Fiat Punto 1.7 TD

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

johny10
Začátečník

Fiat Punto 1.7 TD

Příspěvek od johny10 »

ahojte chcem sa vás opýtať na fiat punto 1.7 TD ... v servise mi menili vstrekovacie čerpadlo už 2x a stále nejde ... rozvody sú v pohode ... tak možno trysky , lambda sonda alebo výfuk ?? dajte mi prosím vás vedieť aké máte skúsenosti s týmyto autami Ďakujem
Reklama

peter963
Zkušenej Fiaťák

Re: Fiat Punto 1.7 TD

Příspěvek od peter963 »

Ake mas rok vyrobi Punta?
PETER Sn.-FIAT PUNTO-1.7 TD SX 5dvr.Ex
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Nič v zlom ale pri takotmto opise problému sa zapotí aj veštecká guľa. Tie čerpadlá čo si tam menil boli dobré, odskúšané na stolici ? Čo znamená že nejde ? nejde čerpadlo, nejde motor naštartovať alebo nejde niečo iné ?? A ako si sa dostal k tej výmene čerpadla ? začalo sa to nejak postupne alebo zrazu si len nenaštartoval ?
Lebo pokial je to čerpadlo dobré, ventil na odstavenie nafty je funkčný a všetko zapojené, tak ti musí po odvzdušnení ísť nafta z trubky pred vstrekovačom ked ju povolíš, samozrejme pri točení štartérom. Tým pádom sa môžme posunuť dalej lebo nafta do vstrekov pôjde. Vstreky ak tam zostali pôvodné funkčné a nebolo nič s nimi robené tak nepredpokladám že by v nich bol problem. Lambda sondu tam nemáš a ani vyfuk by nerobil určite problem, aj keby je upchatý tak aspoň pár krát odpáli motor. Hlavné je aby boli rozvody dobre nastavené. A žhavenie ti funguje ? lebo bez žhavenia ti to asi nechytí, aspoň ja mam taku skusenosť, že na jeden žhavič to ešte odpálilo ale ked odišiel aj posledný tak nič ani brnk a mohol som točiť kolko som chcel.
Train horn in car ? ...why not ! :D
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
peter963
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od peter963 »

Toti,dobra poznamka co si napisal,je toho vela preco nechyti.
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Peto ale tak dá sa aj logicky trocha vydedukovať že kde by mohol byť zádrhel, len treba aby popísal problém, prípadne opravy ktoré tam boli vykonané alebo čo už skúšali v servise.
Napadlo ma ešte, že aj imobilizer tam bol myslím napojený na ten ventil na odstavenie nafty ak sa nemýlim, lebo je to už pár rokov dozadu čo som sa vrtal v punťášovi.
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
johny10
Začátečník

Příspěvek od johny10 »

auto naštartuješ na prvý krát ide o to že máš plyn na podlahe a auto sa nechce ani pohnúť proste žiadna akcelerácia ... auto je rok výroby 1996 ... menený bol iba palivový filter ... vstrekovacie čerpadlo bolo na stolici a je v poriadku ... takže výfuk a lambdu vylúčime ... žhavenie je (podľa mechanikov v pohode tak ako aj rozvody) čiže ešte ma napadli že budú trysky alebo aj imobilizér
SskokK
Fiaťák

Příspěvek od SskokK »

keby to bol imobilizer tak auto by ani nenastartovalo :)...ked sa rozbiehas auto zdochyna? alebo len ma vytocene otacky stabilne a auto sa nepohne?
"NOW" Citroen Xsara Picasso 1.8 16V :)
"EX" Fiat Punto Mk2a 1.2 16V :(
"EX" Fiat Punto Cabrio 1.2 16V :(
peter963
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od peter963 »

johni,skus skontrolovat ci nieje ucpane odvzusnenie palivovej nadrze,alebo sitko v nadrzi.
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Nechápem :roll: to ako dáš plyn na podlahu, otáčky vyletia po obmedzovač a auto sa nevie na jednotke pohnuť ?? potom tu budeme zbytočne riešiť čerpadlo alebo vstreky ked motor ide. Alebo čo si myslel tým, že žiadna akcelerácia ? že motor nejde do otáčok ani s plynom na podlahe ? Ked sa motor nedá vytočiť do vyšších otáčok tak zas treba hladať príčinu, ako tu už bolo spomínané aj sitko v nádrži, potom je už možný aj upchatý katalyzátor ak ho máš na aute. Ale to by si sa aj tak s autom pohol aj ked na volnobežných otáčkach, len by bol motor pridusený a nevedel by si ho viac vytočiť. A dymí alebo nie ?
johny10
Začátečník

Příspěvek od johny10 »

auto naštartuješ ale sa nechce pohnúť z miesta neviem ako to mám už inak opísať otáčky idú až do obmedzovača ... dym ide z výfuku ... proste ako keby motor dusí alebo čo (imobilizér môžme vylúčiť)
peter963
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od peter963 »

Ak motor vies vytocit az do omezovaca tak potom to bude podla mna nieco ine.S autom sa musi dat pohnut,kazdym autom sa pohnes aj na volnobeh.Alebo skus odpojit vyfuk co najblisie k zberaku a vyskusaj co to robi.V mojom tiez bol katalyzator,ale neriadeny,tak som ho vyhodil aj stredny tlmic vyfuku.Nahradil som to rurou.Mam tam len zadny a je to v pohode.
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Takže tebe motor ide a vieš ho vytočiť aj do max otáčok, ale auto sa ani nepohne ked tam zaradíš hociakú rýchlosť a pustíš spojku ? tak potom treba riešiť spojku alebo prevodovku a nie nastavenie rozvodov a čerpadlo so vstrekmi prípadne niečo iné suvisiace z motorom. Ty máš motor funkčný ale nevieš sa pohnuť, tak to treba už na začiatku formulovať zrozumitelne. Lebo funkcia čerpadla nesúvisí s problemom či sa vieš pohnuť alebo nie, kedže motor ti reaguje aj na plyn. S autom sa dokonca pohnem aj na štartéry a nemusím mať ani funkčný motor, ale ked sa nevieš vôbec pohnuť kôli problemu s pohonným ustrojenstvom tak tam môžeš mať aj dva raketoplány pod kapotou.
A či ti motor dymí to u závisí od dalších vecí, ako je nastavenie čerpadla, funkčonsť trysiek a spravne nastavený tlak, funkčnosť egr ventilu, priechodnosť katalyzatora, stav turba, stav vzduchoveho filtra atď...
johny10
Začátečník

Příspěvek od johny10 »

Toti .... mechanici mi povedali že čerpadlo je vadné vymenilo sa ( pre informáciu mal som auto u dvoch mechanikov ktorý sa nepoznajú a povedali mi že problém bude s čerpadlom , jeden z nich mi vymenil palivovy filter ale bez zmeny ) bol som tam dnes a idem aj zajtra auto naštartuješ na prvý krát zaradíš jednotku ale auto sa pohlo z miesta ale len asi na krok ani to nie ... proste mi povedali mechanici že pozreli výfuk ( vraj tam nieje problém ako si spomínal )potom vraj môžu byť zlé trysky ... spomínal som aj problém že budú nečistoty v nádrži ale mávli rukou takže asi toľko zajtra si tam beriem posilu a uvidíme čo a ako
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Pomaly sa už dostávame k ucelenejšiemu opisu problemu a jeho prejavu :D
Takže si to zhrnieme, teraz máš na aute namontované dobré čerpadlo ktoré bolo vyskúšané aj na stolici, mechanici ho dúfam dobre nahodili a nastavili spolu s rozvodmi. Auto ti hned normálne naštartuje bez problemu. Motor reaguje na plyn a dá sa aj vytočiť. Ale ked tam kvaltneš jednotku a chceš sa pohnuť tak motor nemá výkon a hned ho zadusí a zdochne ? alebo ako si to myslel, že sa pohne na jeden krok, čo sa deje potom ? Aký zvuk má motor, ako reaguje na plyn ? je taký mäkší ten chod alebo je ostrejší (tzv. uštekaný), keď dáš podlahu tak otáčky vybehnu normálne hore alebo sa pomaly zbiera z otáčok ? A kedy dymí, stále alebo iba ked mu dáš plný ?
twolive
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od twolive »

:-D jede na všechny valce vubec ?
punto cabrio 90 1,6 8v 65kw mpi
cinquecento 1.1 8v asi 50 kw mpi
punto gt .. 1,4 8v turbo
stavba cabrio 2,4 20v 96kw td
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“