Help - Shoří pojistka -> motor chcípne

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Help - Shoří pojistka -> motor chcípne

Příspěvek od cybrex »

Zdarec, mam takovy mensi vetsi problem. Horeni pojistky je jakoby banalita, ale jak jsem se uz presvedcil, tak neni.
V prostoru motoru mam nejake 4 relatka a tri posjitky o hodnotach 10, 10 a 30A. 30A by mela byt ke komperosu klimy, jedna k ABS a jedna k palivovemu cerpadlu, ale to pochybuju.
Jinak ten hlavnu problem je: Nastartuju auto, po nejakych cca 30 sekundach auto chcipne hned jak se ta 10A pojistka pretavi. Pretim to nikdy neudelalo. Kdyz dam druhou pojistku stane se to same v blede modrem znova.
Jinak k te 10A pojistce vedou dva cervene kabely, ktere jsou tlustsi nez klasicke.
Mate nekdo poneti k cemu by mohla byt ta pojistka?
Jinak mam Cromu i na LPG a na to plyn to dela to same co na benzin jak odejde pojistka, tak chcipne. Takze si myslim ze kdyby to byla pojistka od benzinoveho cerpadla, tak by motor na LPG nechcipl.

Mel jsem uz od mechaniku nejake napady cim by to mohlo byt a vsechny jsem vyzkousel. Vse co me rekli ze by mohlo byt spatne je v poradku.

Zkousel jsem tedy:
V rozdelovaci cidlo jestli ma spravny odpor - Má
Zapalovaci civku promerit - Oba okruhy OK se spravnym odporem
Spinacku jsem si pujcil druhou - I puvodni je OK, neni to spinackou.

Jinak jsem zkousel dohledat kam ty kabely vedou , ale nepodarilo se me to, rozdelal jsem skoro celou palubovku, pri tom jsem nasel 3 pruchodky, ale ani jeden kabel cervene barvy a zminovaneho vetsiho prumeru a uz vubec ne dva stejne kusy. Zda se me jako by ty kabely nevedly od leveho tlumice hned do interieru , ale jakoby se ztracely nekde pod kompresorem klimy.

Jestli mate jakekoli napady sem s nimy. Uz jsem fakt bezradny a to mam s Cromou jet zitra na dovolenou, chjo. Dikec
Obrázek-Croma 2.0ie, 86kW, rv. 1992
Obrázek-E36 318i, 85kw, rv. 1997
Obrázek
Reklama

cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Problem VYRESEN. Opravdu to byla pojistka ktera napaji i palivove cerpadlo, mimo jine i ridici jednotku atd. Jeste jsem to nerozdelaval , ale cerpadlo bude pravdepodobne spalene nebo nejak probite, protoze po jeho odpojedni je vse OK.
Obrázek
igok
Začátečník

Příspěvek od igok »

mam starsie cerpadlo z 2.0 ie r.v.89
ak mas on zaujem tak mi daj vediet, na cene sa urcite dohodneme :-)
CROMA 2.0 ie
C5 HDI Break
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Diky za nabidku, ale mame s otcem jednu Cromu 89 benzin na dily :) takze cerpadlo mam poruce :)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Croma“