Brzdy

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
pacholda
Fiaťák

Brzdy

Příspěvek od pacholda »

Když brzdím se svou Multiplou, tak jde dost na předek a to stačí když na pedál šlápnu jen zlehka. Zdá se mi jako by vůbec nebrzdily zadní brzdy, přitom když zatáhnu ručku a snažím se rozjet, tak to nejde, takže zadek brzdí. Nevíte v čem by mohl být problém, popřípadě je u Multi normální, že při brždění má tendenci jít čumákem do silnice?
Multipla EVO2 1,6 16V - kočár pro rodinu
Reklama

Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

To že jde docela na předek je normální asi u většiny aut, obzvlášť, když je vyšší těžiště, tak jak u Multiply. Počítám s tím, že máš vepředu kotouče a vzadu bubny. Jediné, co mě napadá, čím by to mohlo být víc než normálně, jsou špatné tlumiče. Taky čistě teoreticky v extrémní situaci by mohly být neprůchodné trubky k zadním brzdám a brzdí jen na lanko :-)
pacholda
Fiaťák

Příspěvek od pacholda »

Normální to možná je pokud brzdíš prudce, ale mě to dělá i když jen přibržďuju. Silnější účinek předních brzd by se podle mě měl projevit až při razantnějším sešlápnutí pedálu. Ale možná je to fakt tím těžištěm. Ucpaný trubky to by byl fakt asi extrém.
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

Být tebou, každopádně bych prověřil ty tlumiče...
Minimaxa
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Minimaxa »

mužu se Honzo stavit a mužeš vyzkoušet tu moji a porovnat mezi tím jak brzdí oproti tej tvojí :idea: a hned uvidíš, jestli je důvod začít s nějakou opravou brzd.
www.minimaxa.cz
pacholda
Fiaťák

Příspěvek od pacholda »

O. K. napiš kdy máš volno. Mě by se to hodilo buď zítra, nebo až v pátek. Je ale možné že zítra pojedu pryč, takže spíš v pátek.
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Podvozek“