Predni brzdy puntp
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Predni brzdy puntp
Prosim o radu.Porad mi pribrzduji predni kola,leve vic,vymeneny kotouce,desticky,trmeny a stale stejny problem.
- Reklama
Re: Predni brzdy puntp
Můžou to být staré brzdové hadičky,pokud jsou nové,podíval bych se na vůli tlačné tyče u hlavního brzdového válce.Ta je 22,4-22,6.mm
Je možné,že Ti stále brzdí z tohoto důvodu.
Pokud jsi dal nové kotouče , destičky,tak je normální,že chvíli to brzdí než si vše sedne.Trvá to 15-25km,
Je možné,že Ti stále brzdí z tohoto důvodu.
Pokud jsi dal nové kotouče , destičky,tak je normální,že chvíli to brzdí než si vše sedne.Trvá to 15-25km,
Na tu tlacnou tyc se podivam,ale to pribrzdovani znamena,ze po15 km se uz temer netoci kola,jak jsou disky rozpalene.Nasel jsem nazor,ze je trreba vymezit vuli desticky podlozkou mezi tehlici a trmen.Mohlo by to pomoci?Vypadato,ze dre jen vnitrni desticka.
Pokud to je tak,chyba bude v tom,že to pořád brzdí.Podíval bych se na to jestli se po odbrždění povolí destičky a kolo se volně točí.Poté zkontroluji jestli je volný plovoucí třmen.musí jít volně pohybovat.Stačí vyndat destičky a provést kontrolu. Taky zkontroluji tloušku destiček.Může se stát,že kvůli tomu,je váleček zatlačený na doraz a přesto je kolo přibrdované.Nakonec zjistím,jestli je dobře nastavená vůle tlačné tyče.Pokud tam vůle není,po povolení pedálu se nevrací válec do základní polohy a v okruhu je stále tlak a kolo je brzděno.
v 90% případů je to zatuhlýma vodícíma čepama na třmenech.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Jo ty vodící čepy musí pěkně klouzat na mazivu a jít lehce vysunovat,stačí když jeden jde na sucho a je problém.
A pístky nemáš přirezlé??
Nějak nechápu tohle co jsi napsal "je trreba vymezit vuli desticky podlozkou mezi tehlici a trmen" můžeš to nějak líp vysvětlit?
A pístky nemáš přirezlé??
Nějak nechápu tohle co jsi napsal "je trreba vymezit vuli desticky podlozkou mezi tehlici a trmen" můžeš to nějak líp vysvětlit?
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
-
- Začátečník
Zarezle pístky (prasatka) nebo širší kotouče (vzduchem chlazene) nebo zkusit odvzdusnit brzdy.
Určitě to budou brzdové hadičky,které starobou se zevnitř naleptávají a při zabrždění propustí kapalinu a zpět ji potom nepustí(zůžený profil) a situace se po ujetí několika km a zahřátí brzdového kotouče zhorší a místo přibrzdování dojde k brždění. Sám jsem tuto situaci zažil a pomohla výměna brzdové hadičky.Samozřejmě,že vyměníme obě najednou a neuděláte tu chybu jako já,že jsem vyměnil jen na tom kole,které přibrzdovalo a za krátký čas jsem musel vyměnit i na druhé straně.