Hladové oko

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Davetomasek
Začátečník

Hladové oko

Příspěvek od Davetomasek »

Ahoj, mam MK2 16.V sporting. Včera se mi při jízdě stalo, že mi zhasla kontrolka "hladové oko" ikdyž jsem na rezervě. Po pár kilometrech se zase rozsvítila, ale dnes mi to udělalo totéž a už se nerozsvítila. Nemáte někdo taky podobný problém ? :?
Reklama

Reno
Zkušenej Fiaťák

Re: Hladové oko

Příspěvek od Reno »

Bežne sa mi stáva,že sa na krátko rozsvieti,potom zhasne a cca po 5km sa rozsvieti trvalo.Ale,že by sa potom zasa nerozsvietila? nechápem :?:
Punto 1,2 8V 5dv
Davetomasek
Začátečník

zrovna jsem byl zkusit otočit klíčem a už zase svítí..tak nevim co se s tim děje :roll:
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

Nebude to teplotou? Ráno svieti poobede,keď je teplejšie,tak nesvieti...uvidíš,či to už bude stále svietiť
Punto 1,2 8V 5dv
Davetomasek
Začátečník

a kdyby to bylo teplotou tak je to v pořádku ?
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

Podla mňa áno,lebo tiež som si všimol,že ukazovatel paliva ráno ukazuje trošinku menej,ako poobede a to som s autom stál od večera a dnes som bol len poskúšať diagnostiku,ale veď o tom už písať nebudem-príspevok som tam napísal....
Punto 1,2 8V 5dv
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

A neni to nahodou tym, ze sa palivo v nadrzi prelieva. Ked parkujes "cumakom do kopca" tak si vsimny, ze palicka je skoro na minime pokial ides na rezerve, Ked zase z kopca tak palivo sa preleje zo zadnych sekcii nadrze do predu k cerpadlu s plavakom a ukazuje viac. Loool co s tym ma co teplota :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak isto pri jazde neni to moc postrehnutelne ale je to tak. Tiez sa mi stava, ze zacne svietit rezerva, potom na chvilu prestane a potom uz sviety na trvalo tedy zalezi od mnozstva paliva v nadrzi, naklonu vozidla atd...
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
jiřík
Fiaťák

Příspěvek od jiřík »

natankuj tak aby ti nesvítilo a klídek ne?
Davetomasek
Začátečník

jasne..jen mě zajímalo čím by to mohlo být protože nikdy předtim se mi to nestalo :wink:
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Zeby nedostatkom paliva?
Davetomasek
Začátečník

nedostatkem paliva?..v tom případě by měla svítit nebo se pletu ? :)
Pepik
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Vyndat plovák a skontrolovat funkci.Co byste od toho nechtěli,vždyť je to jen plováček a kontakt.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Davetomasek píše:nedostatkem paliva?..v tom případě by měla svítit nebo se pletu ? :)
Myslis, ze v nadrzi sa palivo neprelieva? Ides z kopca do kopca, do zakruty atd. stale sa prelieva. Su v nadrzi samozrejme odelene sekcie aby cerpadlo bolo stale "ponorene" v benzine. Ale vsetko zavisi od mnozstva paliva a od konkretnej jazdy.
Nejazdi na rezerve a ziadne hladove oko ta nebude stvat...
Loool taketo problemy aby ste riesili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Davetomasek
Začátečník

Přelívá to je jasné, ale když bylo nedavno celkem teplo tak kontrolka přestala svítit jen když auto dlouho stálo venku na slunci a prostě pak celých 30km jízdy nesvítilo, až když auto stálo v garáži a schládlo tak se kontrolka zase rozsvítila a ráno při nižšich teplotach taktéž svitila. O tom že se benzín v nádrži přelívá jsem vůbec nemluvil, protože je snad každému jasne že se benzín jakož to kapalina přelívá :D:D :roll: ( zajímá mě to protože se tohle nikdy předtím nedělo). Ostatnim děkuju za rady :-)
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

Niekto tu moc mudruje o prelievani a o tom,ze malo paliva a da tam smajlov...ja svoj nazor s teplotou nemenim,lebo parkujem na rovnakom mieste a ked prichadzam z prace po odparkovani mi nesvieti,rano po nastartovani svieti a poobede,ked pridem zasa z roboty a je vonku 20 ,v aute 47 stupnov,tak nesvieti. Po 3hodinach som sa bol schvalne pozriet a nesvietila rezerva. Rano bol 1stupen a svietila...To len pre info :-)
Punto 1,2 8V 5dv
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“