DISKUZE - kola s rozteční 4x100 na 4x98
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
DISKUZE - kola s rozteční 4x100 na 4x98
Zdravím všechny fiaťáky. Mám jeden dotaz. Projel jsem celé forum a nikde jsem nic nenašel. Vadí když dám rozteč 4x100 na fiata? Pokud ano proč. Predem děkuji moc
- Reklama
Re: Alu kola
Pokud máš Grande Punto, tak to nevadí . Pokud Punto, tak to má rozteč 4x98 a musíš použít redukční šrouby, jinak se ti kola vůbec nepodaří namontovat, a jestli jo, tak leda za použití brutálního násilí, našroubování přes závit nebo zkřivení šroubů. Každopádně by ti pak kola pěkně házely ... Stačí ?:-)Mada-faka píše:Zdravím všechny fiaťáky. Mám jeden dotaz. Projel jsem celé forum a nikde jsem nic nenašel. Vadí když dám rozteč 4x100 na fiata? Pokud ano proč. Predem děkuji moc
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
JJ
No jo ale jak zjistím jaký ty šrouby mám koupit. Teď babo raď. A taky na čem je máč ty kola. Přeci jenom s Barchettou se jinak řádí tak aby to při dvou kilech nedělalo neplechu. Na Puntu sem měl taky 4x100 a bez plovoucí hlavy, ale tady bych chtěl mít jistotu.
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Muj nazor
Dle me je sroub konstruovan tak, aby veskere sily prenasel v ose. Jakekoliv jine upravy vnasi do neho soucet axialnich a radialnich sil a .... (viz. spoje cca 2.ročník SPSStrojni). Cili davat si na kolo auta tyto srouby muze jenom clovek neznaly jakekoliv zakladnich principu mechaniky. O vlivu radialnich sil na kolo ani nemluvim. Jenom doufam, ze takove blazny nepotkam na silnici a nebo kdyz je potkam, ze je budu mijet v dostatecne velke vzdalenosti. I kdyz nic proti nim, dobry kazdy darce organu ....
Vasek
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Dle me je sroub konstruovan tak, aby veskere sily prenasel v ose. Jakekoliv jine upravy vnasi do neho soucet axialnich a radialnich sil a .... (viz. spoje cca 2.ročník SPSStrojni). Cili davat si na kolo auta tyto srouby muze jenom clovek neznaly jakekoliv zakladnich principu mechaniky. O vlivu radialnich sil na kolo ani nemluvim. Jenom doufam, ze takove blazny nepotkam na silnici a nebo kdyz je potkam, ze je budu mijet v dostatecne velke vzdalenosti. I kdyz nic proti nim, dobry kazdy darce organu ....
To co jsi možná napsal je pravda asi určitě ale praxe je úplně jiná...žádný problém v tom není....
To co jsi možná napsal je pravda asi určitě ale praxe je úplně jiná...žádný problém v tom není....