chladenie

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

tequilla1981
Začátečník

Re: chladenie

Příspěvek od tequilla1981 »

Tak u mě ty problémy topení byly nakonec způsobené prohnutou hlavou. Takže podfukoval jeden válec do chladící kapaliny. Když jsme hlavu sundali, tak byl krásně vymytý to stříbrna. To samozřejmě způsobilo to že se exhalace dostaly do vody a karbon ucpal chladič v topení. Taky to způsobovalo neustálé ničení termostatu (ten jsem měnil 3x za půl roku). Takže jediná možná oprava byla zbrousit hlavu, vyměnit těsnění a chladič topení. Teď už to rok valí dobře.
Můj Fiat je třídveřové Punto 1.2 8V rv. 2002.
Reklama

juraj
Začátečník

Příspěvek od juraj »

Mám tiež nejaký taký problém, vôbec mi to nekúri kontrolka prehrievania motora neustále svieti a keď som to nehal chvílu bežať na volnobeh a sledoval som motor tak po chvíli sa sputil ventilátor a vodu v nádobke vcuclo a nádobka bola prázdna a hadica do motora bola uplne rozpálena a taktiež chladič nebol zrovna najchladnejší. Bol by som rád keby mi niekto poradil čo s tým
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

juraj píše:Mám tiež nejaký taký problém, vôbec mi to nekúri kontrolka prehrievania motora neustále svieti a keď som to nehal chvílu bežať na volnobeh a sledoval som motor tak po chvíli sa sputil ventilátor a vodu v nádobke vcuclo a nádobka bola prázdna a hadica do motora bola uplne rozpálena a taktiež chladič nebol zrovna najchladnejší. Bol by som rád keby mi niekto poradil čo s tým

No pokud ti to po zahrati vcucne vsechnu vodu tak to bude asi zavzdusnene ne ? Ja sem nedavno menil termostat, cekal sem ze mi po odmontovani vytece nejaka voda a nevytekla vubez ani kapka !! Tak sem ho vymenil a chovalo se to stejne jak tvoje ze to vycuclo vsechnu vodu tak sem to odvzdusnil, dolil fridexem a dobry ...
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
juraj
Začátečník

Příspěvek od juraj »

Dik. No a potreboval by som poradiť ohladne toho odvzdušnovania, že akým sôsobom to odvzdnušním.
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

Použi funkciu hladať,ovzdušnenie sa tu dosť spomýnalo a je tam aj postup. Myslím,že názov témy bol žblnkanie....:-)
Punto 1,2 8V 5dv
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

Otevrit viko, na volnobeh v teple garazi nechat jet do te doby nez sepne sahara / zacne byt malo vody. Pak dolit fridex podle barvy jaky tam mas, nesmi se michat modry/zeleny s ruzovym. A nechat znovu jet a takdle az do te doby nez ti v expanzce nebude ubyvat voda. Vsechno se to dela bez víčka expanzni nadobky chlazeni. Doporucil bych ti sehnat si starou trubku od vysavace a nasadit ji na vyfuk a tu ven z garaze jinak by to nemuselo dobre dopadnout.

Jinak muj zlepsovak co sem prisel tak obcas pomackat trubky co vedou do chladice (ty gumove). Vytlaci to z nich dost vzduchu a urychli celou proceduru. Jinak mel bys pak citit ze v te horni trubce co de do chladice je voda. Ja kdyz to mel zavzdusnene tak ji mel jen natlakovanou ale neslysel sem zadne cvachtani.... Jeslti to je ten spravny postup nevim ale me to tak slo :-)
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“