Jakou mate spotrebu?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Jakou mate spotrebu?
Zdravim, mam PUNTO 1,2, 44 kW, rok 1995, najeto mam 178 000km. Nejakou dobu sleduju spotrebu a podle vypoctu mi vychazi neco kolem 7,5 litru/100km v prumeru. Coz je podle me strasne moc.
Styl jizdy normalni, nove svicky, lambda sonda menena 4 mesice zpatky, novy vzduchovy a olejovy filtr. Nove tesneni pod hlavou a vikem, novy olej.
Tak cim ta spotreba muze byt tak vysoka??
Styl jizdy normalni, nove svicky, lambda sonda menena 4 mesice zpatky, novy vzduchovy a olejovy filtr. Nove tesneni pod hlavou a vikem, novy olej.
Tak cim ta spotreba muze byt tak vysoka??
- Reklama
Re: Jakou mate spotrebu?
nejazdíš často po dialnici, alebo po meste?
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Po dalnici jezdim ale max 110 km/h, denne najedu tak 80km ale z toho po dalnici 50km.
hmm, ja jazdím po dialnici cca 120-130km/h a spotrebu mám vtedy aj o 1-1,5 l väčšiu ako ked jazdím mimo mesta...skús si to odsledovať, možno je to aj u teba len tou dialnicou... inak ešte ma napadá, motor sa Ti zahrieva normálne? chod motoru je pravidelný? LS si kupoval originálnu či nejakú univerzálnu?sviečky si aké dával?
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
Tou dalnici to nebude, protoze spotrebu mam pres 7 litru i kdyz jsem jezdil jen mimo mesto. Svicky jsem daval co mi prodali ve Fiat servise, dohledaval to v katalogu takze ty jsou v poradku. A lambda je myslim taky origo, menili to v servise a stala neco kolem 2200. A ten motor - vse je OK, na to kolik ma najeto jede porad pekne a neprehriva se.
Jeste me napada takovy dotaz, kam vam ukazuje rucicka teploty? ja ji mam zhruba v pulce pulky, tak nevim. Kdyz se motor zahreje a vysplha se tesne pred pulku, zacne se ochlazovat.
Jeste me napada takovy dotaz, kam vam ukazuje rucicka teploty? ja ji mam zhruba v pulce pulky, tak nevim. Kdyz se motor zahreje a vysplha se tesne pred pulku, zacne se ochlazovat.
no tak to se to hreje malo ja mam teplotu na pulce stupnice to je provozni treba mas seklej termostat neo jen cidlo spatne ukazuje. ale stejne tu spotrebu nesrazis taky jsem s tim jezdil a stejen se to nepohlo pod 6 litru kolek tech 7 to byl standart je to starej motor vyhonenej
/F/I/A/T/ Punto GT run on MegaSquirt 2 Extra, Innovate LC-1 wideband, Garrett TB2810, vstřiky Delphi 440ccm, sani Simota, spojka HDS 57, vyfuk 60mm, HKS blow off valve, Walbro 255l/h, EBC, FMIC, 2XXHP
1/4 mile= 14.1s @ 160km/h
uz ked ste zacali o spotrebe, tak po case kedy som jazdil len po meste a este k tomu velmi kratke jazdy(vzdy tak do 10km) tak spotreba mi vychadza okolo 8l/100km, je to vela? mam vyfuk na stracky takze po vymene by to mozno mohlo byt lepsie ale myslim ze o moc sa to nezlepsi(mk1 1,1)
Punto MK1 55S 1,1 40kW 3dv. r.v. 1996
Lepší ztratit v životě minutu, než v minutě život
Lepší ztratit v životě minutu, než v minutě život
prasojízda po Praze 12,5 km/l (8,00/100)
slušňák po Praze 15,5 km/l (6,45/100)
prasojízda v kombinaci 14,5 km/l (6,90/100)
ekojízda v kombinaci 17,0 km/l (5,88/100)
ekojízda jen mimo město 21,0 km/l (4,76/100), ale to je na zabití od ostatních účastníků silničního provozu
Vše v jednom, bez zatížení, zimní 185/65/14, dle PP, 1.2 44 kW
více zde: https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=67&t=15449
slušňák po Praze 15,5 km/l (6,45/100)
prasojízda v kombinaci 14,5 km/l (6,90/100)
ekojízda v kombinaci 17,0 km/l (5,88/100)
ekojízda jen mimo město 21,0 km/l (4,76/100), ale to je na zabití od ostatních účastníků silničního provozu
Vše v jednom, bez zatížení, zimní 185/65/14, dle PP, 1.2 44 kW
více zde: https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=67&t=15449
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Jak stare mas to auto a kolik to ma najeto??
Cidlo mam menene 3 roky zpatky, ale i kdyz bylo nove neukazovalo to vic. Proste kousek za pulku pulky, kdyz je u pulky zacina se ochlazovat motor.kubito píše:no tak to se to hreje malo ja mam teplotu na pulce stupnice to je provozni treba mas seklej termostat neo jen cidlo spatne ukazuje. ale stejne tu spotrebu nesrazis taky jsem s tim jezdil a stejen se to nepohlo pod 6 litru kolek tech 7 to byl standart je to starej motor vyhonenej
- linomaniac
- Fiaťák
no ja som menil obycajne tacho S za SX s otackomerom, kupil som original cidlo teploty vo fiate, aj je na nom vyrazene FIAT, termostat mam fungel novy, uplne, a tiez mi ukazuje zahriaty motor len do stvrtiny a ked je rucicka v polovici tak uz spina sahara, neviem co s tymkubito píše:no tak to se to hreje malo ja mam teplotu na pulce stupnice to je provozni treba mas seklej termostat neo jen cidlo spatne ukazuje. ale stejne tu spotrebu nesrazis taky jsem s tim jezdil a stejen se to nepohlo pod 6 litru kolek tech 7 to byl standart je to starej motor vyhonenej
Punto Cabrio S60
Fix
It
Again
Tomorrow
Fix
It
Again
Tomorrow
no tak t cidlo spatne ukazuje kdyz sepina saharu moc brzo a treba ty budiky nejdou dobre k cidlu a proto to ukazuje malo
/F/I/A/T/ Punto GT run on MegaSquirt 2 Extra, Innovate LC-1 wideband, Garrett TB2810, vstřiky Delphi 440ccm, sani Simota, spojka HDS 57, vyfuk 60mm, HKS blow off valve, Walbro 255l/h, EBC, FMIC, 2XXHP
ta teplota je normální,i po výměně termostatu.Prostě to jsou auta dělaná do tepla,zase nikdy jsem neměl problém s přehříváním a to ani když jsem stál 6 hodin na sluníčku v koloně při teplotě 35°C
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
zahriaty motor, dobre natlakovane gumy, normalna kludna predvidava jazda, obcas pridanie plynu, stupanie do hor a zjazd dolu 4,9 l /100 km priemerna rychlost cca 90 km/h
mesto zalezi na tom ci sa motor stihne zahriat
mesto zalezi na tom ci sa motor stihne zahriat
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km