kontrolka vstrekovania

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

ditchi
Začátečník

kontrolka vstrekovania

Příspěvek od ditchi »

pani prosim vas o radu, pocas jazdy sa mi rozsvieti kontrolka vstrekovania a auto straca vykon, motor tak cudne ide ako traktor, a ked dam nutral a dupnem na plyn tak to prestane ale otacky musim dat skoro naplno, a ani moj mechanik si s tym nevie rada, mam fiat punto 1.2 8V rocnik 2000
Reklama

mad mike
Všeználek

Re: kontrolka vstrekovania

Příspěvek od mad mike »

co použít funkci hledat :?: https://www.club-fiat.com/search.php?ke ... mit=Hledat 33 výsledků se slovy kontrolka vstřikování :!:
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
ditchi
Začátečník

Příspěvek od ditchi »

nejaky si mudry, ale uz som si to davno vsetko prezrel ale nik tam nemal taky isty problem len podobny ale mojmu puntu to nepomohlo preto prosim este o nejake ine rady
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

najprv skús pomerať či sú v poriadku cievky a čidlo otáčok, no a nebolo by od veci skontrolovať aj sviečky a zapalovacie káble prípadne zajsť na diagnostiku, hodnoty cievok a káblov najdeš na:
http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/fiat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
čidlo otáčok: 486 - 594 ohm při 25°C.
pokial bude všetko v poriadku, skús ešte poriadne prečítať tie odkazy čo sem nahodil mad mike, boli tam sponané aj iné veci čo to môžu spôsobovať.

no a na buduce nezakladaj zbytočne nový topic, ked tu už min.2 z názvom ,,kontrolka vstrekovania,, existujú, potom je tu v tom zmätok :wink:
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

predpokladám že máš mk2 a monosti -indučka sviečky lambda ---alebo ta postihlo to čo už vela Punt a to Riadiaca jednotka vstrekovania auto stratí výkon a už to nerozchodí len výmena riadiacej
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

ČUS, kdybys scháněl novou řj nebo vstřiky tak já mám :wink: ale nevim jestli je to funkční :lol: je to z jednoho motoru, co jsem kdysi koupil a rozebral a tohle mi zbylo
jirkatravna461
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkatravna461 »

Osobně bych to viděl na nějaký přicpaný vstřik. Občas se ti ucpe a pak to jede na 3 válce, pak to třeba zas povolí. Existuje takové rozpušdědlo které se nalije do nádrže a to by mělo vyčistit zanesené vstřiky. Kup a vyskoušej to, nic za to nedáš (až na pár korun) :D .
Fiat Punto 75 SX, r.v. 1994
Opel Omega B caravan 2,0l, 16V
ditchi
Začátečník

Příspěvek od ditchi »

tak uz som s tym bol na diagnostike a vohodilo chybnu idukcnu cievku tak som vymenil obydve, no nie ja ale automechanik :P a aj nejake kable a stale to blbne :( :( :(
a este mi ukazal aj papier od diagnostiky ze tam vyhadzuje chybu v cievkach a ze 1 a 4 valec nechyta,,, hlavne sa bojim toho ze budem muset kupit novu riadiacu jednotku a to nie je lacna zalezitost, z fiatu mi pisali ze stoji 756 eur :( :( :(
ditchi
Začátečník

Příspěvek od ditchi »

zdravim vas, automechanik mi povedal ze mi to nehadze iskru do 1 a 4 valca, a ze asi to bude predsa len tak riadiaca jednotka
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

pokud diagnostika hlásí že 1 a 4 svíčka neháže jiskru,tak závada bude bud na zapalovací cívce pro 1 a 4 válec, nebo na kabelech či svíčkách. ty cívky a kabely byly proměřeny a měněny za nové?
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
ditchi
Začátečník

Příspěvek od ditchi »

neviem ci ich meral ale asi hej, a ano boli menene za nove
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Pripajam sa k madmikovi riadne prekontrolovat a zistit v com je zavada. Pokial by to bola riadacia jednotka v tahu tak by si skoro ani auto neodomkol nie to este nastartoval atd..
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
yirdo
Začátečník

Příspěvek od yirdo »

ditchi píše:pani prosim vas o radu, pocas jazdy sa mi rozsvieti kontrolka vstrekovania a auto straca vykon, motor tak cudne ide ako traktor, a ked dam nutral a dupnem na plyn tak to prestane ale otacky musim dat skoro naplno, a ani moj mechanik si s tym nevie rada, mam fiat punto 1.2 8V rocnik 2000

mal som presne ten isty problem,diagnostika tiez hlasila cievku aj ked bola v poriadku,nakoniec nepomohlo nic ine len vymena RJ.
PUNTO 1,2 8V ELX r.v.2000
ditchi
Začátečník

Příspěvek od ditchi »

dakujem vsetkym ochotnym za rady, bola to riadiaca jednotka tak teraz musim zohnat novu
frogh
Fiaťák

Příspěvek od frogh »

Ditchi- čo Ťa stála oprava, mne to dnes začalo robiť to isté?
1,2-16V, rv.02, 5dv.,
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“