Zdravím.
Mám Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, převodovka automat. Spotřeba v techničáku je: 8,7/5,6/6,7. Na tu se nedostanu ani omylem. V průměru mám 9,5-10,5. I když jezdím mimo město. Nevíte jestli je to normální? Není to tím automatem? Byla jsem na diagnostice a tam říkají že je vše v pořádku, lambda taky Ok, prostě vše v pořádku, ale žere to jako pes
Děkuji moc
ja mam taky 1,2 16v automat a jezdim pouze mesto za 8,6 v zime a za 7,5 v lete - trasy +-6km, takze stale se studenym motorem. dalky kdyz jedu 110km/h davam kolem 5,5. vsiml jsem si, ze prevodovka radi jinak kdyz je to studeny, resp. kdyz to neni uplne prohraty na provozni teplotu. pri razeni nejsou jakoby citit zmeny prevodu, celkove se to drzi v dost vysokejch otackach, jakobys jel s normalnim autem stale na trojku. kdyz se vse ohreje - motor a zejmena asi olej v prevodovce, tak to radi jakoby stupne, je znat prerazeni a otacky se drzi tak o 700niz nez kdyz je to studeny. na spotrebe se tohle projevi velmi vyrazne. mam stale zapnuty economy mod E. predpokladam, ze jezdis na D a ne na L.. zkus jeste zresetovat rj. - odpojit baterku na 10min, pak nastartovat, nechat 10min volnobeh a pak se jet projet nekam ven.
dan píše:ja mam taky 1,2 16v automat a jezdim pouze mesto za 8,6 v zime a za 7,5 v lete - trasy +-6km, takze stale se studenym motorem. dalky kdyz jedu 110km/h davam kolem 5,5. vsiml jsem si, ze prevodovka radi jinak kdyz je to studeny, resp. kdyz to neni uplne prohraty na provozni teplotu. pri razeni nejsou jakoby citit zmeny prevodu, celkove se to drzi v dost vysokejch otackach, jakobys jel s normalnim autem stale na trojku. kdyz se vse ohreje - motor a zejmena asi olej v prevodovce, tak to radi jakoby stupne, je znat prerazeni a otacky se drzi tak o 700niz nez kdyz je to studeny. na spotrebe se tohle projevi velmi vyrazne. mam stale zapnuty economy mod E. predpokladam, ze jezdis na D a ne na L.. zkus jeste zresetovat rj. - odpojit baterku na 10min, pak nastartovat, nechat 10min volnobeh a pak se jet projet nekam ven.
Je pravda že když je auto studené, tak to řadí hůř, ale já mám vysokou spotřebu i v létě Jezdím na mod E a jezdím na D S tou baterkou - zkusím to, spíš servis, já autu vůbec nerozumím Děkuji