Ziadny vykon v nizkych otackach

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

katzo
Začátečník

Ziadny vykon v nizkych otackach

Příspěvek od katzo »

Caute, chcel som vas poprosit, ci by ste mi nevedeli poradit...
Mam fiat punto sporting mka1 1,2 16V 2001 a v poslednom case mi tazsie (len niekedy) startuje. Ako nakopne vzdy na prvy krat, ale niekedy tazsie. Ked sa nasledne rozbieham, tak do tych 2000 otacok to nema ziadny vykon, len pomalicky ide aj ked dam plyn na podlahu.. Akonahle chyti tych 2000 otacok tak to uz ide normalne... Nasledne preradim do dvojky a zas to iste. Som myslel, ze to bude svieckami, tak som ich vymenil, ale nepomohlo to. Napadla ma aj skrtiaca klapka, ci nie je zaspinena, len nechcem sa do toho az tak montovat, este som to necistil, ze ci je to tazka robota...
Reklama

Punto05
Zkušenej Fiaťák

Re: Ziadny vykon v nizkych otackach

Příspěvek od Punto05 »

těžká robota to není,když to člověk umí. Respektive na tom nic není. Návod je tady někde na foru,toto je pouze na ukázku. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloc ... ----------" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.technika-vm.cz/cistic-vstrik ... ej-400-ml/" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto 1,2 8V 44kw MK2b
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Pokud přeřadíš za dvě a dáš plný plyn (nebo skoro) a stejně to nejede, tak to špinavou klapkou nebude, protože je už hodně otevřená a tam nějaká špína nemá vliv...
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
katzo
Začátečník

Příspěvek od katzo »

Zavada pokrocila, auto uz vcera islo na 3 valce a na palubovke mi blika kontrolka "porucha vstrekovania".
Punto05
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Punto05 »

Cívky?
Punto 1,2 8V 44kw MK2b
smithi14
Začátečník

Příspěvek od smithi14 »

Zdravým ja mám podobný problém mám punto r.v 2000 8v 44kw. Pri otáčkach kolo 1900 až 2700 mi seká šklbe motor pohýnať sa musím vo vyších otáčkach pekne pomaly plynule sa mi nepojne má tendenciu zdochnúť sviečky (také aké majú byť NGK) majú najazdené cca 4 tisíc km, dnes som vybral a riadne vyčistil škrtiacu klapku resetol som RJ a aj tak to robí nie až tak jak predtým ale aj tak je to nepríjemné čo by to mohlo byť? po 2700 to ide krásne hladko ani raz nešklbne
katzo
Začátečník

Příspěvek od katzo »

Jeden clovek mi povedal, ze to budu hrdzou zahadzane, doslova zapchate vstrekovace... Najrozumnejsia bude asi navsteva servisu... :)
smithi14
Začátečník

Příspěvek od smithi14 »

ako to sú hrdzou zahádzané vstrekovače prečo to robí iba do tých cca 2700 otáčok? je to trochu nelogické nie !!! ale pomôže všetko skúsim dať nové sviečky aj ked tirto majú len cca 4 tisíc????
katzo
Začátečník

Příspěvek od katzo »

No skus, ja som tiez vymenil sviecky, som myslel, ze bude problem v tom, ale nebol... Mozno u teba je...
S tym zahadzanim som uz narazal na ten moj problem, ze to ide na 3 valčeky a svieti mi kontrolka porucha vstrekovania...
smithi14
Začátečník

Příspěvek od smithi14 »

mne nič nesvieti len to šklbe
kkristian
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od kkristian »

ja mam tiez 1,2 16v podobnu zavadu-autom po zahriati sklbe,fiatecuscan nepise ziadnu chybu.
Skriaca klapka vycistena, rj vyresetovana.
lambda min podla diag funguje, resp napatie skace od 50 mv do 600 (na volnobehu). Ked som ju vybral, tak bola pekne zacmudena, rovnako sviecky v 2 a 4 valci (cierne,suche).

edit: zabudol som dodat, na volnobehu sa auto trasie, avsak otacky su konstantne...

+ razantne stupla spotreba, predtym cca 17km na liter paliva, teraz okolo 10-11.
Punto MK2 1.2 16V HLX, r.v. 2000
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

No od 50mV do 600mV nejsou dobré hodnoty. Dobrá Lambda skáče alespoň o 600mV (tvoje o trochu míň - 550mV) a dále hlavně středová hodnota má být cca 0,45V a ty máš cca 0,35V tj. lambda říká ŘJ, že směs je moc chudá a ŘJ tedy přidává palivo a je vysoká spotřeba.
Teď je otázka jestli už je Lambda špatná nebo je to něčím jiným a Lambda pravdivě informuje, co se děje v motoru. Kolik máš najeto?
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
kkristian
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od kkristian »

auto ma 158000 km, neviem, ze ci je tam lambda od novoty (kupoval som so 138t km). Inac motor ma divny zvuk, resp som si vsimol, ze za katom kde sa zberne potrubie pripaja na vlnovec unika dym, mozno to robi to (aj ked za lambdou by netesnost nemala sposobovat problemy...)
Lambdu som skusal odpojit, ziadna zmena.
Inac som ho dnes skusal prehnat, nalial 99 oktanovy benzin a presiel som asi 5 km, na 5500 otackach, ziadne problemy, az na spotrebu samozrejme :) Tymto som hadam vylucil kable (tie som meral multimetrom) a aj cievku. Problemy su hlavne v otackach do 2500.
btw to skakanie lambdy som myslel, ze preskakuju hodnoty 38 - 650 - 40 - 661 atd...skusim spravit graf a postnut ho sem.
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Jo graf by byl fajn - tam je toho pak vidět dost. Pokud mozno s KKL kabelem na max. počet snímků za sec. Pokud je tam už 158tis. tak už by nárok na výměnu měla.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
kkristian
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od kkristian »

takze toto je spravanie lambdy na volnobehu so zahriatym motorom...
Přílohy
FiatECUScan 2.jpg
FiatECUScan 2.jpg (72.06 KiB) Zobrazeno 3727 x
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“