Prevodovka...
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Prevodovka...
A cena za praci vymeny spojky vas stala kolik diky....
- Reklama
Cena práce v servisu 2660,-Kč(neznačkový servis).380 za normohodinu napsal si sedm NH.Cena za práci dobrá,jen ta provize za material hrůza.3413,- Kč za spojkovou sadu LUK 618159000 je fakt dost.Dá se sehnat podstatně levněji:Tady to má za 1360,-Kč + doprava a to je sakra rozdíl.Moje blbost .
Kód: Vybrat vše
http://www.mdily.cz/fiat/punto-176-09-93-09-99/luk-618159000-spojkova-sada-fiat-cinquecento-punto-siena-uno-lancia-y-10-618-1590-00.html
Fiat Punto 60 SX, r.v. 1997, 3dv., French Exports
http://another.rajce.idnes.cz/Punto
cena spojkove sady draha mno ale zas to naky cas vydrzi.....
-
- Začátečník
pamatuju si že mi na puntu taky něco pískalo ale asi to bil klíňák stačilo po raním startu protočit přes 4500 a piskání přestalo jinak určo bych nekupoval zas to nejlevnější když sem kupoval punto mělou už při prodeji špatnou spojku předchozí majitel chtěl ušetřit tak koupil jakousi polskou a vydržela čtvrt roku (a já si s ní jel z plzně do přerova samozdřejmě že po cestě začla hodně prokluzovat) no a řadit tam šlo pouze s meziplinem pořídil sem valeo tuším za 2300 a nemužu si stěžovat..jen teď začla zlobit převodovka dat tam 1 a přeřadit na 2 se tomu nechce
praveze lanko pry ovlivnuje jak taha a tudiz se pritlaci lozisko.
to kdyz nedoliha spravne (bovden uz je hodne vytahany) tak prave piska a potom to pry jde uz rychle a odvaří celou spojku.
lanko je nejmensi a nejjednodussi "zlo" tak se uvidi,.. zitra se bude menit, dam vedet.
btw: vim kde se nastavuje lanko,mam tam uz pet let kontramatku pac do te doby se obcas povolila ta puvodni a neslo radit.
to kdyz nedoliha spravne (bovden uz je hodne vytahany) tak prave piska a potom to pry jde uz rychle a odvaří celou spojku.
lanko je nejmensi a nejjednodussi "zlo" tak se uvidi,.. zitra se bude menit, dam vedet.
btw: vim kde se nastavuje lanko,mam tam uz pet let kontramatku pac do te doby se obcas povolila ta puvodni a neslo radit.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Tak uz mi to zaclo piskat zase problem ze uz i kdyz seslapnu spojku tak to piska tak snad to naky den jeste vydrzi nez budou mit volno v servise
Kua, mám docela strach, abych neobjednal nějakou jinou, dá se někde zjistit kod té spojky podle vin? Na auto mediku jich je 6 druhů.
Nemáte někdo spodní rameno levý v normalním stavu, abych nekupoval nový před zimou, to je děs, jak to lita po cestě, já bych to snesl, ale co máti
Nemáte někdo spodní rameno levý v normalním stavu, abych nekupoval nový před zimou, to je děs, jak to lita po cestě, já bych to snesl, ale co máti
Kód: Vybrat vše
http://eper.fiatforum.com/
Fiat Punto 60 SX, r.v. 1997, 3dv., French Exports
2Katy: Lankem to určitě nebude, jestli máš 133 tis. a původní spojku, určitě se chystej na výměnu, přecijen na těch 195kách to bude dostávat větší kouř, jinak běžně spojka vydrží kolem 150 tis., já měnil ve 165 tis. a přítlačák byl jak papír. Jinak až budeš mít ložisko v ruce, uvidíš, že je to tak chatrný kousek plíšku ve kterým je to ložisko zabalený, že to musí pod spojkou lítat sem tam i nový. To co jsem vyndal z auta chrastilo jak pytlík chipsů, to co jsem vyndal z druhýho auta co jsem měl se mi po 170 tis. rozpadlo v ruce.
Dále:
Převodovka se může zvukově projevit asi na tři způsoby (asi i na víc ale tyhle jsou hlavní)
- pískání - na vině je spojka, na 99 % ložisko, projevuje se tak že při sešlápnutí spojky to přestane. Za studena to i trošku chrastá.
- vrčení - nevím k čemu to přirovnat, možná jako zvuk co dělá při rozjezdu Tatra 815, když si odmyslím motor, prostě zvuk suchejch převodů, kdo zná, ví. Projevuje se při rozjezdu ale i ve vysokých rychlostech kdy to začně jakoby bzučet. Na vině je množstní oleje, pokud teče, na 99 % je potřeba vytáhnout homoušklouby a dát pod ně nový simerinky.
- křupání - ve spojce nebo hůř v převodovce je bordel, mohou být trochu orvaný zuby a kousky z nich se tam někde motaj. Jediný co se dá dělat je rozebrat, vyčistit, vyměnit olej. Může být taky prasklá lamela přítlačáku nebo něco s ložiskem. Prostě rozebrat, zkontrolovat
Ještě chci dodat že jakmile je na autě něco špatně, není na místě otázka co se může stát ale je potřeba to řešit hned. Odstrašujícím případem je borec co se tu na fóru ptal, jestli je normální že když zvedne auto tak má na zadních kolech vůli +/- 2cm...
Dále:
Převodovka se může zvukově projevit asi na tři způsoby (asi i na víc ale tyhle jsou hlavní)
- pískání - na vině je spojka, na 99 % ložisko, projevuje se tak že při sešlápnutí spojky to přestane. Za studena to i trošku chrastá.
- vrčení - nevím k čemu to přirovnat, možná jako zvuk co dělá při rozjezdu Tatra 815, když si odmyslím motor, prostě zvuk suchejch převodů, kdo zná, ví. Projevuje se při rozjezdu ale i ve vysokých rychlostech kdy to začně jakoby bzučet. Na vině je množstní oleje, pokud teče, na 99 % je potřeba vytáhnout homoušklouby a dát pod ně nový simerinky.
- křupání - ve spojce nebo hůř v převodovce je bordel, mohou být trochu orvaný zuby a kousky z nich se tam někde motaj. Jediný co se dá dělat je rozebrat, vyčistit, vyměnit olej. Může být taky prasklá lamela přítlačáku nebo něco s ložiskem. Prostě rozebrat, zkontrolovat
Ještě chci dodat že jakmile je na autě něco špatně, není na místě otázka co se může stát ale je potřeba to řešit hned. Odstrašujícím případem je borec co se tu na fóru ptal, jestli je normální že když zvedne auto tak má na zadních kolech vůli +/- 2cm...
/F/I/A/T/ Punto mk1 # 60SX 6speed # Novitec look #
jj Ludeco, taky uz neverim ze je to lankem - vcera jsme ho jen pritahli a dela to porad.
takze preventivne vymenim lanko a dam celou novou spojku, mam to za pakatel a zaslouzi si doprat:)
takze preventivne vymenim lanko a dam celou novou spojku, mam to za pakatel a zaslouzi si doprat:)
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
-
- Začátečník
Dá se sehnat i za dobrou cenu, třeba tady: http://www.autodily-prostejov.cz/spojkove-sady.html Bral jsem ji od nich a max spokojenost Ve srovnání s jinými shopy jsou na tom s cenami asi nejlépe. A když něco sháním, dá se s nimi domluvit a seženou mi co potřebujia0557 píše:cena spojkove sady draha mno ale zas to naky cas vydrzi.....
tak spojkova sada vymenena sada valeo 2200kc 2litry prevodoveho oleje 300kc a prace 2000 celkem 4500kc.A vysledek lozisko uz nepiska akorad pedal spojky mi pride divnej jak kdybych slapal na houbu strasne meka ta spojka oproti stare mozna jak to procistily a promazaly....