Nazdarek puntici, mam takovy problem, po nastartovani motoru a mirnem pridani plynu se oziva odnekud pred spolujezdcem protekani vody v topeni. Pri jizde pak nic. Jinak to topi to hned a poradne. Nevite nekdo jetsli to ma delat nebo ne?
Je to punto II 188 1,2 44kw
diiiiikyyyy
HELP - Zvuky z topeni (zvuk protekající vody)
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
HELP - Zvuky z topeni (zvuk protekající vody)
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
- Reklama
Mně to dělá také. Po nastartování (řekl bych, že pouze v chladnu/mrazu) to pěkně zašplouchá. Jenom chviličku, na 2-3s. Pak už nic. Vyhledem k tomu, že mi kapalina neubývá, chlazení chladí perfektně - drží teplotu naprosto precizně přesně na prostřední čárce, topení topí perfektně, tak to neřeším.
Myslím si, že tu bude mít nějak souvislost s tím, jak horká kapalina (pod přetlakem) zchládne (takže je v chladícím okruhu podtlak).
Punto II 188 1.2 59kW
Myslím si, že tu bude mít nějak souvislost s tím, jak horká kapalina (pod přetlakem) zchládne (takže je v chladícím okruhu podtlak).
Punto II 188 1.2 59kW
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
- Dohy
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
motor
ahojik vsem ja kdyz HO NATOCIM ..... a nekam jedu TZV za studena nez se ohreje... tak je slyset UZ pri 2000-3000otackach .. podivny zvuk JAKOBY no jak to rict... jak nejaka motorka.. jako kdyby tam bylo nejaky turbo.. nevim jak to mam popsat mam to mesic.. tak se radeji ptam.. mam 1.2 60 cult
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
"zblnkanie vody"
Pozor! U staršieho afta to môže signalizovať, že odchádza tesnenie pod hlavou valcov. Vlastná skúsenosť
pretekajuca voda
Ahojte,
ja som mal tiez podobny problem na Fiate Punto II , malo nabehaných asi cca 50tisic km, za studena pri starte som pocul chvilu prelievajuc sa vodu, na forach som sa docital ze to moze byt tym,ze nie uplne doliata voda v chladici alebo to moze byt tesnenim pod hlavou, bohuzial bol to ten druhy prípad - tesnenie pod hlavou..potom po vymene tesnenia to prestalo...inak auto pred tym bolo v pohode, topenie bolo na jednotku a aj teplotu drzalo presne - len mi neslo do hlavy to preliavanie vody v systeme...
ja som mal tiez podobny problem na Fiate Punto II , malo nabehaných asi cca 50tisic km, za studena pri starte som pocul chvilu prelievajuc sa vodu, na forach som sa docital ze to moze byt tym,ze nie uplne doliata voda v chladici alebo to moze byt tesnenim pod hlavou, bohuzial bol to ten druhy prípad - tesnenie pod hlavou..potom po vymene tesnenia to prestalo...inak auto pred tym bolo v pohode, topenie bolo na jednotku a aj teplotu drzalo presne - len mi neslo do hlavy to preliavanie vody v systeme...