Prevodovka...
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Prevodovka...
Zdravim pri nastartovani auta na volnobeh piska neco z prevodovky a po seslapnuti spojky to prestane a pri rozjizdeni ani jizde to nedela pouze na volnobeh co by to mohlo byt dekuji..Auto fiat punto 55s rv.1996
- Reklama
Re: Prevodovka...
mas dost oleja v prevodovke ?
Punto 60 mk1 44kW
Punto GT 98kW? vo faze vylepsovanie :D
Punto GT 98kW? vo faze vylepsovanie :D
tipoval by som to na spojkove lozisko
Punto 55 1.1S 40kW r.96 ; 3D ; prejdená TransAlpina 2163mn.m.-Transfagaras-Bukurešť 2235km
Taky jsem si to myslel ale vyvratilo mi to az to co jsem cetl na netu ze spojkove lozisko se toci pouze pri seslapnute spojce...
Punto mi dělalo přesně tohle - převodovka pískala a když jsem šlápl na spojku, přestalo to. A světe div se, po výměně ložiska to přestalo...
/F/I/A/T/ Punto mk1 # 60SX 6speed # Novitec look #
hej tak to je mazec..... jesteze to forum existuje, clovek zada hledat "pískání" a jako první mu vyběhně přesně popsaný i můj problém ))
.... takže určitě mám objednat spojk.ložisko? taky si myslim, pac preci jen spojkovy pedal to ovlada.
kdyby to bylo bez oleje, tak tam nedam kvalt nebo s tezi ze.
btw: je to nejake "tradicní" pri poctu KM ? mam 133t.
A co se stane kdyby to clovek neresil ? (jakoze to chci resit, je to trapny jak to piska).
.... takže určitě mám objednat spojk.ložisko? taky si myslim, pac preci jen spojkovy pedal to ovlada.
kdyby to bylo bez oleje, tak tam nedam kvalt nebo s tezi ze.
btw: je to nejake "tradicní" pri poctu KM ? mam 133t.
A co se stane kdyby to clovek neresil ? (jakoze to chci resit, je to trapny jak to piska).
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Zdarte puňtaři,nechtěl jsem zakládat tema tak píšu sem. Taky mě to píská a už aji když je zařazený, tak koukám po spojkách a nevim jakou, koukal jsem na LUK618159000 to by měla být ona, mám mk1, 97, 44kw mám najeto 225tis, tak nevím jestli byla původní se uvidí. A co tahle ta by tam nešla LUK618302800, je to z novějšího, to bude na jinou převodovku né? Něco jako etka na fiaty není? Kde to zjistit jestli tam pásne.
co tam pasuje zjistit vetsinou v kazdem vyhledavaci nahradnich dilů ... napr. Elit.
no a podle toho tam ma byt : 618 1590 00
....dej pak vedet jestli tam byla jeste puvodni, to by me zajimalo co vydrzi.
Ja osobne na spojce moc nestojim, vic nez neni nutne (nejsem typ, co ceka na cervenou s nohou na podlaze) tak me to lozisko trochu zaráží
ale necham s tim vymenit aj lanko preventivne. nechci se dockat dne, kdy nezaradim
no a podle toho tam ma byt : 618 1590 00
....dej pak vedet jestli tam byla jeste puvodni, to by me zajimalo co vydrzi.
Ja osobne na spojce moc nestojim, vic nez neni nutne (nejsem typ, co ceka na cervenou s nohou na podlaze) tak me to lozisko trochu zaráží
ale necham s tim vymenit aj lanko preventivne. nechci se dockat dne, kdy nezaradim
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Zajimave ze me to piskalo asi 3 az 5 dnu a uz to prestalo mozna to bylo tou zimou kazdopadne pokud to zacne znova tak to necham vymenit
po konzultaci v praci by stacilo vymenit i jen spojk.lanko...
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
spojkove lanko??jakou to ma spojitost
muze byt vytahany a proto to lozisko nedoliha jak by melo.
zkusim a uvidim, stejne ho chci taky menit.
zkusim a uvidim, stejne ho chci taky menit.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Tažný lanko spojkového pedálu se dá přitáhnout nebo povolit.Od toho tam ta seřizovací matka je.Mám dva týdny novou spojku.Mě tedy nepískala,ale pedál při prošlápnutí při drhl jako první jsem vyměnil právě tažný lanko spojkového pedálu a nic se nezměnilo navíc po prohlédnutí toho starého lanka mi přijde,že je jako nový tudíš skoro nezničitelný díl.Jezdil jsem dál a časem to přestalo.Kámoš mi říkal,že před smrtí se vždy udělá lépe a měl pravdu.Následoval totální kolaps spojky nešla zařadit jednička,dvojka a zpátečka.Tz.startování s jedničkou dvojku natlačit a zbytek už šel.Samozřejmě hned do servisu a mám tam LUK Rep Set 618 1590 00.Ložisko totálně přidřený až skoro zadřený hraje všemi barvami.Rok a typ Punta mám v podpisu.Dejte vědět jak to dopadlo.
Fiat Punto 60 SX, r.v. 1997, 3dv., French Exports
http://another.rajce.idnes.cz/Punto
http://another.rajce.idnes.cz/Punto
Měnil jsem spojku před měsícem.Stejné příznaky-pískání,skřípání a propadání pedálu.Po rozborce samozřejmě přidřený ložisko,navíc se z něho úplně oddělila ta plastová klícka.Samozřejmě na přítlačáku polovina pacek udřenejch.Číslo Rep Setu stejné,tedy 618 1590 00.
Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Ja som menil po 130000km,bola tam ešte originálna spojka,tie isté príznaky ako uvádzate,spojka šla k tomu aj tvrdo zošľapnúť,bolo pridreté vys. ložisko a samozrejme lamely na prítlačáku.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.