Dotaz - Klapka sání (před filtrem)

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
hojkman
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dotaz - Klapka sání (před filtrem)

Příspěvek od hojkman »

Zdravím..
Snažil jsem se hledat, ale buď pro to používáte jiný název než já, nebo se to tu ještě neřešilo.
Jde mi to to, že při poslední výměně vzd. filtru jsem zaznamenal, že se mi rozpadla takova ta potvora s pružinama, co přivírá klapkou sání (ještě před filtrem) a co naopak otvírá přívod teplého vzduchu od svodů výfuku. Utrhl se mi čep , který je zasunut v té klapce a ješte to samotné plastové tělo prasklo... ale to je vedlejší... jde mi to o, jakej vliv bude mít na motor, když tenhle mechanismus vyhodím úplně a otevřu tu klapku tak, aby pouštěla vzduch jen z tý gumový hadice a ne od těch svodů. Jako docela mi došlo, že to bude asi kvůli regulaci teploty nasávaného vzduchu, ale vadí tedy, když to pojede nonstop na studenej vzduch a nebo to mám někde sehnat (pokoušet se to spravit).

Vřelé díky za odpověď(i)
Fiat Punto 55, 1,1l až na koncovku víceméně serie.
Reklama

Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

V zimě se ve studeným vzduchu špatně rozprašuje benzím a auto má tím pádem menší výkon.
Taky sem měl upadnutej ten čep tak sem to opravoval.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
JohnnyBOSS

Příspěvek od JohnnyBOSS »

tak jak to teda je???? Já nemám vůbec takovou tu trubku co vede od svodů do airboxu a zajímá mě, jestli se mi bude vlivem zimy blbě rozprašovat palivo, nebo jestli to pojede uplně normálně, jak píše Kaufik...???
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Pojede to naprosto normálně.Já jí tam taky nemam a že by to jelo blbě to fakt ne.
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
JohnnyBOSS

Příspěvek od JohnnyBOSS »

ok, díky, ušetřil jsi mi 20minut mrznutí a kutání té trubky v garáži :)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“