jak změnit na ukazatel spotřeby z km/l na l/100km?
Moderátor: peta.smolik
jak změnit na ukazatel spotřeby z km/l na l/100km?
Zdravím, po dobrých zkušenostech s puntem, jsem si kvůli rodině pořídil opět fiatka a to tentokrát toho nejsilnějšího, fiat Croma 2.4jtd 2008 po faceliftu
Zatím jsem spokojem, až na pár drobností (které většinou souvisí s tím, že auto není nové, ale s tím jsem jej kupoval)
Ale na co jsem se chtěl zeptat, hrozně mě štve že mi palubní pc ukazuje okamžitou, průměrnou spotřebu ne v litrech na 100km jak je běžné, ale kolik ujedu kilometru na litr nevíte někdo jak to změnit? Jde to nějak v nastavení na palubním pc? Já si s tím moc nerozumím (na počítače moc nejsem), zatím jsem si dokázal nastavit tak maximálně hodiny nebo je třeba zajed do Fiatu(tam se mi moc nechce) a tam to přenastaví (kolik to když tak stojí). Přepočítat si to umím, ale i tak mi to vadí. Věřím že jste se s tím určitě někdo setkali.
A ještě, to auto by mělo mít i vyhřívané zrcátka, čím se zapinaji?
A nevím jestli to má senzor stěračů, to zjistím jak?
Asi se ptam ba blbosti, ale punťa nemá ani klimu, tak se s tím teprve seznamuji. Diky
Zatím jsem spokojem, až na pár drobností (které většinou souvisí s tím, že auto není nové, ale s tím jsem jej kupoval)
Ale na co jsem se chtěl zeptat, hrozně mě štve že mi palubní pc ukazuje okamžitou, průměrnou spotřebu ne v litrech na 100km jak je běžné, ale kolik ujedu kilometru na litr nevíte někdo jak to změnit? Jde to nějak v nastavení na palubním pc? Já si s tím moc nerozumím (na počítače moc nejsem), zatím jsem si dokázal nastavit tak maximálně hodiny nebo je třeba zajed do Fiatu(tam se mi moc nechce) a tam to přenastaví (kolik to když tak stojí). Přepočítat si to umím, ale i tak mi to vadí. Věřím že jste se s tím určitě někdo setkali.
A ještě, to auto by mělo mít i vyhřívané zrcátka, čím se zapinaji?
A nevím jestli to má senzor stěračů, to zjistím jak?
Asi se ptam ba blbosti, ale punťa nemá ani klimu, tak se s tím teprve seznamuji. Diky
Fiat Punto 1,2 8v Lpg mk2
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
- Reklama
Re: jak změnit na ukazatel spotřeby z km/l na l/100km?
Ahoj, vkladam vytazek z manualu:
Měrná jednotka (nastavení měrných jednotek)
Tato funkce umožňuje nastavení měrných jednotek prostřednictvím podmenu: „Distanze“ (vzdálenost), „Consumi“ (spotřeba) a „Temperatura“ (teplota).
Postup při nastavení měrné jednotky: – stiskněte krátce tlačítko MODE, na displeji se rozblikají tři podmenu; – od jednoho podmenu ke druhému lze přejít tlačítkem + nebo −; – zvolte podmenu, kde chcete provést změnu, a krátce stiskněte tlačítko MODE;
– vstupem do podmenu „Distanze“ (vzdálenost): stiskněte krátce tlačítko MODE, na displeji se podle předchozího nastavení zobrazí „km“ nebo „mi“; – stiskem tlačítka + nebo − proveďte volbu;
– vstupem do podmenu „Consumi“ (spotřeba): stiskněte krátce tlačítko MODE, na displeji se podle předchozího nastavení rozbliká „km/l “, „l/100km“ nebo „mpg“.
- Vyhrivane zrcatka se zapinaji pri rozmrazovani zadniho skla
- senzor steracu poznas podle zpetneho zrcatka, nebo podle packy (na pacce budes mit AUTO) zpetne zrcatko bezne ma u nohy sirokou zakladnu v ktere je elektronika.
Měrná jednotka (nastavení měrných jednotek)
Tato funkce umožňuje nastavení měrných jednotek prostřednictvím podmenu: „Distanze“ (vzdálenost), „Consumi“ (spotřeba) a „Temperatura“ (teplota).
Postup při nastavení měrné jednotky: – stiskněte krátce tlačítko MODE, na displeji se rozblikají tři podmenu; – od jednoho podmenu ke druhému lze přejít tlačítkem + nebo −; – zvolte podmenu, kde chcete provést změnu, a krátce stiskněte tlačítko MODE;
– vstupem do podmenu „Distanze“ (vzdálenost): stiskněte krátce tlačítko MODE, na displeji se podle předchozího nastavení zobrazí „km“ nebo „mi“; – stiskem tlačítka + nebo − proveďte volbu;
– vstupem do podmenu „Consumi“ (spotřeba): stiskněte krátce tlačítko MODE, na displeji se podle předchozího nastavení rozbliká „km/l “, „l/100km“ nebo „mpg“.
- Vyhrivane zrcatka se zapinaji pri rozmrazovani zadniho skla
- senzor steracu poznas podle zpetneho zrcatka, nebo podle packy (na pacce budes mit AUTO) zpetne zrcatko bezne ma u nohy sirokou zakladnu v ktere je elektronika.
Fiat Croma Nuova 1.9JTDm 110kW Dynamic
Fiat Marea Weekend 1.6 76kW
Díky za rychlou odpověď.
Hned jak budu doma, si to přenastavím
Ty zrcátka jsem si myslel, že by se tak nějak mohli odmrazit se zadním sklem, ale neměl js ještě možnost to vyzkoušet.
A senzor stěračů tedy asi nemám, no nevadí
Ty zrcátka jsem si myslel, že by se tak nějak mohli odmrazit se zadním sklem, ale neměl js ještě možnost to vyzkoušet.
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
Rado se stalo, a senzor ? O jednu blbustku mene, ktera se muze pokazit
Fiat Croma Nuova 1.9JTDm 110kW Dynamic
odfot celne sklo,...senzor by si mal mat.kedze je to 2.4.a tam uz davali skoro fullhery22 píše:Díky za rychlou odpověď.
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Tak už to mám předělané jen doufám že jsem tam nic jineho nezdupal, bo než jsem se k tomu dostal
Asi fakt ten senzos nemám, u zrcátka nic není a ani jsem nenašel žádné auto u páček. Fotku okna tu zkusím dát, ale nevím jestli mi to půjde a jestli jo, tak kdo ví jestli něco půjde vidět (odraz od slunka)
Asi fakt ten senzos nemám, u zrcátka nic není a ani jsem nenašel žádné auto u páček. Fotku okna tu zkusím dát, ale nevím jestli mi to půjde a jestli jo, tak kdo ví jestli něco půjde vidět (odraz od slunka)
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
Tak nic, prý příliš velký soubor
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
auto tam nema byt.. a na packe od svetiel mas auto napisane??
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Jo to je mi jasné, že napsane, ale bohužel jsem to nenašel.
Asi to opravdu nemám, ono ne každá Croma to má, i když 2.4jtd mají i tu nejmenší výbavu Emotion, tak tam seznzor stěračů není, to už je za příplatek
Asi to opravdu nemám, ono ne každá Croma to má, i když 2.4jtd mají i tu nejmenší výbavu Emotion, tak tam seznzor stěračů není, to už je za příplatek
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
hery22 - zdravím kolego, podívej se na čelní sklo zvenku a pokud uvidíš na zpětné zrcátko navazující černý čtverec a uvnitř je gel, tak máš senzor stěračů. Funguje nezávisle na zapnutí páčky, tak jsem to měl u mého čendy. Po určité době vyschne a je třeba vyměnit za nový. Nebyla to špatná věc, moje cromule jej nemá a už jsem si na to zvykl.
mas take predne okno?? na tomto obrazku je senzor stieracov a svetiel
- Přílohy
-
- 12.jpg (117.21 KiB) Zobrazeno 8628 x
fiat croma 1.9jtdm 88kw
amiga: zdravím kolego, souhlasím s Tebou, tady by měl být senzor stěračů a světel, na páčce od světel musí být navíc symbol AUTO, měl jsem na konci páčky. Já tam tu protáhlou část s tím gelem nemám. Pokud dorazím zítra nějak rozumně z cest, dám sem foto mého skla.
Tak ten senzor tedy nemám, no ale neva, bez toho nějak přežiju
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
amiga: zdravím kolego, tady máš foto čelního skla bez senzorů
- Přílohy
-
- IMG_20150426_185458_1430072675467_1430073035273.jpg (19.78 KiB) Zobrazeno 8566 x
no ja vim.jak vypada okno bez senzoru... ja mam so senzorama...
fiat croma 1.9jtdm 88kw