Pruzenie

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
feldino
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Pruzenie

Příspěvek od feldino »

Dnes pri jazde som zistil ze mi neperuje lava predna strana. Proste ako keby bol zamrznuty tlmic. Potom som si ale vsimol ze je aj mierne klesnuta opeoti pravej strane. Je mensi priestor medzi kolesom a blatnikom. Nic nebucha ani pred jazdou ziadna rana neviete poradit co priblizne to moze byt? Pod autom som sa zatial nevalal.
Reklama

Gogo1234
Začátečník

Re: Pruzenie

Příspěvek od Gogo1234 »

To isté :D :D :D dnes po prejdení cca 1km sa mi niečo nezdalo na jazde... Vystupim a pozerám že ľavé predné utopené, vôbec tá strana nepružila... Tak som sa bál či sa pružina neunavila, ale keď tak rozmýšlam mohol teoreticky stuhnúť tlmič :O však -15 a malý Talian,to nejde dokopy... vie niekto poradiť?!
CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od CrazyApe »

Mne stalo auto 7 dnu prez ty nejvetsi mrazy a tlumice mi taky pekne zatuhly, ale ze by vubec netlumily to vubec.... Spis vydavaly prvnich par metru jizdy takove divne soupave zvuky ... Jezdim i na kole s olejovyma tlumicema a ty v minus dvaceti taky tuhnou ale ze by se zasekly uplne to je podle me blbost. By musel zamrznout olej....
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
feldino
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feldino »

Volal som mechanikovi a ze moze tlmic zamrznut pri neakych -20 ale auto som mal v garazi a taku minusovu teplotu som tam urcite nemal. Vraj moze byt prasknuta pruzina.
turbom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od turbom »

U Mk1 se mi to stavalo casto u mrazu pod -15.. Vetsinou u prednich. Auto netlumilo a na prvni pohled bylo videt, ze kastle neni v rovine. Byt tebou, pockam az prejdou mrazy. :wink:
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Pokud jezdíte v autě sami je vždycky jakjoby levá přední strana níž než ta pravá, od zadu to tolik vidět není ale všimněte si toho když vystoupíte že to tak je... Tlumič to pak postupně srovná ale čím větší mráz tím pomaleji to půjde... To že je auto tvrdý je v 99% vina tlumiče... Před třema rokama se mi to stalo: auto bylo najednou úplně tvrdý cejtil sem sebemenší i jen zvlnění silnice... Měl sem ještě tlumiče od výroby a ty prostě praskly a dostala se do nich voda a ta zmrzla... Jakmile sem dal auto do garáže za dvě hoďky se dal předek propružit
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Gogo1234
Začátečník

Příspěvek od Gogo1234 »

Dnes keď som bol so psom vonku som to omrkol... už je vyrovnané, ale neprepruží ani za boha. Nech sú tie mrazy už preč...
Už mám nachystané v garáži nové tlmiče aj s uložením, takže už len čakať na prvý pekný deň...
skybar
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od skybar »

To mne sa stalo,že som bol v sobotu na STK a kontrolujúci šéfo mi našiel tečúci predný tlmič,asi ho rozdrbalo po ceste tam, doma bol ešte dobrý,či je toto možné!?Je,lebo bol zamrznutý a stačí vbehnúť do nejakého výtlku a je po ňom,kua 50€ je v prdeli!!!
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“