Ahoj multaci,
vim ze uz se tu resila nekde vaha vzduchu. Jen by me zajimalo proc Multipla s pripojenou vahou tolik skrti motor?
Mam 1.9 JTD 105.
Vcera jsme byli na letisti jen tak si zajezit s kamosema, jel jsem proti Setau Toledo 1.9 TD. S pripojenou vahou vzduchu mi kamos v pohode ujel a ja na ty rovince jsem se nedostal ani na 100 km/h. Po odpojeni vahy motor plynule zrychloval az do nejvyssich otacek, turbo bylo opravdu citit, proste opravdu bez vahy ten motor taha jak by me nikdy nenapadlo ze muze tahat

, dostal jsem se razem az na 130 km/h a toledo nechal nekde zasebou

. Byl jsem opravdu prekvapeny jakou silu motor dava bez vahy vzduchu. Nechapu jen, jak je to mozne? A dohadujeme se s tim kamosem, jestli s vahou nebo bez vahy dava ten motor tech 105 koni nebo vic... Zkusil jsem vcera i maximalku s vahou i bez ni, a s vahou se dostanu na max. 160 km/h, bez vahy jsem byl na 180 km/h a asi by to jeste kousek slo. Napada me, jestli moje vaha vzduchu nedava nejake chybne udaje a proto tolik motor skrti. S jinou multou jsem se jeste nesvezl, tak to nemam s cim porovnat. Ma odpojena vaha nejaky zasadni vliv na chod motoru, nebo zvysuje spotrebu? Lze bez ni jezdit na stalo?
Diky za pripadne odpovedi. Multas Martin