HELP - Spojka - ložisko
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - Spojka - ložisko
Píská mi ložisko spojky. Jelikož výměna je poměrně drahá, a obložení spojky je si myslím stále v dobré kondici, nechce se mi jen kvůli pískajícímu ložisku spojku měnit.
Může se něco přihodit horšího, budu-li jezdit s pískajícím ložiskem ? Nějaké zadřítí, prodřítí, či další škody ?
Může se něco přihodit horšího, budu-li jezdit s pískajícím ložiskem ? Nějaké zadřítí, prodřítí, či další škody ?
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
- Reklama
Takto by ti stačilo vymeniť ložisko za pár korún ! plus práca asi 2000sk ked ložisko zničí aj prítlačný kotúč tak komplet spojka plus práca ! záleží na tebe ! a hlavne aké chceš mať spolahlivé auto ja by som vymenill komplet spojku a je pokoj ale záleží na tebe! Robil som to minulý rok a dal som Valeo a je klud! Mám Punto 55 a spojka Valeo 2800sk+ práca v servise 1500sk
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Co máš za auto ? Kdes koupil ten set od Valea ?Vencapunto píše:Souhlasim s Majcem,taky mi pískalo ložisko a za měsíc se mi o něj prošoupal přítlačák,a když se měnil přítlačák tak celá spojka i s lamelou.Já dával za Valeo cca 2300kč a práce doma.
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenost pro ostatní: Jezdil jsem s tím asi 3 týdny, co to začalo pískat. Dnes však během cesty z práce K.O. - nejde řadit. Vyjel jsem - pohoda (kromě pískaní), po 2-3 kilometrech jsem cítil, jak řadící páka tuhne, problémy s řazením. Po dalších 2-3 kilometrech jsem předjížděl jiné auto, když jsem byl na jeho úrovni chtěl jsem přeřadit ze 3 na 4, ale ouha - 3 jsem vyřadil, ale žádnou jinou rychlost jsem následně nebyl schopen zařadit. Ne že by to šlo přes zuby, prostě jako by byla řadící páka zablokovaná. Bylo to groteskní - jel jsem v souběhu s tím předjížděným autem snad 100m ... Nakonec jsem tam cosi ještě vrazil a tak tak jsem dojel domů.Mario píše:měnil jsem ložisko na spojce nedávno rozhodně bych s tim moc nejezdil .
stálo 1600 kč + práce . zbytek spojky byl v pohodě .
Shodou okolností jsem zrovna dnes ráno (to jsem asi jasnovidec..)objednal set spojky Valeo, takže už netrpělivě čekám jak přijde a šup s tím do servisu. Do mé 16V verze stojí set cca 5500Kč (Valeo, LUK, Sachcs ..) a do 8V "jen" cca 3500 od Valea. Naštěstí mám známého, který mi sehnal Valeo pro 16V za 3100,- Tak snad dobrý kup. Hlavně ať to jede a vydrží aspoň dalších 700.000 km

Nechal jsem to spravit v Araveru (VW), postěžoval jsem si před mechanikem, co to Fiat používá za šmejdové plastové ložiska a ten mi řekl, že koncern VW používá obdobné plastové shity...standor píše:Ti taliáni jsou asi nepoučitelní.Teď mi leží v garáži převodovka ze stila 1.4 a to ložisko tam je zase plastové![]()
Už to před 3 roky měnil na Puntu brácha a dával tam nějaké z una.Bylo kovové.Zatím bez problémů.
Prostě nová doba, cost saving je všude.
Jinak vždycky mi šla spojka docela ztuha. Teď, když jsem nechal vyměnit celý set spojky, tak jde jako máslo. Je to úplně jiný pocit - úplně jiné auto. Furt mi vrtalo hlavou, proč Fiat použil u spojky Mk2 hydrauliku. Až teď to konečně vím. Když je správně seřízená, odvzdušněná a v dobrém stavu, chodí fakt jak máslo. Stálo mne to 3100+1500 (práce v autorizovaném servisu Škoda), ale fakt toho nelituju. Je to paráda, jsem unešen, nikdy jsem takovou spojku neobsluhoval.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
piska len pri cuvani...
ak mi to piska len pri cuvani? je to tiez to spojkove lozisko?
dik ..
dik ..
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: HELP - Spojka - ložisko
zdar.. nieco mi piska v rozmedzi rychlosti 90 - 100 km/h ...na 5ke.. ide mi aj pedal spojky tvrdo.. bude to lozisko??
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001