HELP - svítí kontrolka Airbag
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: HELP - svítí kontrolka Airbag
Jo,Mochov Pha východ...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
už sem v mochově čtvrtým rokem ale modreho punta sem si tam nikdy nevsiml. hotel holiday
Caute nemate niekto fotky z tohoto navodu? Dik
jarin.d píše:Tak konečně jsem sehnal z anglických stránek návod jak vytvořit funkční diagnostický kabel na fiaty s diagnostickou zásuvkou s normou OBDII ( od roku 2000!), tak se ho pro zájemce, kdo by si chtěl třeba jako já vymazat paměť závad a zbavit se nějaké svítící kontrolky na budících, pokusím nastínit
-Nejdříve je potřeba koupit diagnostický kabel KKL-USB, OBD2. Já ho koupil např. tady:
http://www.sejvi.cz/?29,diagnostick%FD- ... -s-vag-com
-Dále si sehnat nějaký mikro-vypínač, který zakomponujete do kabelu, např.:
-Nějaký kousek slabšího drátku na propojení potřebných kontaktů
-A nakonec program na diagnostiku. Já použil FiatECUScan a fungoval bez problémů. Dá se volně stáhnout zde:
http://www.fiatecuscan.net/Default.aspx
Jak na to:
1. Rozmontuj kabel
2. Přeruš spojení mezi k-line a pinem 7 co vede z desky (podle toho jaký koupíte kabel je deska se čtyřmi nebo šesti kontakty - označeno na obrázcích, co přerušit!)
3. Pak naletuj mikro-vypínač podle zapojení na obrázku
pin 1 - ABS
pin 3 - Airbag
pin 7 - Engine/Gearbox
pin 9 - EPS (servořízení)
nebo
Je ještě možnost zapojit místo vypínače jen přepínač, na jednu polohu dát 1,7,9 a na druhou 3. V žádném případě nedávat dohromady 1,7,9 a 3 na jeden kontakt!
Já jsem šel tou složitější cestou a dával vypínač, protože pak si můžu každou funkci zapnout a vypnout zvlášť a nepřetěžuju port počítače.
A takto vypadá finální výsledek mého snažení Vyzkoušeno a funkční
Fiat Brava 1,9JTD 105, r.v. 1999
hodne fotek upravy toho kabelu je tady: http://forum.fiatecuscan.net/viewtopic. ... 5&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak ty stránky jsou Yaniho, který je z Bulharska a je programátorem Fiatecuscanu.
Jinak ty stránky jsou Yaniho, který je z Bulharska a je programátorem Fiatecuscanu.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Pokud se ti nechce doma pájet kabel, tak si kup upravený. Na aukru nebo na ebay.
Ebay je jednoznačně nejlevnější. Já měl kabel z aukra, ale už je u jednoho tady z fora.
Navíc stojí to pár korun a nemusíš se s tím doma dělat.
Ebay je jednoznačně nejlevnější. Já měl kabel z aukra, ale už je u jednoho tady z fora.
Navíc stojí to pár korun a nemusíš se s tím doma dělat.
Fiat Punto Sporting 1.2 MK2 už EE
Nyní: :::Peugeot 206 SW 1.4 HDi:::
pozn.: obrázek profilu je pouze informativní
Dik jarin.d za obnovu fotiek. Strana 5
Fiat Brava 1,9JTD 105, r.v. 1999
Hele a nemáš náhodou kabel na výmaz chyby airbagu?? Odpojoval jsem budíky bez odpojené baterky a teď mi svítí kontrolka.proch píše:Jo,Mochov Pha východ...
Jsem z Vykáně.
The Italian family - Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85kW; 2003
- stařeček Puntík 1.1 55 SX; 1997
Ahoj, zkontroluj si kontakty na spínači bagu v palubovce než to budeš mazat.
Díky za info. Ty by měly být v pohodě kontroloval jsem všechny konektory než jsem tam dával budíky zpět. Byly čisté nezoxidované.djmedi píše:Ahoj, zkontroluj si kontakty na spínači bagu v palubovce než to budeš mazat.
JJ, já jen pro info. U mne i u mnoha ostatních to dělal spínač bagu. Jde o to, že ná určitou trvanlivost ( heh jako bych psal o salámu )
Když by se ti nepodařilo sehnat někoho s kabelem, tak si jej kup na ebay nebo na aukru. Není moc drahý a udělá celkem hodně práce.
uvidíš, kdyžtak si projdi toto vlákno. Já jsem s tou kontrolku zápasil až do výměny toho spínače a nynější majitel "Puntíka" nemá žádný problém.
EDIT:: Jinak u me byly kontakty taky OK, ale ten spínač byl volačo nejaký vy*ebaný . Druhý mne vyšel na 200 Kč i s poštou
Když by se ti nepodařilo sehnat někoho s kabelem, tak si jej kup na ebay nebo na aukru. Není moc drahý a udělá celkem hodně práce.
uvidíš, kdyžtak si projdi toto vlákno. Já jsem s tou kontrolku zápasil až do výměny toho spínače a nynější majitel "Puntíka" nemá žádný problém.
EDIT:: Jinak u me byly kontakty taky OK, ale ten spínač byl volačo nejaký vy*ebaný . Druhý mne vyšel na 200 Kč i s poštou
Jjj, mám svoje zkušenosti s fiatama a elektrikou. Mám stilo a jsem již vycvičený. Puntíka si koupil synátor a tak ho dáváme do kupy. Kabel mám, ale jenom ELM a ten bagy neumí. Jinak se sním pořešilo u stila všechno. A kupovat se mi ho nechce.djmedi píše:JJ, já jen pro info. U mne i u mnoha ostatních to dělal spínač bagu. Jde o to, že ná určitou trvanlivost ( heh jako bych psal o salámu )
Ahojte, rozmyslam ze si kupim kkl kabel a upravim ho podla navodu.
Mam punto clasic 1.2 8V 2008, otestujem s nim teda vsetko ako je pisane: pin 1 - ABS, pin 3 - Airbag, pin 7 - Engine/Gearbox, pin 9 - EPS (servořízení) ? Kde su konektory na napojenie? Jeden vidim pri poistkach - ten je na vsetko alebo je ich viac? Vdaka.
Mam punto clasic 1.2 8V 2008, otestujem s nim teda vsetko ako je pisane: pin 1 - ABS, pin 3 - Airbag, pin 7 - Engine/Gearbox, pin 9 - EPS (servořízení) ? Kde su konektory na napojenie? Jeden vidim pri poistkach - ten je na vsetko alebo je ich viac? Vdaka.
- Maťo
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ten pri poistkách je na všetko. Inde nemáš konektor na pripojenie,tak ani sa neunúvaj hľadať.
Fiat Punto 1,2 8V 5dv. r.2002
Fiat Multipla 1,6 16V r.2001
Fiat Multipla 1,6 16V r.2001
Vdaka za info
Přesně tak jak napsal "Maťo"