Premyslel jsem o vypojeni baterie. Ale potrebuji jezdit, takze necham system, at si sedne sam po delsi dobe.
Zlepseni proti starsim svickam je takove, ze auto jiz necuka v nizkych otackach cca 1500-2000rpm. To si predtim obcas cuknulo. NIc velkeho, ale bylo to neprijemne.
Kolisani otacek pri vyrazeni rychlosti pri jizde je temer stejne. Vyradim a klesnou k 700rpm, za 1-2 s vyjedou zase nahoru max k 1000 rpm, pak zase po nekolika vterinach klesaji k 700, a porad dokola. Zajimave je, ze kdyz stojim, tak otacky drzi 700+-100. Myslel jsem, ze je to nejaky spatny kontakt, ale kdyz to dela vetsine lidi z fora, tak to je zrejme vseobecny stav. Normalni mi to ale neprijde. U 8v drzely otacky jako pribite u 750 rpm.
S tim tahem to zatim nehrotim, pocitove se mi zda, ze jede auto o trochu hure, mene vykonne. Svicky jsou tam ty ,ktere maji byt a ECU si musi zvyknout konecne na ty spravne.
V knizce "jak na to" je psano, ze DCPR8E-N maji mit odtrh 0.9 mm. Ja je meril 8 mm kartou a bylo tam jeste mezerka mista. Ale 1.1 mm plisek uz tam nevlezl. Takze podle me jsou z vyroby nastavene na 1 mm odrth. Mirne jsem ho zklepl, ale asi jsem se stejne na 0.9 nedostal.
A jeste me dost stve, ze pri rozjizdeni nebo couvani do garaze otacky klesnou i k 600rpm a obcas motor zhasne. Bud neumim pracovat s novou spojkou nebo tam je neco shnileho. Proste mam dojem,ze auto musim vic turovat, jinak zdechne, kdyz s nim popojizdim a pracuju se spojkou. To se mi pred vymenou motoru a spojky nestavalo.
Jenze kdyz zase vice pridam plyn, tak ma auto tendenci hrabat
Muj pan lpg prestavbar mel pravdu. S 16v muze byt rada problemu

Ale zase o mnoho lepe jede a uz se nebojim predjizdet.
A kdo toto nechce zazit, koupi si klasicky 8v. On jede take pekne, ale nejake velke predjizdeni nebo vykony se od nej nedaji ocekavat. Tech 20k navic u 16v je opravdu znat.
Ja pouze lituju, ze jsem nenarazil na MK2B s 1.4 16v 70kw. Protoze to auto musi s tim motorem delat neskutecne veci. Znamy ma Getz s 1.6 a 105k a je to slusnej brutus.
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw