Klepání při záběru motoru

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Pany
Fiaťák

Klepání při záběru motoru

Příspěvek od Pany »

Ahojte. Mám problém na kterej koukám už cca 14 dní, a nemám páru co by s tím mohlo být. Doufám že s tím má někdo zkušenost, pč mě to už vážně přestává bavit. :-D Popíšu. Jjakmile jedu cca víc než 50km/h, přičemž mám volant rovně , a auto jede například do kopečka, ozívá se kdesi od motoru klepání. Je to pravidelný, a závislé na rychlosti kterou jedu(větší rychlost, rychlejší klepání) . Toto klepání se přestane ozívat jakmile volantem zatočím na jakoukoli stranu, a přestává to i když jedu např z kopečka. Prostě se sločí: Volant rovně, motor v záběru, rychlost vyšší než 50km/h = klepání Napadlo mě že by to mohlo být z převodovky, ale auto nijak necuká, prostě se chová normálně až na to, ža klepe... Moc prosím o nápady nějaký, protože já sem bezradnej už. :-) Děkuju
Reklama

šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání při záběru motoru

Příspěvek od šutr »

Jestli to nemá něco málo společného s tématem klepání v řízení, jelikož i takto by se dal můj problém který tam popisuji podat až na to, že to není v závislosti na rychlosti, klepe si to jak chce, ale převážně když mám volant rovně :?: no nevím, byloby to třeba slyšet, zvuk se těžko popisuje :lol:
Fiat Punťo II, 1.2 16V - 59KW, r.v. 2000

http://www.fiatclub.eu/vozidlo/fiat-punto-1057
Pany
Fiaťák

Příspěvek od Pany »

Přesně, špatně se to popisuje. :-D Mám strach aby to nebylo někde v diferaku, ale nevím jestli je to vůbec možný...
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Těžko říct, ale doufejme že ne :? no kdybys na to přišel, tak řešení piš sem :lol:

Pany
Fiaťák

Příspěvek od Pany »

Já na to asi nepřijdu, pč mi to dělá jen v zatížení. to bych to musel hledat kde to klepe za jízdy, a takovej kaskadér zase nejsem. :-D
bobas
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bobas »

Tak ze srandy kolik na tech autech mate najeto? jak vidim nekdy ty okna a tam 160tkm a go motoru :D to si delate srandu ne? ja mam na puntu 380tkm a az na predni lozisko to nic nedela a na druhem je taky 170tkm a jede potichu,tak me jen tak zajima kolik na tom mate,protoze vzhledem k povaze poruch tak aspon 500tkm...
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Moje má nalítáno poctivých 176 tis. momentálně :wink: jezdí hezky, ale má to mouchy :roll: bud tolik ty problemy neresis nebo mas asi zlaty kousek :D

Pany
Fiaťák

Příspěvek od Pany »

ja myslim taky přes 170tis, ted nwm. Alespn hlavu by tzo ale chcelo, pč je v autě šílenej randál jak klepou ventily, a moje problemy taky nebyly skoro žádny , až na to klepání, a odešlo mi uložení zadního ramene... Jináč já nalitám cca 950 km měsíčně, což si myslím že je poměrně dost na tohle auto. :-D
bobas
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bobas »

Ja jezdim 1000-1500km mesicne a nemam problem,jen me zarazilo,ze mam doma dve, s kteryma jezdim a treti ma deda a nic...a to ta ma nafta dostava dost naprdel...prave proto cucim :-O
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

nevím co to...ale asi je to další slabost punta, jelikož nejsem sám kdo tento problém má a věřím tomu, že většina lidi to ani neřší, jenomže já jsem šťoural a musím mít všechno tipťop :) ale je mi jasný, že z auta které má 11 let za sebou už to asi nepůjde :lol:

bobas
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bobas »

Me delalo kvalitno bordel lozisko v kole :-D a taky jsem to resil,ale tak tezko rict ...
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Pany píše:ja myslim taky přes 170tis, ted nwm. Alespn hlavu by tzo ale chcelo, pč je v autě šílenej randál jak klepou ventily, a moje problemy taky nebyly skoro žádny , až na to klepání, a odešlo mi uložení zadního ramene... Jináč já nalitám cca 950 km měsíčně, což si myslím že je poměrně dost na tohle auto. :-D
estli vono to nebude tim že tomu dáváš hned za studena takový saze?
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Pany
Fiaťák

Příspěvek od Pany »

Saze za studena nebudou mít vliv na klepání při jízdě, tohle jde kdesi od kol, bo tam nekde... Nemá to s motorem nic společnýho;-)
cinzano
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cinzano »

Jednoduše pneumatiky/disky (blbě vyvážené, blbě namontované...) nebo složitě homokinetické klouby. Spíš vnitřní, vnější se projevují spíš v rejdu.
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

je tu viac možností, nebudeš si to všímať, a buď budeš jazdiť pokiaľ sa to nerosype, alebo si dáš auto na zdvihák a pozrieš dôkladne podvozok, inak nepíšeš aká je frekvencia toho búchania, inak to môže byť ako tu bolo písane:kĺb, tripoidny kríž, ovolnení silenblok, tak radímnad jamu alebo zdvihák :!:
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“