TUNING - Alu kola, pneumatiky a podložky
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
TUNING - Alu kola, pneumatiky a podložky
Ahoj lidi,chci se zeptat.Chci si na léto na punto r.v.1994 koupit šestnáctipalcový litáky s pneu 205/45.Myslýte,že to tam dostanu???Prosím poradtě.A kola to jsou ronar r39
- Reklama
No nejlepe to zkusit. Myslim, ze to tam dostanes, po Brne jezdi Punto na sedumnactkach. De o to, jestli 205/45 neni vysokej profil. Asi bude strejchat o lemy. Mozna zkusit profil na 40. Nejsou ani o moc drazsi. 205/40 R16 se da sehnat za dvojku. Hlavne tam necpi sirku rafku pres 8 palecku. To uz se tam nasazuje blbe... Ale fakt je nejlepsi to zkusit a uvidis.
Hustokrutost
já sem 16" měl a dal sem je honem rychle pryč 1, jsou na to drahý pneumatiky 2,auto nechtělo moc pružně akcelerovat a to mám GT 3, pokud nebudeš mít správný ET tak ti to bude buď štrejchat o lemy nebo o vnitřní stranu blatníku 4, dostal sem pokutu za překročení rychlosti jel sem 50km/h ale naměřili mě 72km/h takže to proměřování tam bylo velice markantní (a to sem měl 195/45/16 takže žádnej obr)
teď tam mám ¨195/45 R15 a sem plně spokojenej auto jede jak blázen maximálka se zvedla o mooc a nic neproměřuje prostě už bych neměnil.
teď tam mám ¨195/45 R15 a sem plně spokojenej auto jede jak blázen maximálka se zvedla o mooc a nic neproměřuje prostě už bych neměnil.
Tombady
Tohle punto tam má 17 a podle mě to blatníky vytáhlý nemá..[/img]www.puntopower.com/images/lievens/lievens_15.jpg
na 15" doporučuju 195/45/15 ale upozirňuju předem že to je hoodně tvrdý a náchylný na propažení. Mam je taky na 7x15" a ty pneu mají zkosený boky kvůli větší šířce ráfku což jen prospělo v zatáčkách auto se tolik nezhoupne když se projíždí prudkýma zatáčkama. Já si myslim že je tento rozměr velice vhodný spíš pro sportovní jízdu, pokud radši někdo komfort tak 195/50 ale bude proměřovat tachometr.
195/45 je ekvivalentní náhrada originálního rozměru dle tabulek přepočtu rozměrů.
195/45 je ekvivalentní náhrada originálního rozměru dle tabulek přepočtu rozměrů.
A co ty 185/55?Oli(* píše:na 15" doporučuju 195/45/15 ale upozirňuju předem že to je hoodně tvrdý a náchylný na propažení. Mam je taky na 7x15" a ty pneu mají zkosený boky kvůli větší šířce ráfku což jen prospělo v zatáčkách auto se tolik nezhoupne když se projíždí prudkýma zatáčkama. Já si myslim že je tento rozměr velice vhodný spíš pro sportovní jízdu, pokud radši někdo komfort tak 195/50 ale bude proměřovat tachometr.