Ahoj,
mám problém s elektrickým sklápěním světel na MK1 (44kW, 1.2, 1999). Vyhořel jsem na tom na technické, povedlo se mi to dočasně opravit na opakovanou, ale teď už to opět nefunguje (světla zůstaly sklopeny na nejvyšším stupni a nejde s nimi regulovat, takže jet v noci je celkem zážitek - leda že bych v kufru vozil pět obrubníků). Zjistil jsem, že je chyba v ovladači v palubce. Sehnal jsem si dva starší z vrakáče, které po proměření fungují jak by měly (pravděpodobně). Problém je však v tom, že mají jiný počet kontaktů (celkem 5 a ten můj, který mám v autě má pouze 3 ). Zajímalo by mne co jsou ty zbylé dva kontakty - vypadá to, že je tam dvakrát kostra... Neměl by prosím někdo schéma nebo tip jak to přepojit? Schéma korekce světel právě není obsaženo v knize Punto - Jak na to.
Pro info ještě přikládám obrázek.
Díky předem za pomoc.
Ovladač sklápení světel
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Shadow2334
- Začátečník
- Reklama
Re: Ovladač sklápení světel
Jestli Ti to stačí,je to toto zapojení
- Přílohy
-
- elektrika.gif (57.94 KiB) Zobrazeno 2726 x
Vloni jsem to opravoval na mém puntu. Mám tam ten s pěti kontakty jak máš na levé fotce. "Funkční" jsou stejně jen ty čtyři kontakty v řadě,ten pátý nalevo je nezapojen(ani na něj není v konektoru kontakt) Ten tvůj třípinový ovladač bude stejný,ale nejspíš bude jen chybět kontakt na podsvětlení,protože tam musí být +12V,kostra a signál k motorkům. V příloze máš schéma zapojení
jo a pokud se dobře dívám na fotky tak budeš muset na vrakáč a vyměnit i konektor
jo a pokud se dobře dívám na fotky tak budeš muset na vrakáč a vyměnit i konektor
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
- Shadow2334
- Začátečník
Děkuji pánové, hned jak mi dorazí konektory a bude trocha času, popřepojuju to.