné kotúče trocha chvelo tak som ich len dal za 10€ zarovnať na sústruhu, dal som nové obloženie a je to v OK. Ale počul som že mechanici už nedávajú kotúče zarovnávať ale ich rovno menia za nové, tak tá cena asi nebude taká závratná. Maximálne toľko čo plná nádrž benzínu
5. Pneu na 17" diskoch majú výšku 45/205. V techničáku mám aj alternat. rozmery R17 45/225 a R15 s vyšsou pneu tak aby bol celkový priemer kolesa zachovaný.
2. Rezerva v GP a je jedno či T-JET má karoseriu prispôsobenú na uskladnenie jedného plnohodnotného kolesa. Len niektoré verzie ho mali za príplatok, preto sa dodávali už len s dojazdovou sadou (kompresor, emulzia) bez kľúča na kolesá a zdviháku. V priestore pre rez. koleso bol len kus polystyrénu s držiakom na dojazdovú sadu.
Disková nádrž LPG do tohoto priestoru v pohode vojde s objemom 30L.
3. Rozvody pre T-JET bez práce na cca 70-100€. Stačí len remeň s nap. kladkou. Vodnú pumpu som nemenil a ešte sa mi to ani raz nevypomstilo.
V prípade zanedbania rozvod. remeňa a kladky na MULTYPLE 1,6 16V som si ešte prirátal: odťah, 16 ks ventilov cca 300€ + práca repasu hlavy. Hotovú hlavu som si na nové tesnenie už založil sám.
4. Na mojom T-JET mám 70 000km a zadné brzdy sú bez zásahu, predné kotúče trocha chvelo tak som ich len dal za 10€ zarovnať na sústruhu, dal som nové obloženie a je to v OK. Ale počul som že mechanici už nedávajú kotúče zarovnávať ale ich rovno menia za nové, tak tá cena asi nebude taká závratná. Maximálne toľko čo plná nádrž benzínu
5. Pneu na 17" diskoch majú výšku 45/205. V techničáku mám aj alternat. rozmery R17 45/225 a R15 s vyšsou pneu tak aby bol celkový priemer kolesa zachovaný.
Zdravím všechny majitele GP T-jet . Pročetl jsem všechno možné, ale nejlepší je zkušenost majitelů.
Zajímala by mě reálná spotřeba a od kolika otáček začíná tahat turbo. Předem moc děkuji za odpověď.
Zajímala by mě reálná spotřeba a od kolika otáček začíná tahat turbo. Předem moc děkuji za odpověď.
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
-
- Zkušenej Fiaťák
Ahoj, turbo nabiha nekde kolem 1800rpm, s tim ze s tim pod 2000 stejne nejezdim... benzin. Spotreba kolem 7,5 benzinu / 9 lpg, vetsina kilometru dalnice. Napr ve srovnani s tsi to ma vetsi spotrebu, ale zase spolehlivost je uplne jinde.
Dík za odpověď máme v rodině Punto MK2 a T-jet ho možná nahradí tak proto tahám info. no ještě uvidíme. Co jsem vyčetl na internetu tak všichni straší spotřebou ve městě kolem 9l a při svižné jízdě až 12l. Není nad zkušenosti přímo od majitelů.little_boy píše:Ahoj, turbo nabiha nekde kolem 1800rpm, s tim ze s tim pod 2000 stejne nejezdim... benzin. Spotreba kolem 7,5 benzinu / 9 lpg, vetsina kilometru dalnice. Napr ve srovnani s tsi to ma vetsi spotrebu, ale zase spolehlivost je uplne jinde.
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
-
- Zkušenej Fiaťák
No tak hrozny to urcite nebude, spis ty moje spotreby jsou vrchni hranice, nikdy me jezdeni na spotrebu neslo. S fabii TSI jsem se dostal lehce pod 7, tak asi tak. Se skus podivat na nejakej spritmonitor.de nebo podobne weby.