![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mám problém nejspíš se zatuhlým motorem/převodem předních stěračů.
Spínám-li jednotlivé módy, hnedka se rozběhne jen rychlý (ten úplně spodní) a rychlé setření (nahoru bez aretace). Cyklovač nejede vůbec, jen cvakne relé, a pomalý režim běží jen když ho přepnu z právě běžícího rychlého, postupně zpomaluje až se zastaví, někdy to vydrží déle. Okno samozřejmě průběžně postřikuju.
Skoro to vypadá, jakoby motor neměl sílu ty pomalejší pohyby hnát.. Když jsem měl sundaný ten černý plastový kryt, tedy sundaná i ramena stěračů z těch tisícihranů, všechny režimy běžely bez problému. Stěrače mám nový, drží si klasický odpor vůči sklu, z prostoru kolem motoru stěračů jsem vyklidil po cca půlročním stání u předchozího majitele vrchovatou lopatku listí a tlejícího bordelu a vymyl jsem to tam, včetně toho převodu. Ten se mi ale nepodařilo rozebrat, od motoru jsem to neodmontovával a samotný motor je tak dobře zakrytovaný, že jsem se do otevírání zatím nepouštěl. Umytý mechanizmus jsem promazal wdčkem a kapkou oleje do šicích strojů..
Po tomhle provizorním vyčištění, který eliminovalo moje podezření na chybu v pákách pod volantem se to trošku zlepšilo, jakoby motor měl víc síly i na ty pomalý pohyby. Ale furt to není jak má být, třeba cyklovač jenom cvakne a nic.
Co myslíte, mám se pokoušet o rozborku těch převodů a motoru a čistit to, nebo mám zajít na vrakáč a celý to vyměnit? Co tomu může být?